valoare tichete de masa

Valoarea tichetelor de masă se mărește la 35 RON de la 1 august 2023

28 Iulie 2023

Știai că a crescut valoarea tichetelor de masă? Alimentația sănătoasă este un aspect esențial pentru starea de bine a fiecăruia dintre noi. Totuși, deseori ne vedem puși în situația de a alege între cheltuielile lunare ale familiei și o alimentație cu adevărat nutritivă. Află cum le poți oferi angajaților tăi oportunitatea unui prânz sănătos zi de zi.

Îți dorești să îți sprijini cu adevărat angajații și să le fii alături în perioadele pline de provocări? Dacă da, atunci avem vești bune pentru tine: valoarea maximă a tichetelor de masă se mărește la 35 RON de la 1 august 2023 și la 40 de RON de la 1 ianuarie 2024, iar tu poți astfel să oferi echipei tale beneficii extra salariale și mai valoroase ca până acum.

Matematica simplă chiar dă rezultate. Acordă tichete de masă la valoarea maximă și vezi de ce rămâi pe plus!

Descoperă în continuare tot ce este necesar să știi despre modificarea valorii nominale a tichetelor și află cum se pot bucura angajații tăi de toate avantajele cardului de masă Pluxee Gusto.

Valoarea maximă a tichetelor de masă se modifică începând cu 1 august 2023, crescând cu aproximativ 17%, de la 30 lei la 35 lei pentru fiecare zi lucrată.

Așadar, modificarea are impact inclusiv asupra sumelor pe care le poți acorda pe cardul de masă Pluxee Gusto. Dacă dorești să oferi și tu noua valoare pe cardurile angajaților tăi, poți face modificarea simplu și rapid, accesându-ți contul Interaktiv.

Creșterea valorii tichetelor de masă este gândită ca o măsură de sprijin în contextul actual, când inflația duce la creșterea prețurilor și se reflectă inclusiv în costurile alimentelor de bază. Datorită noii valori nominale a tichetelor, valoarea totală a tichetelor de masă acordate unui angajat pentru o lună cu 22 de zile lucrătoare urcă de la 660 de lei la 770 de lei. Sumele pe care le acorzi beneficiază în continuare de același tratament fiscal avantajos pentru companii, pentru sumele acordate se platește 10% impozit pe venit, și sunt 100% deductibile și exceptate de la restul taxelor salariale.

Citește și: Motivarea angajaților: rețeta performanței companiei tale

De ce merită să crești valoarea tichetelor de masă la 35 de lei pe zi

În ultimii ani, costurile vieții au crescut constant, iar inflația a avut impact inclusiv asupra alimentelor de bază. În acest context, este mai important ca oricând să le fii alături angajaților tăi, pentru a-i ajuta să-și mențină un stil de alimentație sănătos.

Cea mai simplă și convenabilă soluție pentru creșterea puterii de cumpărare îți este la îndemână - oferă valoarea maximă pe cardul de masă Pluxee Gusto, adică 35 de lei pentru fiecare zi lucrată.

Știai că:

  • Valoarea coșului minim de consum al românilor a crescut cu 19.7% la finalul anului 2022 față de aceeași perioadă a anului 2021*
  • Coșul minim pentru condiții de viață decente a ajuns la 8.659 de lei pe lună, în cazul unei familii compuse din doi adulți și doi copii. O persoană singură are nevoie de cel puțin 3.275 de lei pe lună*
  • Prețul unui meniu de prânz standard a crescut la restaurantele din întreaga țară. Un angajat poate plăti până la 40 de lei pentru prânz, fără a fi vorba de o masă cu produse de lux.

*Conform datelor prezentate de compania de consultanță Syndex și Fundaţia Friedrich Ebert România

Fie că își prepară mâncarea cu produsele cumpărate la supermarket sau aleg un meniu de prânz de la restaurant, membrii echipei tale sunt nevoiți să aloce zilnic un buget consistent pentru a-și asigura o masă cu adevărat nutritivă.

Te încurajăm să crești și tu valoarea beneficiilor oferite, astfel încât să îți ajuți angajații să traverseze cu bine această perioadă plină de provocări. Gestul tău va avea efecte pozitive atât pentru oamenii cu care lucrezi, cât și pentru companie:

Un ajutor real pentru bugetul tău

Conform Codului Fiscal, tichetele de masă au 10% impozit pe venit, beneficiază de 100% deductibilitate și sunt exceptate de la restul taxelor salariale pentru sumele acordate. Prin urmare, sunt convenabile atât pentru angajați, cât și pentru companie.

O mărire salarială cu mai puțin impact în buget

Îți dorești să mărești salariile, dar te îngrijorează impactul acestei acțiuni asupra cheltuielilor interne? E bine să știi că tichetele de masă rezolvă această dilemă. Datorită facilităților fiscale, oferind tichete, poți face economii de 37% față de aceeași sumă acordată cash.

O echipă loială

Angajații tăi vor simți că ești preocupat de binele lor, te vor aprecia și îți vor fi alături. La baza oricărei companii de succes stă o echipă loială.

Un real sprijin pentru echipa ta

Crești puterea de cumparare a angajaților, fără a simți un impact puternic asupra bugetului companiei, deoarece cardurile de masă vin cu facilități fiscale atât pentru angajați, cât și pentru companie.

Creșterea productivității și a calității

Atunci când îți sprijini angajații, aceștia resimt mai puțin stresul cauzat de creșterile prețurilor. Astfel, pot fi mai relaxați, mai echilibrați, și se pot concentra mai bine la activitățile zilnice.

Procese de recrutare mai eficiente

Recrutarea oamenilor valoroși este mai simplă atunci când oferi un pachet atractiv de beneficii extra salariale, aliniat la tendințele actuale.

Mai puține probleme de sănătate în rândul angajaților

O alimentație deficitară poate duce la grave probleme de sănătate, cum ar fi ulcerul, gastrita, tensiunea crescută și chiar bolile de inimă. În plus, stresul prelungit poate afecta considerabil psihicul unei persoane. Stă în puterea ta să îți ajuți angajații să rămână sănătoși și optimiști.

O bună reputație ca angajator

Atunci când ai grijă de echipa ta, imaginea ta de angajator are doar de câștigat. Primești recenzii pozitive pe forumurile de locuri de muncă, atragi candidați talentați și devii un nume puternic pe piața locurilor de muncă.

 

CREȘTE VALOAREA TICHETELOR DE MASĂ LA 35 DE LEI

 

Restaurantele și magazinele care acceptă cardul de masă Pluxee Gusto ca metodă de plată pot fi vizualizate în aplicația  Pluxee. Tot aici, fiecare angajat poate obține indicații de orientare și poate calcula distanța de la locul unde se află până la restaurantul unde vrea să ajungă.

Cardul de masă Pluxee poate fi folosit ca metodă de plată prin aplicațiile Tazz, Bringo și Sezamo, pentru a comanda mâncarea dorită.

Partenerii noștri pregătesc în mod constant oferte pentru utilizatorii cardurilor de beneficii Pluxee. Angajații tăi pot vedea aceste promoții speciale în aplicația Pluxee. Astfel, se pot bucura de mâncarea preferată la un preț redus.