Cele mai frumoase locuri de vizitat in Moldova | Turist Pass Sodexo

5 motive pentru care să vizitezi Moldova

Motive sa vizitezi Moldova, Turist Pass Sodexo

Sursa: https://www.bookmundi.com/

În timp ce unii aleg destinații exotice, alții preferă obiceiuri, tradiții și alte minunății rurale, îmbinate cu bucuria schiatului și a drumețiilor pe munții din apropiere. Fie că te aventurezi într-o călătorie plină de necunoscut, fie că alegi să petreci câteva zile liniștite, Moldova te va uimi cu locurile sale speciale. 

Regiunea Moldova cuprinde județele: Iași, Vaslui, Galați, Botoșani, Neamț, Bacău, Vrancea și Suceava, ultima făcând parte și astăzi din zona istorică a Bucovinei. Indiferent dacă ești în căutare de expediții sau cauți doar un loc în care să te relaxezi cu un pahar de vin și o gustare delicioasă, iată ce obiective turistice poți vizita:

 1. Frumoasele biserici pictate

Se știe că Bucovina este una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, renumită pentru Bisericile Ortodoxe pictate care evidențiază povești morale ale Bibliei. Aceste monumente, ce datează încă din secolele al XV-lea și al XVI-lea, au fost cetăți ale ortodoxiei într-o eră umbrită de amenințări, și datorită faptului că picturile sale sunt încă proaspete după 450 de ani de expunere, au ajuns să facă parte ulterior din Patrimoniul Mondial UNESCO. Poți călca pragul celor 8 biserici în care să te bucuri de adevărate capodopere ale artei și arhitecturii, îmbibate în istorie și perfect în armonie cu împrejurimile lor. 

Vei putea să admiri o culoare greu de reprodus în zilele noastre, acel “albastru de Voroneț” și faimoasa Judecată de Apoi surprinsă în detaliu, depășind oricare dintre celelalte exemple de picturi biblice. Nici Sucevița nu e lăsată mai prejos, cu minunatele picturi în care sunt surprinse Scara Virtuții și Arborele lui Iesei. Totuși, dintre toate mănăstirile, Moldovița este inclusă pe lista celor mai frumoase lăcașuri de cult ce conține o colecție impresionantă de picturi a asediului Constantinopolului, predominând culorile roșu-brun.

5 motive sa vizitezi Moldova,biserici Pictate Moldova, Turist Pass

  Sursa: https://popasuldomnesc.ro/

De asemenea, te poți plimba prin incinta mănăstirii Humorului deținând cea mai liniștită atmosferă dintre cele 8 situri, sau poți da o raită până la mănăstirea Putna pentru bogatele sale asociații istorice și ultimul loc de odihnă al lui Ștefan cel Mare. Celelalte mănăstiri listate în Patrimoniul Mondial UNESCO se regăsesc în Suceava, Arbore, Probota și Pătrăuți.

Există o mulțime de opțiuni diferite de cazare în zona Bucovinei unde poți profita de beneficiile tale extrasalariale, printre care și pensiunea Casa Doamnei unde poți servi și cina, dar și să fii aproape de celelalte mănăstiri. Este o alegere sigură pentru a încerca mâncăruri tradiționale, foarte gustoase și cu ingrediente proaspete.

2. Cetăți medievale fortificate

În regiunea Moldovei, te așteaptă două cetăți impresionante și încărcate de momente istorice remarcabile pentru România. Îți recomandăm să vizitezi Cetatea de Scaun a Sucevei, construită de către conducătorul moldovean Petru I Mușat, la sfârșitul secolului al XIV-lea, care a fost scena reală a atacurilor și asediilor otomane cu sute de ani în urmă, dar și cea care a găzduit pe unul dintre cei mai puternici lideri din lume, și anume pe Ștefan cel Mare. 

O altă cetate medievală cu impact istoric este Cetatea Neamțului localizată pe stânca Timuș de pe Culmii Pleșului, în orașul Târgu Neamț, care a avut o poziție strategică pentru apărarea teritoriului estic al României de acum. Castelul a rezistat cu succes atacurilor maghiarilor și a turcilor, fiind cucerită doar de forțele poloneze. 

