Afla care sunt beneficiile vacantelor scurte si dese.
beneficii vacante scurte si dese

De ce sa alegi vacantele scurte si dese – 4 beneficii ale acestora

Vacanța este perioada din an pe care o aștepți cu nerăbdare, deoarece este singura ocazie cu care te relaxezi, te bucuri în totalitate de compania celor dragi și nu trebuie să te mai gândești la sarcinile de serviciu pe care le ai de îndeplinit în mod normal. Însă organizarea unei vacanțe poate fi obositoare, mai ales că, de multe ori, trebuie să stabilești locația din timp, pentru a putea găsi cazare și bilete de tren sau avion în perioada pe care ți-o dorești.

Un alt aspect important când vine vorba despre vacanțe este frecvența cu care vrei să te bucuri de ele, pentru că există două opțiuni în acest sens: să mergi doar în una sau două vacanțe lungi pe an, în care să stai o săptămână sau chiar mai mult, sau să îți faci un obicei din a pleca des în vacanțe mai scurte, de 2-3 zile. Deși poate părea distractiv să petreci multe zile într-un loc cu totul nou, care ți-a fost recomandat de toți prietenii și despre care ai auzit doar păreri bune, este posibil ca gusturile tale să se dovedească a fi diferite de cele ale persoanelor din jur. Varianta vacanțelor scurte și dese poate fi, de multe ori, mai potrivită, iar acestea îți aduc câteva beneficii de care ai putea ține cont în perioada următoare, mai ales dacă deja ți-ai planificat zilele de concediu în care vrei să călătorești.

Te bucuri mai des de avantajele cardului de vacanță

Dacă ești beneficiarul unui card de vacanță, cum este cardul Turist Pass, este important să știi că nu este neapărat să cheltuiești toți banii de pe acesta odată și că ai la dispoziție un an de la data încărcării lui pentru a-i utiliza. Astfel, alegând varianta vacanțelor scurte și dese, te bucuri mai des de avantajele acestui card, care are scopul de a te motiva și de a-ți oferi ocazia relaxării pe care o meriți.

De ce să alegi să mergi în vacanțe scurte și dese segmentând valoarea cardului de vacanță? Pentru că, astfel, vei reuși să menții un nivel optim al motivației tale și vei ști că, atunci când o să simți nevoia unei pauze de la activitățile obișnuite zilnice, poți apela la acest card pentru a pleca într-o vacanță care să te reîncarce cu energie.

Ajută la reducerea stresului și la menținerea unei stări psihice relaxate

Ritmul alert de lucru, programul încărcat, evenimentele imprevizibile din viață contribuie la crearea unei atmosfere tensionate și la creșterea nivelului de stres. Inevitabil, acestea îți scad productivitatea și eficiența la locul de muncă și, în plus, îți pot induce și o stare psihică deloc confortabilă. Din când în când, creierul și organismul tău au nevoie de o pauză, iar simplul fapt că în zilele de concediu nu te mai trezește alarma în zorii zilei reprezintă un adevărat motiv de bucurie.

Este posibil ca alegerea unei singure vacanțe pe an, dar care să aibă mai multe zile, să nu fie cea mai bună variantă de relaxare pentru tine, deoarece presupune să treci înainte printr-o lungă perioadă fără pauză pentru creier. Practic, este greu să echilibrezi balanța dintre muncă și distracție în acest fel. Însă, alternând vacanțe scurte cu perioade reduse ca durată în care nu ai făcut altceva decât să îți îndeplinești sarcinile, îți va fi mult mai ușor să păstrezi o constantă în viața ta în ceea ce privește munca și relaxarea. În acest mod, nivelul de stres nu va ajunge să depășească limita pe care o poți suporta, pentru că va fi echilibrat de vacanțele scurte și dese în care mergi.

Înveți să nu irosești timp în vacanță

Indiferent că este vorba despre o vacanță sau despre sarcinile de la birou, există persoane care funcționează mult mai bine când se află sub presiune și pe care nu le ajută cu nimic să aibă la dispoziție un interval mare de timp. Astfel, dacă mergi într-o vacanță mai lungă și faci parte din această categorie de persoane, este posibil ca în primele zile să pierzi vremea nefăcând aproape nimic și, în ultima zi de vacanță, să îți dai seama că nu ai bifat prea multe activități dintre cele pe care aveai de gând să le realizezi în locul în care te afli.

Însă, dacă mergi într-o vacanță scurtă în care știi că timpul pe care îl ai la dispoziție este limitat, te vei grăbi să vezi cât mai multe dintre obiectivele turistice din zonă și vei încerca să îți organizezi activitățile astfel încât să ai timp pentru tot ce îți dorești să faci. Practic, vacanțele scurte și dese te ajută să nu pierzi timpul și te încurajează să descoperi cât mai mult din atracțiile și tradițiile locale, pentru că nu ai vreme de irosit.

Bifezi mai multe destinații într-un timp scurt

Cu siguranță există multe locuri frumoase din România în care îți dorești de mult timp să ajungi, dar încă nu ai avut ocazia să le vizitezi și zone în care îți dorești să revii de câte ori poți. Alegând să mergi în vacanțe scurte și dese, vei reuși să descoperi, într-o perioadă redusă de timp, mult mai multe destinații care merită văzute decât dacă ai pleca doar în una sau două vacanțe lungi pe an. Într-adevăr, există posibilitatea și ca acestea să cuprindă mai multe zone sau orașe de vizitare, dar deplasarea dintr-un loc în altul ar putea fi obositoare și, în plus, ar necesita o investiție mare de timp din partea ta.

Vacanțele scurte și dese te ajută și să îți economisești zilele de concediu, pentru că le poți organiza chiar într-un weekend. Îți poți stabili un plan bine pus la punct, astfel încât cel puțin o dată la două sau trei săptămâni, să pornești în explorarea unui oraș la final de săptămână. În acest mod, în câteva luni, vei reuși să ajungi la numeroase destinații în căutarea dozei de energie de care ai nevoie în fiecare zi.

Vacanțele te motivează, te relaxează și te ajută să uiți, măcar pentru o perioadă scurtă de timp, de sarcinile de serviciu și de momentele mai puțin plăcute din viața ta. Cu cât acestea sunt mai dese, cu atât te vei simți mai relaxat și vei amâna ca situațiile stresante să persiste. Dacă ai acces la un card de vacanță, ai și mai multe motive pentru a pleca, de câte ori ai ocazia, într-o destinație care să te revigoreze. Sursa foto: shutterstock.com

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.