Cum sa iti construiesti o imagine de angajator buna

Cum sa-ti imbunatatesti imaginea ca angajator si recrutarea angajatilor de top

Succesul afacerii tale e influentat, in primul rand, prin profitul pe care il obtineti, prin impactul pe care il aveti asupra clientilor si, prin extensie, asupra societatii, prin ritmul in care va dezvoltati si prin inovatiile pe care le propuneti. Ca sa reusesti toate aceste lucruri, ai nevoie, in primul rand, de un management cu viziune si, in al doilea rand, de angajati foarte buni si dedicati. Viziunea ta e pusa in aplicare de angajati, asa ca este foarte important sa stii cum sa-i atragi in companie pe cei mai buni de pe piata si, la fel de important, sa stii cum sa-i pastrezi pe termen lung. Descopera ce poti face pentru a-ti imbunatati imaginea ca angajator, dar si ce sfaturi avem pentru a te ajuta sa recrutezi cei mai buni candidati.  

Cum iti construiesti imaginea ca angajator

  Potentialii angajati au mai multe metode de a afla despre conditiile de lucru din compania ta, despre beneficiile pe care le-ar putea primi sau despre modul in care interactioneaza managementul cu ceilalti angajati:
 • Pot afla detalii stand de vorba cu actuali sau cu fosti angajati
 • Se pot interesa pe internet daca sunt plangeri sau nemultumiri la adresa ta
 • Sau, pur si simplu, se pot prezenta la un interviu.
  Asa ca e indicat sa investesti mai multa atentie in imaginea firmei tale, dar si in pregatirea celor care conduc interviurile de angajare. Uite cateva lucruri de care trebuie sa tii cont, ca angajator, atunci cand vrei sa imbunatatesti imaginea afacerii pe care o conduci:    
 • Indeplineste-ti la timp obligatiile contractuale;
 • Creeaza un mediu de lucru prietenos si relaxat;
 • Ofera-le angajatilor ocazia sa invete lucruri noi;
 • Cere feedback de la angajati - si tine cont de el;
 • Ofera conditii si echipament potrivite pentru activitatea fiecaruia;
 • Evalueaza si ofera recompense pe merit.
  Potentialii angajati se intereseaza de conditiile de lucru inca dinainte sa stii de existenta lor, asa ca e o idee buna sa lucrezi din timp la formarea unei imagini favorabile. Firma trebuie sa fie recunoscuta ca fiind profesionista, prietenoasa cu angajatii si, la fel de important, sa ofere acestora oportunitati de a evolua si dupa semnarea contractului.

Cum stabilesti un sistem eficient de recrutare

  Poate candidatul ti-a fost client, poate ati fost colaboratori, insa, de cele mai multe ori, interviul de angajare e momentul in care un potential angajat intra pentru prima oara in contact direct cu compania ta. De aceea, este foarte important ca oamenii care tin interviul de angajare sa fie bine pregatiti si sa aiba raspunsuri potrivite pentru intrebarile pe care le-ar putea adresa candidatul, cum ar fi:    
 • Care este salariul pe care mi-l oferiti?
 • In ce conditii imi pot renegocia salariul si dupa cat timp?
 • Pot lucra de acasa? Daca da, cate zile pe saptamana?
 • Ce alte beneficii, pe langa salariu, as avea?
 • Cat de flexibil este programul de lucru?
 • Cu cat timp inainte imi pot lua una sau mai multe zile de concediu?
 • Vreau sa invat, sa-mi dezvolt cariera, ce oportunitati imi oferiti?
 • Exista un sistem de lucru deja implementat si eficient?
  In lupta pentru talente, ai nevoie de un proces de recrutare bine pus la punct, care sa reflecte profesionalismul companiei tale, dar si posibilitatea de a valorifica si rasplati angajati de top.

