Metode de crestere a numarului de clienti in hotel sau pensiune
Metode de crestere numar de clienti pensiuni si hoteluri.

Românii, dornici de vacanță în țară. Află cum să-i câștigi în calitate de clienți

Patru din zece români spun că anul acesta vor cheltui mai mult față de anul 2020, potrivit unui studiu INSCOP, iar vacanțele ocupă un loc important pe lista lor. După mai bine de un an de pandemie, marcat de restricții, muncă de acasă și incertitudini, românii își doresc să ia o pauză pentru a se putea relaxa. Tocmai 37% dintre respondenți plănuiesc să își petreacă vacanța în țară, cu 10% mai mulți față de anul trecut, în timp ce 19% preferă să plece în străinătate.

Această tendință este confirmată și de datele centralizate de site-urile de booking. Doar în prima lună a acestui an, de exemplu, peste 14.000 români și-au achiziționat pachete turistice pentru sezonul estival pe litoralul românesc, aproape dublu față de luna noiembrie 2020, conform datelor portalului litoralulromanesc.ro.

„Optimismul generat de startul şi derularea în bune condiţii a campaniei naţionale de vaccinare se observă în revenirea apetitului românilor pentru vacanţe. Mulţi îşi fac deja planurile pentru concediul de vară şi îşi rezervă sejururi pe litoralul românesc”, a declarat pentru agerpres.ro Ionuț Nedea, directorul general al acestui portal. Reprezentanţii portalului au mai subliniat faptul că se aşteaptă în vară la o revenire a turiştilor pe litoral, în condiţiile în care în sezonul estival precedent s-a înregistrat o scădere cu 20% a românilor care au mers la Marea Neagră.

Citește și: Strategii de creștere a cifrei de afaceri pentru hoteluri și pensiuni

Fii online, acolo unde sunt viitorii tăi oaspeți

Indiferent dacă deții o pensiune sau un hotel la mare sau în alte zone turistice, un lucru este clar: acum este momentul potrivit să începi să îți promovezi intens serviciile online, în eventualitatea că vei avea clienți care își vor face rezervări din timp și vei reuși, astfel, să pregătești ca la carte sezonul estival.

De ce online? Pentru că:

  •   în România, doar Facebook avea, în prima parte a acestui an, peste 12 milioane de utilizatori;
  •   în medie, un român petrece 2,3 ore/zi pe această platformă de socializare;
  •   peste 36% dintre români sunt convinși de publicitatea online să aprecieze un brand.

Citește și: Creșterea profitului – tehnici de atragere a clienților în domeniul hotelier

Acestea sunt doar trei motive pentru care ar trebui să crești vizibilitatea afacerii tale în mediul online. Iată cum ai putea face acest lucru:

  •   asigură-te că ai un website modern, care se încarcă rapid;
  •   creează-ți un blog pe site. Vei reuși să atragi mai mulți vizitatori;
  •   asigură-te că postezi constant pe rețelele de socializare;
  •   postează lucruri care sunt utile pentru viitorul tău oaspete;
  •   propune-le oaspeților tăi să îți dea un review în social media sau să îți ofere un testimonial pe care să îl promovezi online;
  •   apelează la influencer marketing. Deși sună pompos, simplificat ar fi pur și simplu să inviți bloggeri de travel să îți viziteze locația. Cei care îi urmăresc pe ei sunt exact oamenii care iubesc să călătorească.
Lista de recomandări poate continua, însă foarte important este să începi, pas cu pas, să pui în practică. Vei fi uimit de rezultatele pe care le vei obține!

Citește și: Promovarea pensiunii: 9 pași pentru atragerea turiștilor

Acceptă diferite modalități de plată, cum ar fi cardul de vacanță Turist Pass

Un aspect la fel de important ca și prezența online este să le oferi oaspeților tăi diferite modalități de plată, iar una dintre ele este cea cu cardul de vacanță Turist Pass. 

Devenind partenerul nostru, prin acceptarea plății cu acest card, vei primi sprijinul Sodexo în promovarea online. Vei fi prezent atât în aplicația noastră, cât și pe portalul MySodexo. În plus, te vei bucura din plin și de parteneriatul dintre Sodexo și Booking.com, care îți poate aduce și mai multe rezervări. Mai exact, beneficiarii cardurilor de vacanță Sodexo pot rezerva sejururi în destinațiile preferate din România accesând booking.com/SodexoRomania. Toate locatiile care permit plata cu cardul Turist Pass sunt semnalizate în platformă, tocmai pentru a facilita alegerile consumatorilor. Plata se face la locație, fie prin intermediul voucherelor sau cardului Turist Pass, fie prin instrumente de plată mobile ca Sodexo Pay sau Apple Pay.

Platforma Booking.com are, doar în România, o rețea de 20.000 de unități de cazare, dintre care peste 6.000 fac parte din rețeaua de afiliați Sodexo. Fii și tu unul dintre ei, iar rezervările nu vor întârzia să apară! 

New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.