Motive sa vizitezi Moldova: cetati medievale fortificate, Turist Pass Sodexo

Sursa: https://www.romaniainfomagazin.ro/

Atât la Cetatea de Scaun a Sucevei, cât și la Cetatea Neamțului, sunt găzduite anual festivaluri și concerte, precum și proiecții video moderne, care atrag turiști din întreaga lume. Dacă te interesezi deja ce cazare să alegi, Sodexo îți recomandă hoteluri sau pensiuni din centrul orașelor, unde poți rezerva (chiar și pe Booking.com) și să plătești cu cardul tău de vacanță Turist Pass, cum ar fi camerele clasice al Hotelului Balada din Suceava sau aspectul medieval a Pensiunii La Cetate din Târgu Neamț.

3. Muzee bogate în cultura tradițională

Muzeele din zona Moldovei reflectă în special organizarea și activitatea satelor tradiționale, un astfel de loc este Muzeul Satului Bucovinean din Suceava care scoate în evidență arhitectura gospodăriilor și a construcțiilor comunitare. 

Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, Turist Pass Sodexo

Sursa: https://www.turistik.ro/ 

De asemenea, alte obiective turistice prezintă cum arătau în trecut instalațiile tehnice hidraulice. Moara, bătătura pentru prelucrarea lânii, moara de apă din Mănăstirea Humorului, obiecte prezentate și în cadrul Muzeului de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț. Aruncă o privire mai atentă și la costumele tradiționale - cusutul și țesutul au fost cândva ocupații majore ale femeilor locale care realizau cămași tradiționale (ie), poale, catrință, brâu și bârneață, pieptar sau bundiță, opinci, traistă, batic înflorat și podoabe.

Este de la sine înțeles că abilitățile și talentul meșterilor locali sunt părți fundamentale a bogatului patrimoniu cultural al Moldovei. Una dintre cele mai frumoase tradiții ale sale este pictarea ouălor, o artă care depășește sărbătorile Pascale. Cel mai mare muzeu de acest gen din România se află în inima Bucovinei, Muzeul Oului din Vama, și deține ouă pictate, încondeiate, brodate, sculptate, cât și ouă din porțelan, ceramică, sticlă, lemn, piatră, din toate colțurile lumii. Poți să te bucuri de o vacanță liniștită și relaxantă la Pensiunea Agroturistică Bucovina Lodge, unde vei admira o panoramă frumoasă a satului și a Munților Rarău.

Totodată, ar fi păcat să nu planifici o excursie în satul în care artizanii încă modelează lutul pentru a realiza piese decorative din ceramică. Satul Marginea te așteaptă cu ultimul centru existent de ceramică neagră, din România.

Chiar dacă majoritatea locațiilor sunt pitorești, nu poți trece cu vederea peste Palatul Culturii din Iași (principalul centru urban din nord-estul României), construit de către Ferdinand de Hohenzollern. Clădirea găzduiește și astăzi mai multe muzee, cum ar fi: Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Științei și Tehnicii.

Motive sa vizitezi Moldova: Palatul Culturii din Iasi, Turist Pass Sodexo

Sursa: http://romaniatourism.com/

Majoritatea obiectivelor turistice din Iași sunt ordonate de-a lungul unei axe pe care se află cartierul universitar Copou, care găzduiește Muzeul Universitar, precum și câteva parcuri și grădini, și cartierul Țicău, locație pentru câteva case memoriale, cum ar fi bojdeuca lui Ion Creangă. Cazează-te la unul dintre partenerii noștri din Iași care acceptă să achiți cu tichete de vacanță - hotelul La Castel - și poți vizita și alte obiective din oraș, cum ar fi: Mitropolia Moldovei și a Bucovinei, Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, Teatrul Național Vasile Alecsandri sau Esplanada Elisabeta. 

Printre renumitele muzee din Moldova, putem menționa casele memoriale a marilor autori români, precum cea a lui Mihai Eminescu (Ipotești), George Bacovia (Bacău), Veronica Micle (Târgu Neamț), Nicolae Iorga (Botoșani), Ion Creangă (Humulești), dar și a savantului Emil Racoviță (Vaslui), a compozitorului Ciprian Porumbescu din localitatea cu același nume, a susținătorului Unirii Principatelor Române - Moș Ion Roată din Vrancea, și a domnitorilor Alexandru Ioan Cuza (Galați) și Dimitrie Cantemir (Vaslui).

