Tichetele de masa, voucherele si cardurile Sodexo
tichete masa, card cadou, sodexo

Tichetele de masa, voucherele si cardurile Sodexo: ce poti cumpara cu ele si unde le poti folosi

Tichetele si cardurile de masa sunt cele mai cunoscute - si cele mai de succes, in acelasi timp - beneficii extra-salariale care se acorda angajatilor in Romania. Sunt folosite in principal pentru plata meselor la restaurant si a alimentelor, dar nu sunt singurele beneficii extra-salariale pe care le pot primi angajatii de la firmele pentru care lucreaza.

Iata care sunt principalele bunuri si servicii care pot fi platite cu tichete sau carduri Sodexo, dar si cum puteti sa gasiti cele mai apropiate magazine partenere Sodexo.

Tichetele de masa si cardurile Gusto Pass
In functie de alegerea companiei angajatoare, tichetele de masa pot fi pe suport de hartie sau electronice (cardul de masa). Pot fi folosite pentru plata meselor in restaurante, in cantine dar si in centrele comerciale, de la hipermarketuri pana la magazinele de la coltul blocului.

Trebuie sa stii, insa, ca alimentele pot fi cumparate si din alte locuri, iar lista partenerilor nostri include, printre altele, si cafenele sau cofetarii, retele fast-food sau firme de catering. De asemenea, tichetele Gusto Pass pot fi folosite si in hoteluri, dar si in librarii, benzinarii sau depozite en-gros.

Citeste si: Tichetele de masa: cine beneficiaza de ele si cum se utilizeaza

Tichetele Cadou Pass

Poate fi vorba despre Craciun, Paste, 8 martie sau de Ziua Copilului, un tichet Cadou Pass este solutia ideala si pentru angajati, si pentru angajatori. Primii vor avea ocazia sa-si aleaga singuri cadoul, in functie de preferinte sau de nevoi, in timp ce firmele scapa de responsabilitatea alegerii unui cadou si obtin cateva avantaje fiscale care le vor aduce economii importante la buget.

Tichetele cadou pot fi utilizate pentru achizitionarea unor bunuri diverse, cum ar fi aparatura electrocasnica, telefoane si accesorii, flori, dar si mobila, haine si chiar jucarii pentru cei mici.

Cardurile si voucherele de vacanta Turist Pass

Un alt beneficiu extra-salarial important pe care il pot primi angajatii sunt tichetele sau cardul de vacanta. Acestea pot fi utilizate pentru plata serviciilor direct in moteluri, hoteluri, restaurante sau in pensiunile din circuitul agroturistic, dar si in agentiile de turism. Aceste tichete pot fi electronice - pe card - sau sub forma de vouchere.

Cum afli unde pot fi folosite tichetele Sodexo

Tichetele, voucherele si cardurile Sodexo pot fi folosite in locatiile a peste 67.000 de parteneri. Tehnologia este principalul tau aliat, asa ca iata cum poti afla cu ajutorul site-ului nostru sau al unei aplicatii pentru smartphone, unde sunt cele mai apropiate magazine si centre comerciale care accepta tichetele si cardurile noastre.

In aplicatia pentru smartphone

Cel mai simplu mod de a afla unde poti folosi cardurile Sodexo este cu ajutorul aplicatiei Card Sodexo Romania. Aceasta este disponibila pentru orice smartphone Android sau iOS si poate fi descarcata in cateva secunde de pe Google Play sau din App Store.

Odata ce ai instalat-o pe telefon si te-ai logat in contul tau Sodexo, trebuie sa ii acorzi permisiunea de a folosi locatia ta. In acel moment, aplicatia iti poate arata care sunt cei mai apropiati parteneri Sodexo, in functie de tipul de tichete pe care le-ai primit de la angajator. Poti sa filtrezi rezultatele in functie de comercianti sau de serviciile pe care le doresti.

De exemplu, daca vei selecta „Restaurante” din lista pentru tichetele de masa electronice Gusto Pass Card, vei vedea pe harta care sunt cele mai apropiate restaurante care accepta acest tip de plata. Tot acolo vei gasi si adresa celui la care doresti sa mergi, asa ca-ti va fi simplu sa ajungi in cel mai scurt timp la destinatie.

Pe site-ul sodexo.ro

O alta varianta pe care o ai la dispozitie este sa verifici locurile unde poti sa platesti cu tichetele Sodexo direct pe site-ul nostru, la sectiunea dedicata retelei de parteneri. Aici, la fel ca in aplicatia pentru mobil, trebuie sa acorzi permisiunea de a te localiza, dar ai si optiunea de a introduce o alta adresa.

Pe site vei gasi adresele tuturor partenerilor Sodexo, iar harta te va ajuta sa identifici cele mai apropiate servicii. Ai la dispozitie si lista integrala a comerciantilor, catalogati in functie de tipul de tichet sau card pe care l-ai primit de la angajator. Daca ai un magazin sau un retailer preferat, poti sa verifici dupa numele lui daca accepta ca mod de plata tichetele Sodexo.

Daca doresti explicatii suplimentare legate de modul in care poti folosi harta cu partenerii Sodexo, urmareste videoclipul de mai jos.

Alte tipuri de tichete: Tichetele sociale

In aceasta categorie intra urmatoarele tipuri de tichete:
  • Viva Pass - sunt destinate folosirii in programele de asistenta sociala, pentru (re)integrarea persoanelor defavorizate si pot fi utilizate intr-o retea larga de unitati
  • Primul Pass - sunt tichete pentru proaspetii parinti pentru a achita cheltuielile generate de inscrierea copiilor la crese
  • Social Pass - tichetele sociale de gradinita, pentru ca despre ele este vorba, au rolul de a stimula familiile aflate in dificultate sa-si inscrie copiii in sistemul de invatamant prescolar
Click me