Plata cu cardul: mai multe opțiuni, mai mulți clienți - Sodexo
metode de plata cu cardul Sodexo

Mai multe opțiuni de plată cu cardul, mai mulți clienți

Știai că 4 din 10 români preferă să aibă acces la cât mai multe opțiuni de plată? Conform unui sondaj realizat de ING la nivel internațional în cursul anului 2020, acest lucru îi clasează pe români pe primul loc la nivel european în ceea ce privește preferința puternică pentru a avea multiple posibilități de plată.

Specialiștii susțin că tendința de renunțare treptată la numerar va prinde și mai mult elan în țara noastră, după ce noile metode de plată și de economisire își vor demonstra și mai multe avantajele. Românii preferă cardul pentru securitatea sporită a tranzacțiilor, dar și pentru a putea ține o mai bună evidență a cheltuielilor. De asemenea, în contextul actual, evitarea folosirii de cash este tot mai prezentă în rândul persoanelor care acordă foarte multă atenție igienei și sănătății. Mai mult, o bună parte dintre marii retaileri promovează intens, încă de la debutul pandemiei, evitarea folosirii banilor lichizi.

Așadar, pentru a putea rămâne competitiv pe piață, dar și pentru a te asigura că nu vei pierde clienți din cauză că nu le oferi suficiente opțiuni de plată, acceptarea plăților cu diferite tipuri de carduri în locația ta ar trebui să devină o prioritate.

Plata cu cardul in locatiile comerciantilor Sodexo

Poți descărca infograficul și de aici.

Odată luată această decizie, cu siguranță vei avea parte de clienți mai mulțumiți, dar și de mai mulți clienți noi, tocmai pentru că pot alege modul de plată care li se potrivește cel mai bine. În plus, te vei putea bucura și de noile modalități de promovare a afacerii tale oferite de către noi. 

Dacă vrei să începi să accepți plata cu cardul și mai ai alte întrebări legate de cum poți integra cardurile Sodexo în această nouă strategie, suntem aici pentru a-ți oferi informațiile de care ai nevoie.

Intra si tu in reteaua partenerilor Sodexo

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.