Stabilirea unui proces de recrutare

  E adevarat ca poate recrutezi odata pe an sau pe trimestru, insa, indiferent de frecventa cautarilor tale, procesul de recrutare, asa cum e perceput el de candidati, are mare influenta asupra imaginii pe care acestia si-o creaza despre compania ta. Pe langa un proces de recrutare bine pus la punct, ar fi bine sa ai in vizor candidati de top chiar si cand nu ai nevoie sa ocupi un post vacant. Mai mult, poti initia comunicarea cu ei inainte de a fi nevoie sa ii angajezi, prin participarea la conferinte, prin organizarea evenimente dedicate lor. Cu cat vad mai multe avantaje de a lucra pentru tine, cu atat cresc sansele sa aleaga compania ta cand isi vor dori o schimbare sau cand vor primi o oferta mai buna.  

Vizibilitatea brandului de angajator

  Cu cat brandul companiei tale e mai cunoscut, cu atat iti va fi mai usor sa atragi angajati valorosi in procesul de recrutare. La fel ca angajatorii de top, ai o multime de metode prin care poti sa te faci vizibil. Reusesti sa faci acest lucru pentru produsele sau serviciile tale, vei reusi si pentru brandul ca angajator. Ai vazut cat de mult conteaza prezenta online, asa ca tine actualizat website-ul si fii prezent constant pe social media. Poti foloseste aceasta modalitate eficienta si puternica pentru a-ti prezenta mesajul catre candidati. E o modalitate buna de a clarifica dinainte de interviu, Ce fel de oameni iti doresti alaturi si sa transmiti mesajul clar - esti mereu in cautare de talente, indiferent ca e vorba de novici sau experti.  

Formularea ofertelor de nerefuzat

  Chiar daca bugetul tau e limitat si nu poti sa oferi plafonul de salarizare la nivelul corporatiilor, ai la indemana o multime de alte beneficii extra-salariale care sa aduca plus valoare si pentru angajati, si pentru companie.   Candidatii se uita la intreg pachetul salarial si la cel de beneficii. Pune accent pe tot ce oferi angajatilor:   Daca nu exista beneficii extra-salariale, gandeste-te la o serie de avantaje fezabile pentru resursele si specificul companiei tale. Competitia pentru talente este extrem de dura si daca vrei sa atragi talentele existente pe piata, va fi nevoie de eforturi suplimentare. Stii din propria experienta cat de dura este competitia pentru a atrage si tine aproape pe termen lung cei mai bun angajati. Nu esti singurul in aceasta situatie: un studiu ManPowerGroup arata ca 81% din angajatorii din Romania se confrunta cu un deficit de talente. Afla mai multe despre cum sa atragi si sa loializezi celor mai buni angajati pentru a-ti creste avantajele in lupta pentru talente din eBook-ul nostru gratuit.

Vezi detalii despre beneficiile oferite de Sodexo:

gusto card

GUSTO PASS CARD - Tichete de masa Electronice

Folosind tichetele de masa Gusto Pass, economisesti 37% din buget si oferi angajatilor tai mai multa putere de cumparare.

CADOU PASS - Card si tichete cadou

Ofera angajatilor libertatea de a-si alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie, Craciun

7CARD - Card pentru sport

7card - Solutia de acces la cea mai extinsa si diversificata retea de centre si activitati sportive din Romania.

gusto card

GUSTO PASS CARD - Tichete de masa Electronice

Folosind tichetele de masa Gusto Pass, economisesti 37% din buget si oferi angajatilor tai mai multa putere de cumparare.

CADOU PASS - Card si tichete cadou

Ofera angajatilor libertatea de a-si alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie, Craciun

7CARD - Card pentru sport

7card - Solutia de acces la cea mai extinsa si diversificata retea de centre si activitati sportive din Romania.

Browser-ul tau este vechi.

Actualizeaza-ti browser-ul pentru a putea vedea aceasta pagina corespunzator. Actualizeaza browserul acum.

×