Ziua copilului, activitati pentru cei mici acoperite de cardul Cultura Pass

Ce faci de Ziua Copilului? Activități pentru cei mici acoperite de cardul Cultura Pass

Recent, Guvernul României a adoptat un set de măsuri pentru reluarea în condiții de siguranță a activităților cultural-creative, atât în locații închise, cât și în spații deschise. Prin activitate culturală înțelegem, fără să ne limităm, la teatru, dans, concert, film, stand-up comedy, expoziție, târg, workshop, conferință cu caracter cultural sau creativ. Conform ultimelor reglementări, accesul vizitatorilor sau spectatorilor în spațiile culturale interioare se va face:

 • doar în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică de 3 persoane la o mie de locuitori și cu obligativitatea purtării măștilor de protecție
 • doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Evenimentele în aer liber sunt, de asemenea, condiționate de o incidență a cazurilor de infectare mai mică de 3 persoane la o mie de locuitori și vor putea avea maxim 500 de spectatori. Organizatorii evenimentelor în aer liber vor trebui să asigure o suprafață de 2 metri pătrați  pentru fiecare spectator, pentru a se păstra distanțarea socială. 

De asemenea, în ordin se menționează că organizatorul activității culturale va „asigura verificarea dovezilor medicale prezentate de către fiecare participant, pentru îndeplinirea condițiilor de acces”. Copiii sunt însă exceptați de la obligativitatea prezentării dovezilor medicale pe care le-am indicat mai sus, cu mențiunea că cei de peste 5 ani trebuie să poarte mască de protecție. 

Activități interesante în familie de Ziua Copilului 

În acest context, ne-am gândit că ar fi potrivit să îți propunem câteva idei de activități de Ziua Copilului care pot fi plătite de cardul Sodexo Cultura Pass:

 • participarea la evenimente online și offline pentru copii, filme, piese de teatru, cursuri, concerte și spectacole de operă. Cultura Pass poate fi folosit pentru achiziționarea online a biletelor, de pe website-urile partenere, cum ar fi Eventim, BLT.ro, Eventbook, Entertix sau Iabilet.ro
 • vizite la muzee și expoziții atractive pentru copii și nu numai, precum: Dino Parc, Muzeul Simțurilor din București, Muzeul Etnografic al Transilvaniei
 • Cardul Cultura Pass - una dintre cele mai populare idei de beneficii pentru angajați - este și o metodă excelentă de plată la achiziționarea de cărți, jocuri și jucării, manuale sau muzică din librăriile partenere Sodexo: Diverta, Cărturești, Cartepedia, Libris, Librarium, Bookmag. 

Spectacole, filme și ateliere la Opera Comică pentru Copii 

Opera Comică pentru Copii organizează în permanență spectacole, proiecții de filme sau cursuri și ateliere pentru cei mici, fie în sălile operei, fie în aer liber. Spre exemplu, începând cu 1 iunie, copiii între 4 și 12 ani vor putea participa la o serie de cursuri în cadrul Școlii de Vară OCC

Biletele și abonamentele la spectacolele Operei Comice pentru Copii pot fi achiziționate utilizând cardul Cultura Pass de pe site-urile partenere Sodexo - Eventim, BLT.ro, Eventbook, Entertix, Iabilet.ro. 

Vizită în lumea dinozaurilor din Dino Parc 

Nu este Jurassic Park, ci o vizită la parcul tematic din Râșnov, unde natura se împletește cu știința și istoria. Dino Parc are o suprafață totală de 3 hectare și este în același timp și zonă de agrement, și muzeu în aer liber care oferă următoarele activități pentru copii și cei mari: 

 • un traseu impresionant cu 100 de dinozauri în mărime naturală
 • locuri de joacă pentru copii și căsuțe în arbori
 • un cinematograf 9D și un cinematograf 360°
 • trasee de aventură și labirint laser 
 • soundbox, expoziții unicat și multe zone interactive.

