Recomandari terase unde poti plati cu Gusto Pass Sodexo.

Vrei să călătorești prin țară? Iată 10 recomandări de terase care merită vizitate

Simți nevoia de o vacanță și vrei să o petreci vizitând România? Înseamnă că te numeri printre cei 4 din 10 români care, potrivit unui studiu INSCOP, își doresc să ia o pauză de relaxare și plănuiesc să își petreacă vacanța în țară. Pentru că deja vremea este din ce în ce mai frumoasă, iar sezonul teraselor este aici, ți-am pregătit zece recomandări de terase care nu ar trebui ratate.

Bucuresti

Indiferent de orașul în care locuiești, dacă ți-ai propus ca primăvara aceasta să ajungi în București, dincolo de a vizita principalele obiective turistice din capitală, merită să faci o oprire pe una dintre cele mai renumite terase.

Este vorba despre Caru cu bere, aflat pe strada Stravropoleos, nr.5. Acesta este locul favorit nu doar al bucureștenilor, ci și al turiștilor români și străini care, după ce ajung măcar o dată acolo, își propun să mai revină, dar și recomandă localul pe platformele online, astfel încât și alții să se bucure de o astfel de experiență și priveliște. 

Sursa foto: Facebook Caru’ cu bere

 Cluj-Napoca

Dacă și Cluj-Napoca este pe lista ta de locuri de vizitat, îți recomandăm două terase. Este vorba despre terasa restaurantului Samsara, aflat pe strada Cardinal Iuliu Hossu nr.3, acolo unde, dincolo de atmosferă, te poți bucura și de unele dintre cele mai gustoase preparate vegetariene din oraș. O altă terasă care merită inclusă pe lista ta este cea a restaurantului Caro Vintage Club, strada Muzeului nr.6, aflată exact în centrul vechi al orașului, mai exact, în Piața Muzeului.

Terase unde poti plati cu Gusto Card

Sursa foto: Facebook Caro Vintage Club

Brasov

Nici Brașovul nu este o destinație de ratat în această primăvară, iar dacă vei ajunge aici, îți recomandăm Terasa Paris Croissants, din Piața Sfatului nr.6, și, în timp ce îți vei savura cafeaua, vei putea admira Biserica Neagră aflată la doar câteva sute de metri distanță.

Sighisoara

Nu poți ajunge în Transilvania fără să vizitezi cetatea medievală din Sighișoara. Aflată în patrimoniul UNESCO, bătrâna cetate, singura locuită din Europa, atrage în fiecare an atât turiști români, cât și din afara țării. În 2019, de exemplu, Sighișoara a fost vizitată de aproape 110.000 de turiști, dintre care peste 33.000 au fost străini. Dacă te hotărăști să o vizitezi, Restaurantul San Genaroar putea fi locul în care să îți iei prânzul sau cina. 

Sibiu

Un alt oraș emblematic din Transilvania este Sibiul, a cărui popularitate a crescut semnificativ începând cu anul 2007, când a fost primul oraș din România devenit Capitală Culturală Europeană. Astfel, dacă în 2009, la doi ani de la acest eveniment, Sibiul a fost vizitat de peste 135.000 de turiști, în 2018, numărul acestora a depășit o jumătate de milion. Unul dintre locurile unde merită să iei măcar o dată prânzul sau cina este Restaurantul Hermania, situat pe strada Filarmonicii nr.2., care are o terasă superbă, dar și un meniu care te va determina, cu siguranță, fie să revii, fie să îl recomanzi cu toată încrederea apropiaților tăi. 

Restaurant Hermania Sibiu, terase unde se poate plati cu cardul Gusto Pass Sodexo.Sursa foto: www.hermania.sobis.ro

Dacă vei vizita și vestul țării și vei ajunge în Timișoara, îți recomandăm terasa Hotelului  Ambasador, de pe strada Mangalia nr.3. Desigur, vei avea nevoie de timp pentru a putea vizita atât orașul, cât și împrejurimile, așa că vei putea chiar să îți petreci una sau mai multe nopți în orașul de pe Bega.

În cazul în care vei ajunge în Oradea, nu uita să treci pe la Cofetaria Dorbob, strada Menumorut nr.2, pentru a savura delicatesele atât de apreciate atât de localnici, cât și de turiști. În rest, orașul te va fascina cu siguranță. 

Nu puteam face o astfel de listă de recomandări fără să includem și Iașiul. Un oraș care merită vizitat măcar o dată, cu un farmec aparte și cu localnici extrem de primitori. Dacă ajungi aici și ți se face foame, Take&eat  poate fi locul unde să găsești atât mâncare delicioasă, cât și o atmosferă plăcută. 

 

Sursa foto: Facebook Take& eat

Priveliștea este garantată și dacă vei merge pe litoral. La Mamaia, de exemplu, te poți bucura de o panoramă spectaculoasă la Hotel Manor. Aflat la 50 de metri de plaja și faleza Mamaia Nord, restaurantul dispune de o terasă unde te poți bucura de o experiență de excepție atât culinară, cât și ca atmosferă.

Deși sunt în colțuri diferite ale țării, toate aceste locații au un lucru în comun: acceptă plata cu cardul Gusto Pass. Așa că, dacă ai primit acest tip de card de la angajatorul tău, îl poți folosi fără nicio problemă pentru a te relaxa într-unul dintre aceste locuri de poveste.

Citește și: 5 destinații la munte unde achiți cazarea cu tichete sau card de vacanță  

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.