Tichetele si cardurile de masa. De ce sa investesti in acest beneficiu

De ce merita sa investesti in cardurile sau tichetele de masa?

Si pentru angajati, si pentru angajatori, cardurile si tichetele de masa sunt printre cele mai apreciate beneficii extra-salariale. Pot convinge un angajat sa ramana in companie si, mai mult, ii pot convinge pe altii sa isi depuna candidatura pentru un post.

Asta pentru ca acestea ofera simultan cateva beneficii extrem de importante: economisesc bani la bugetul angajatorului si sporesc veniturile angajatului. Iata, in continuare, trei dintre cele mai importante argumente in favoarea tichetelor de masa:

Motiveaza angajatii

Pachetul de beneficii extrasalariale creste motivarea angajatilor, avand un rol mare in retentia de personal. In acelasi timp creste si succesul recrutarii de angajati. De aceea, atunci cand li se prezinta pachetul de beneficii, acestia trebuie sa cunoasca facilitatile cardurilor si tichetelor de masa.

De exemplu, valoarea unui tichet de masa Gusto Pass ajunge pana la 15,18 lei/zi lucratoare si exista si in varianta electronica, drept carduri de masa, care sunt mult mai usor de folosit. Astfel, angajatul poate plati cu cardul de masa la fel cum face cu cardul bancar si fara sa mai plateasca diferenta in bani, cum se intampla in cazul tichetelor tiparite.

Mai mult decat atat, acesta poate afla oricand suma disponibila de pe card, descarcand gratuit aplicatia Card Sodexo Romania, disponibila in App Store sau in Google Play Store.

Sistemul de carduri de masa Gusto Pass poate fi implementat in orice companie, indiferent de domeniul de activitate, numarul de angajati sau gradul de raspandire a acestora in tara. Comparativ cu tichetele de masa pe suport de hartie, cardul de masa Gusto Pass reduce efortul logistic al angajatorului deoarece nu mai este necesara distribuirea tichetelor catre diverse filiale / sedii, protectia tichetelor neinmanate inca etc.

Optimizeaza costurile companiei

Tichetele de masa sunt atractive atat pentru angajat, cat si pentru angajator. Angajatul plateste un impozit de 10% pe venit, iar angajatorul este scutit de taxe si contributii la stat, beneficiind de o deductibilitate de 100% pentru sumele acordate.

In afara de optimizarea costurilor datorata facilitatilor fiscale, mai exista o oportunitate care nu se poate masura si care ofera un avantaj major strategiei de retentie a personalului. Avand in vedere costurile ridicate pe care un angajator le are cu recrutarea si selectia si apoi cu trainingul la job, pastrarea angajatilor in companie cu ajutorul pachetelor de beneficii este cea mai corecta strategie.

Se adapteaza la specificul companiei, economisind timp si bani

Un alt lucru important de care companiile ar trebui sa tina cont este faptul ca multi angajati sunt mai multumiti de beneficiile extrasalariale pe care le primesc de la o companie decat de o eventuala marire de salariu. Asta inseamna ca o companie care investeste in beneficii face, de fapt, economie la buget.

Pentru tichetele de masa, indiferent de format, un angajator economiseste aproximativ 94 de lei/luna per angajat, aducand o economie la bugetul companiei de 32%. In plus, companiile economisesc timp pretios prin procesul de achizitionare a tichetelor de masa. Acestea se obtin in urma colaborarii cu o firma specializata in furnizarea acestor beneficii.

Oferirea tichetelor de masa este cea mai eficienta optiune pentru recompensarea angajatilor. In acelasi timp, este si una dintre cele mai populare beneficii extrasalariale in Romania si singura care creste puterea de cumparare a salariatilor unei companii.

You might also be interested in

bonuri de masa

GUSTO PASS – Tichete de Masa

Oferind tichete de masa angajatilor tai, beneficiezi de 100% deductibilitate si exceptare de la plata taxelor salariale pentru sumele acordate.

gusto card

GUSTO PASS CARD - Tichete de masa Electronice

Folosind tichetele de masa Gusto Pass, economisesti 37% din buget si oferi angajatilor tai mai multa putere de cumparare.

bonuri de masa

GUSTO PASS – Tichete de Masa

Oferind tichete de masa angajatilor tai, beneficiezi de 100% deductibilitate si exceptare de la plata taxelor salariale pentru sumele acordate.

gusto card

GUSTO PASS CARD - Tichete de masa Electronice

Folosind tichetele de masa Gusto Pass, economisesti 37% din buget si oferi angajatilor tai mai multa putere de cumparare.

Browser-ul tau este vechi.

Actualizeaza-ti browser-ul pentru a putea vedea aceasta pagina corespunzator. Actualizeaza browserul acum.

×