Distracție pe săturate la Gymboland 

Gymboland este o lume a distracției, unde toți copiii sunt bineveniți și în care copilăria se desfășoară și se dezvoltă în voie, cu o ofertă atractivă: 

 • ateliere educaționale 
 • jocuri ghidate 
 • petreceri personalizate 
 • happy hour la joacă cu Arici Pogonici. 

Boardgames și alte jocuri pe Dol.ro 

Poți folosi Cultura Pass și pentru a cumpăra cele mai populare board games pentru copii din librăriile Diverta - cum ar fi Activity Original, Monopoly Junior, cărțile de joc Weddington Harry Potter sau Puzzle Logic și multe altele. Tot la Diverta, poți găsi peste 400 de tipuri de jocuri Lego și peste 300 de jocuri Playmobil pe care le poți face cadou celor mici folosind cardul tău Cultura Pass. 

Până pe 6 iunie, Diverta desfășoară și un Târg de cadouri pentru copii, prin care părinții se pot bucura de oferte speciale la numeroase cadouri pentru cei mici. 

Ateliere de artă și educative cu Art Safari Kids 

La atelierele organizate periodic la Art Safari Kids, copiii cu vârste între 3 și 12 ani au ocazia să-și dezvolte creativitatea participând la: 

 • ateliere de artă, creative și educative 
 • tururi ghidate - unde pot învăța despre simbolurile românești din arta și cultura populară, pictura pe pânză și pe tricouri, mozaic, sculptură, modelaj și tehnici de ceramică.

Inspirație pentru creativitate la Fundația Calea Victoriei 

Fundația Calea Victoriei organizează regulat ateliere pentru copii cu accent pe creativitate, formarea și antrenarea gândirii critice, stimularea curiozității și inițiativei personale. Atelierele pregătite de fundație pentru Şcoala Altfel - care nu se regăsesc în programa şcolară - sunt: 
 • actorie și improvizație 
 • stil vestimentar și imagine personală 
 • astronomie 
 • cultură şi civilizație: Egiptul Antic, Grecia Antică, Roma Antică, Descoperă Bucureştiul Cultural 
Printre atelierele online organizate recent se numără: 
 • astronomie pentru copii 
 • planning personal pentru copii și adolescenți 
 • încredere în sine pentru adolescenți 
 • cum îmi găsesc vocația 

Experimentează senzații și iluzii optice la Museum of Senses 

La Muzeul Simțurilor din București, vizitatorii de toate vârstele pot să se joace și să învețe cu ajutorul diferitelor jucării pentru a-și dezvolta și îmbunătăți abilitățile și percepția. Cele 40 de exponate joacă feste și se joacă cu mintea: o călătorie și o experiență uimitoare, distractivă și cool în lumea senzațiilor și iluziilor optice, care educă fără a plictisi. 

Camerele special amenajate, exponatele și animatorii special instruiți fac din Museum of Senses locul potrivit pentru o vizită programată de Ziua Copilului sau pentru sărbătorirea aniversării copilului tău. 

Citește și : Ce activități poți face cu copiii de 1 iunie

Cum poți acorda angajaților cardul Sodexo Cultura Pass? 

Cardul Cultura Pass este un beneficiu extra salarial pentru angajați inspirați, relaxați și motivați, care oferă acces la ofertele celor mai mari librării și la peste 15.000 de evenimente și spectacole culturale. Angajații se bucură de un buget dedicat timpului liber, educației și culturii, distinct de cel alocat pentru cheltuielile curente și pot utiliza cardul în rețeaua extinsă de parteneri Sodexo. Iată încă 5 activitati pentru timpul liber disponibile prin cardul Cultura Pass de care angajații tăi s-ar putea bucura.

Angajatorii își pot motiva echipele acordând maximum 200 lei lunar pentru acces la cultură sau 400 lei ocazional (per eveniment) pentru fiecare angajat. Deductibilitatea cheltuielilor culturale este în limita a 5% din valoarea cheltuielilor salariale. Plătești doar 10% impozit pe venit, cu reținere la sursă. Sumele acordate pe cardul Cultura Pass au o perioadă de valabilitate de un an de la data acordării către angajat. 

Solicită oferta pentru Cultura Pass Card

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.