Ziua copilului 2022. Activitati de 1 iunie alaturi de cei mici - Sodexo
ziua copilului 2022, familie pe pajiste la munte

Ce activități poți face cu copiii de 1 iunie

Se apropie 1 iunie și îți dorești să îi oferi copilului tău o zi plină de distracție? Atunci când începi să planifici, cu siguranță iei în calcul o serie de factori, precum bugetul de care dispui, prognoza meteo sau zona în care locuiești. În funcție de aceste aspecte, există diverse activități interesante pe care le poți pune pe lista cu idei. În continuare, îți vom oferi și noi câteva sugestii, astfel încât să ai cât mai multe variante plăcute și potrivite pentru micuțul tău.

Un picnic în natură sau o scurtă excursie

Sezonul rece a trecut, așa că e momentul perfect să plănuiești o ieșire în aer liber, la munte, la mare sau chiar în apropierea orașului. Asigură-te că pui în bagaj gustări, jocuri și haine potrivite pentru zona în care mergeți. Dacă ai prieteni de familie cu copii apropiați ca vârstă de copilul tău, puteți stabili să organizați împreună un picnic. Cei mici se vor bucura să profite de plimbare și de o sesiune de joacă.

O excursie în țară poate fi de asemenea o idee foarte bună, mai ales dacă alegi un loc care să ofere suficiente opțiuni de petrecere a timpului liber. De exemplu, poți alege o pensiune sau o fermă unde se organizează cursuri de călărie, scurte trasee montane, plimbări prin pădure sau seri cu foc de tabără. Unele pensiuni le oferă copiilor posibilitatea de a vedea și a hrăni diverse animale de curte, cu care interacționează mai rar în orașe. Poți opta pentru o zonă din care să ajungi ușor la puncte de atracție precum Castelul Peleș, Bran sau Parc Aventura din Brașov. Nu uita ca, atunci când cauți o variantă de cazare, să te interesezi dacă poți plăti cu cardul de vacanță Turist Pass.

Dacă vrei să îți fie cât mai simplu să găsești pachete de vacanță ce se pot achita cu Turist Pass, poți căuta direct prin platforme precum TravelMinit, LitoralulRomânesc sau Direct Booking. În plus, îți mai oferim un pont pe care merită să îl iei în calcul: partenerii Sodexo pregătesc în mod constant oferte speciale pentru utilizatorii cardurilor de beneficii.

O zi de distracție în oraș

Probabil te întrebi ce anume ar putea fi distractiv sau nou într-un oraș pe care l-ai străbătut deja de sute de ori. Adevărul e că rutina zilnică nu te lasă întotdeauna să te bucuri de lucrurile din jurul tău și să le apreciezi cu adevărat. Drumurile către birou, grădiniță, școală sau supermarket nu sunt de obicei foarte interesante, așa că nu e de mirare că de cele mai multe ori abia aștepți să evadezi din oraș. Ce-ai spune însă dacă ai reuși să privești orașul prin ochii unui copil?

Pornește cu cel mic de acasă fără presiunea orelor fixe și a locurilor care trebuie bifate pe listă. Mergeți împreună la pas prin oraș, vizitați parcurile, mâncați înghețată, stați pe malul lacului sau admirați casele vechi și străduțele care vă sunt mai puțin cunoscute. Dacă vrei să îi faci o surpriză copilului tău și să îi cumperi un obiect pe care știi că și-l dorește, nu uita să-ți iei la tine cardul Cadou Pass. Îl poți folosi în numeroase magazine pentru a achiziționa jucării, îmbrăcăminte, electronice și multe altele. În cazul în care nu vrei să petreci ziua la cumpărături, avem o veste bună: un număr tot mai mare de magazine acceptă inclusiv plata online cu cardul de tichete cadou de la Sodexo. Nu uita să verifici și ofertele speciale pregătite de partenerii Sodexo pentru persoanele care plătesc cu Cadou Pass.

Vizită la grădina zoologică sau la muzee

Copiii au ocazia să vadă animale sălbatice doar în cărți sau la televizor, așa că pot fi entuziasmați de ideea de a le observa de aproape, în viața reală. În cazul în care în orașul tău se află o grădină zoologică bine îngrijită, poți merge cu cel mic într-o vizită. Citiți împreună plăcuțele cu detalii despre fiecare animal și pasăre și explică-i copilului detalii cât mai interesante despre fiecare dintre ele. Va fi probabil fascinat, iar odată ce vă veți întoarce acasă, va răsfoi cu și mai multă plăcere cărțile pe care le are sau va dori să urmărească documentare despre natură.

Un muzeu precum Grigore Antipa din București poate fi o altă destinație interesantă pentru cei mici, fiind potrivit inclusiv pentru preșcolari. Dacă locuiești în altă parte a țării și capitala nu îți e accesibilă, caută muzeele din zonă - cu siguranță vei găsi o variantă bună, care să atragă atenția celui mic.

O ieșire la teatru sau film

Indiferent de starea vremii, teatrele și cinematografele sunt destinații ideale pentru o zi liberă.  În cazul în care vrei să mergi cu copilul la un spectacol, îți recomandăm să iei din timp biletele. De 1 iunie, foarte mulți părinți vor opta probabil pentru această activitate, iar locurile vor fi greu de prins. Caută cu cel puțin o săptămână în avans spectacolele disponibile, pentru a nu avea surprize și a nu-l dezamăgi pe cel mic. În cazul în care ai primit din partea companiei în care lucrezi cardul Cultura Pass, e bine să știi că poți plăti cu acesta biletele la muzee, spectacole de teatru și film, concerte, expoziții sau parcuri de distracții.

După piesă sau film, poți merge împreună cu cel mic la o cofetărie sau la un restaurant unde există meniuri speciale pentru copii. Astfel vei avea ocazia să îți răsfeți copilul cu ceva bun și să stați mai mult de vorbă, ceea ce va fi benefic pentru relația voastră. Nu uita să cauți în aplicația My Sodexo restaurantele și cofetăriile care acceptă plata cu cardul de masă Gusto Pass.

Citește și: Ce faci de Ziua Copilului? Activități pentru cei mici acoperite de cardul Cultura Pass

Un atelier creativ

Vrei să îi oferi copilului tău o surpriză de care să își amintească mult timp? Atelierele de pictură, de modelat în lut sau de confecționat diverse accesorii pot fi o idee excelentă. Caută pe internet ateliere creative în zona în care locuiești și orientează-te către o activitate care crezi că i s-ar potrivi cel mai mult copilului.

La finalul unei zile de distracție, cei mici își vor putea lua acasă creațiile și se vor bucura să știe că au realizat chiar ei un obiect sau o pictură. Dacă tipul de eveniment o permite, te poți implica și tu, iar distracția va fi mult mai mare lucrând împreună.

Indiferent de ce activitate ai alege, nu uita că timpul și atenția ta sunt lucrurile de care cel mic are cu adevărat nevoie. Prin urmare, dă-ți voie să fii și tu copil pentru o zi, lasă deoparte grijile și fii gata pentru un 1 iunie plin de bucurie, emoție și distracție! Iar dacă ai la îndemână cardurile Sodexo oferite de angajatorul tău, cu siguranță îți va fi mult mai simplu să intri în rolul de copil, lăsând grijile pe seama beneficiilor tale extra salariale.

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.