Industria hoteliera in Romania in timpul pandemiei | Sodexo
industria hoteliera, covid

Industria hoteliera in contextul crizei Covid-19: cum iti salvezi hotelul

Perioada pe care o traversăm nu este ușoară pentru niciun antreprenor, însă una dintre cele mai afectate industrii în 2020 a fost HoReCa. Dacă afacerea ta ține de domeniul hotelier, cu siguranță te întrebi deja ce măsuri să iei pentru a nu ajunge să-ți închizi definitiv hotelul sau pensiunea. 

Vestea bună este că lumea începe treptat să își reia vechile activități, iar turismul local câștigă teren, ceea ce înseamnă că poți începe și tu să planifici sezonul vacanțelor. Bineînțeles, este necesar să te asiguri că respecți recomandările specialiștilor, pentru a nu îți expune echipa unor riscuri inutile.

Ne dorim să te sprijinim și în aceste momente, așa că am pregătit pentru tine câteva metode pe care le poți aplica pentru a face față contextului actual:

  • Menține legătura cu clienții existenți - nu te concentra exclusiv pe turiștii pe care vrei să îi atragi, ci acordă-le atenție suficientă și celor care au făcut deja o rezervare la hotelul sau pensiunea de care te ocupi.
  • Oferă pachete promoționale adaptate contextului - prioritățile clienților tăi sunt în aceste momente diferite față de cele din anii trecuți. De aceea, ofertele ar trebui și ele să răspundă cererii.
  • Promovează hotelul sau pensiunea online - o bună strategie de comunicare te poate ajuta să ai o afacere mai populară și să crești numărul rezervărilor.
  • Asigură-te că ții cont de condițiile prevăzute de autorități - este un sfat pe care nu ți-l dăm doar din punct de vedere legal, ci și pentru că este vital să îți protejezi clienții și angajații.

Pentru a afla mai multe despre fiecare metodă în parte, te invităm să descarci gratuit ghidul Turismul în starea de alertă: reguli de funcționare și sfaturi utile pentru hoteluri și pensiuni. Vei descoperi în acesta atât tehnici de promovare a unității de cazare, cât și un capitol util despre măsurile pe care ar trebui să le respecți în această perioadă pentru a evita infectarea cu COVID-19 și a-ți păstra echipa și oaspeții în siguranță.

Devino afiliat Sodexo

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.