4. Peisaje presurate de munți, văi și râuri cețoase

Dacă ești un fan al mersului pe jos și al drumețiilor în natură, atunci vei fi încântat să descoperi munți emblematici, dealuri de mare altitudine și păduri dense, precum și câteva parcuri naționale renumite, și anume:

  • Parcul Național Călimani, locul unde poți vizita rezervația geologică 12 Apostoli, dar și pentru a observa unele dintre cele mai interesante animale sălbatice din România (ursul brun, căprioare, râsul, bursucii și pisicile sălbatice);
  • Parcul Național Ceahlău, zonă cu plante rare (orhideea papucii, rozmarinul mlaștinii și multe altele), dar și o varietate de păsări atrase de lacurile de munte, cum ar fi barza neagră;
  • Parcul Național Munții Rodnei, al doilea parc național ca mărime din România (cel mai mare parc național din România este Parcul Natural Munții Maramureșului), este numită și rezervație a biosferei datorită faunei și florei sale variate, cu peste 1.000 de specii. 

Motive sa vizitezi Moldova: rauri cetoase, vai, munti.

Sursa: https://viziteaza-romania.com/

Toate acestea te provoacă la expediții lungi, străbătând lacuri glaciare, cascade, platouri vaste, vârfuri de peste 2.000 de metri altitudine și peisaje vulcanice. Alege să petreci vacanța în inima munților la Cabana Rarău și vei avea parte de o priveliște superbă atât la răsărit, cât și la apus. Văile și râurile cutreieră regiunea și se revarsă de pe umerii stâncoși care se ridică sub o mantie de fag și brad. Culorile pastelate a pădurilor afișate toamna, dar și verdele viu din luna mai, sunt de o splendoare absolută.

5. Stațiuni balneare cu proprietăți terapeutice

După atâtea vizite la obiectivele turistice din zonă și drumețiile pe munte, de ce să nu iei o pauză la una dintre stațiunile balneo-climaterice. Stațiunile balneare din zona Moldovei și a Bucovinei sunt remarcabile pentru apa bogată în proprietăți care tratează diverse afecțiuni.

Statiuni Balneare Moldova:Slanic Moldova, Salina Cacica, Vatra Dornei-Turist Pass Sodexo.

Sursa: https://www.booking.com/ 

Iată care sunt cele mai importante stațiuni din Moldova:

Slănic Moldova

Situată pe versantul estic al Carpaților Orientali, stațiunea Slănic Moldova (județul Bacău) este renumită pentru izvoarele sale bogate în proprietăți chimice, care te pot ajuta să tratezi sau să ameliorezi diverse boli și afecțiuni respiratorii, renale, reumatice sau ale aparatului circulator. Hotel Perla abia așteaptă să te întâmpine cu o oază de relaxare și ospitalitate.

Salina Cacica

Situată în localitatea cu același nume (județul Suceava), salina Cacica este recunoscută pentru efectele terapeutice oferite de aerosolii salini. Nu trebuie să lipsească din itinerariul tău bazinul cu apă sărată, sălile de sport situate la 75 de metri adâncime și veritabilele lucrări de artă ce oferă locului imortalitate. Poți avea o vacanță de neuitat la Pensiunea Turistică Casa Domnească și să te bucuri de efectele terapeutice a salinei.

Stațiunea Vatra Dornei

Supranumită și “Perla Bucovinei”, stațiunea Vatra Dornei din județul Suceava, deține izvoare de ape cu calități terapeutice pentru mii de turiști care îi calcă pragul. Apele termale sunt eficiente pentru tratarea afecțiunilor aparatului cardio-vascular, locomotor, precum și profilaxiei și bolilor asociate. Camerele stilate a Hotelului Dorna și spa-ul locației te așteaptă să te bucuri de vacanță în ținutul Dornelor.

La 5 km de orașul Vatra Dornei se află și baza de tratament Dorna Arini care pune la dispoziția turiștilor condiții optime pentru odihnă și relaxare, dar și proceduri de înaltă clasă: hidroterapie în ozon și diatermia, precum și băi de plante naturale, băi galvanice, împachetări cu nămol etc.

Indiferent de interesele tale, sperăm ca locurile propuse de noi să te poarte pe meleaguri mistice care să te surprindă plăcut. Moldova, ca cea mai mare parte a României, este o destinație de călătorie foarte variată existând câte ceva interesant de făcut pentru toată lumea.

Oferă cardul Turist Pass Sodexo

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.