TOP 3 locuri de vizitat in weekend in Romania | Turist Pass Sodexo
Locuri de vizitat in weekend in Romania cu Turist Pass Sodexo

Top 3 locuri minunate de vizitat în România în weekend

România este o țară extraordinar de frumoasă. O spunem noi, cei care o iubim pentru că ne-am născut aici și pentru că pentru noi este acasă, însă o dovedesc și cifrele referitoare la numărul de turiști străini care ne vizitează în fiecare an. 

Pentru că anul 2020 a fost unul atipic, luăm datele din 2019 ca referință, când a fost înregistrată o creștere a numărului de turiști români și străini. Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță EST Hospitality, în total este vorba de peste 13,3 milioane de persoane care s-au bucurat de ceea ce are de oferit România. 

Personalități internaționale precum Prințul Charles al Marii Britanii sau producătorul britanic de televiziune Charley Ottley promovează intens țara noastră. Iar faptul că au ales să o transforme în „acasă” și pentru ei dovedește cât de prețuită este și cât de multe lucruri și experiențe are de oferit.

Pentru a te determina să te bucuri și tu din plin de țara noastră, am decis să îți recomandăm 3 locuri minunate din România pe care le poți vizita în weekend. Pentru fiecare loc, am găsit și câte o unitate de cazare în care poți plăti cu cardul Turist Pass de la Sodexo.

Un weekend în Vișeu de Sus: un loc minunat în România

Studiul menționat mai devreme amintea Maramureșul ca fiind în topul județelor din România unde a fost înregistrată cea mai mare creștere a numărului de turiști. Un lucru deloc surprinzător, având în vedere locurile minunate pe care le poți vizita acolo, dar și experiențele pe care le poți trăi.

Locuri de vizitat in weekend-Mocanita Maramures - Sodexo Sursa foto: mocanita-maramures.com

Una dintre experiențele care provoacă bucurie atât adulților, cât și celor mici este plimbarea cu mocănița. Mocănița Maramureș este cea mai cunoscută din țară. Ea rulează pe Valea Vaserului, iar calea ferată pe care circulă a fost construită în perioada 1933-1935. A fost parțial distrusă de trupele germane în timpul războiului, dar a fost reconstruită. 

Aceasta a fost utilizată în principal pentru exploatarea forestieră și este încă folosită în acest scop, dar în 2004 au început lucrările de reabilitare pentru a o transforma într-o adevărată atracție turistică. Un entuziast elvețian care a venit în România în 1987 s-a implicat și a înființat o organizație pentru salvarea căii ferate. 

Pe timpul verii, în sezonul de vârf, mocănița circulă zilnic, inclusiv duminica, iar plecarea este la ora 9 dimineața din gara din Vișeul de Sus. Biletul standard costă 75 lei pentru adulți, 62 lei pentru studenți sau pensionari și 49 lei pentru elevi. Odată urcat în trenul cu locomotivă pe abur, nu îți rămâne decât să te bucuri preț de câteva ore de peisajele extraordinar de frumoase din această zonă a țării.

Unde te poți caza mai aproape de mocănița din Maramureș

Hotel Gabriela se află chiar în Vișeu de Sus și este un loc de cazare care îți oferă condiții foarte bune, preparate delicioase servite în restaurantul din incintă, dar și momente de relaxare la centrul de wellness & spa. Vei putea, astfel, să te simți extrem de confortabil în zilele petrecute în acest loc minunat din țara noastră. În plus, aici poți plăti inclusiv cu cardul de vacanță Turist Pass de la Sodexo. 

Sursa foto: www.hotel-gabriela.ro 

Alba Iulia, un colț frumos din țară, perfect pentru petrecerea weekendului

Județul Alba este și el în topul zonelor care atrag din ce în ce mai mulți turiști. Este o parte a țării noastre care uimește prin frumusețea locurilor, dar și prin semnificația istorică. Cetatea Alba Carolina este principalul obiectiv turistic din Alba Iulia pentru că este acel loc în care, pe 1 decembrie 1918, Marea Adunare Națională a decis Unirea Transilvaniei cu Regatul Român. 

Primaria Alba-Iulia - locuri de vizitat in weekendSursa foto: pagina de Facebook a Primăriei Alba Iulia

Fortificația bastionară este cea mai mare cetate din România, ridicată în urmă cu mai bine de 300 de ani. Este locul potrivit pentru a te întoarce în timp, dar și pentru o lecție pe viu de istorie pentru cei mai mici membrii ai familiei. În ultimii ani, cetatea a trecut printr-o serie de transformări spectaculoase care au dus la un interes și mai mare din partea turiștilor. Acum găzduiește festivaluri culturale, dar și concerte în care artiști de top, români și internaționali, dau viață acestei fortificații. 

Vila Restaurant Preciosa este o opțiune de cazare de luat în calcul dacă vei ajunge în Alba Iulia. Are 20 de camere spațioase și frumos amenajate, iar grădina de vară din curte este locul perfect pentru a lua masa în tihnă și pentru a te relaxa în serile frumoase de vară. 

Vila Preciosa este un loc potrivit și pentru familiile cu copii, având atât un spațiu de joacă în curte special amenajat pentru cei mici cu leagăn, tobogan și elemente de cățărare, cât și un spațiu interior dedicat lor. Și în această unitate de cazare poți plăti cu cardul de vacanță Turist Pass de la Sodexo. 

Vila restaurant Preciosa - cazare cu Turist Pass SodexoSursa foto: pagina de Facebook a Vilei Restaurant Preciosa 

Salina Turda, una dintre principalele atracții turistice din județul Cluj 

„Nu ai putea crede niciodată, probabil, că un monument de sare poate fi atât de frumos. Trebuie să vedeţi acest parc tematic construit în interiorul unei mine de sare", astfel începea articolul în care redactorii de la Telegraph.uk descriau Salina din Turda din judeţul Cluj. 

Aflată la 120 de metri adâncime, fosta mină de sare din secolul 17 a trecut printr-un proces de modernizare în perioada 2008 - 2010. Și-a redeschis porțile vizitatorilor la începutul anului 2010, iar de atunci, în fiecare an, peste 680.000 de curioși din întreaga lume coboară în adâncuri.  

Accesul în salină costă 60 de lei pentru un adult în weekend, în timp ce de luni până vineri prețul unui bilet pentru un adult este de 50 de lei. Copiii și pensionarii trebuie să achite 30 de lei pentru a se putea bucura de acest loc spectaculos, unic în lume. 

Salina Turda, locuri de vizitat in weekendSursa foto: pagina de Facebook a Salinei Turda

Recomandare de cazare în Turda

Hotel Arieșul se află foarte aproape de centrul orașului Turda. Cu toate acestea, este ferit de aglomerația urbană și este singura unitate turistică din zonă care oferă atât servicii de cazare, restaurant, cât și tratament balnear și agrement. 

Hotelul are o bază de tratament în care te vei putea bucura de beneficiile apei sărate. O vei putea face în bazinul acoperit cu apă sărată naturală, dar și în cele trei bazine cu apă sărată din cadrul ștrandului Băi Sărate care aparține de hotel și care se află la doar câteva minute distanță. Hotelul are în incintă și un centru spa unde te vei putea relaxa după coborârile în salină. 

Sursa foto: pagina de Facebook a Hotelului Arieșul 

Acestea au fost cele trei recomandări de locuri de vizitat în România în weekend pe care ți le-am promis. Ai fost deja prin aceste colțuri de țară? Da? Atunci ai alte opțiuni pitorești pentru a te bucura din plin de ceea ce are de oferit țara noastră. 

Vezi mai multe

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.