Cu ce putem să te ajutăm?
Ai o întrebare sau dorești informații suplimentare? Spune-ne mai multe despre tine că să îți putem oferi soluția potrivită.
Am introdus codul PIN greșit și am blocat cardul.
Accesează portalul web https://app.sodexo.ro/mysodexo/wallet, și apasă butonul „Deblocare PIN”. Vei putea efectua din nou tranzacții imediat după deblocarea cardului.
Daca am vouchere expirate, le pot trimite inapoi sa fie schimbate?
Voucherele (Pluxee Viva, Pluxee Social - Tichete sociale de grădiniță) nu pot fi înlocuite decât în perioada de valabilitate a acestora, în cazul unor defecte sau deteriorări.
Ce pot sa cumpar cu cardul Pluxee?
Poți face cumpărături la o gama largă de unități partenere Pluxee, în funcție de tipul de card pe care îl deții. Cu cardul de masă poți cumpără produse alimentare de la supermarketuri sau restaurante, cu cardul Cadou poți achiziționa o gama variată de servicii și produse nealimentare – poate fi utilizat inclusiv în industra HoReCa, iar cu cardul de vacanță Turist poți să achiziționezi pachete turistice (pe lângă cazare, pot include și transport, masă sau servicii de agement). Te așteptăm să verifici întreagă lista a unităților partenere, în funcție de tipul de card deținut, în aplicația Pluxee România, secțiunea „Harta”.
Card pierdut sau cod PIN uitat de angajat?
Din când în când, este posibil că unii dintre angajații tăi să aibă diverse solicitări, cum ar fi înlocuirea unui card pierdut sau care a fost furat, înlocuirea unui cod PIN uitat etc. Aceste situații necesită parcurgerea procedurilor corespunzătoare și pot aduce costuri adiționale, despre care poți află mai multe întrebând unul dintre consultanții noștri. Codul PIN poate fi aflat din aplicația Pluxee, care se instalează gratuit.
Cum blochez cardul?
Dacă ai pierdut cardul sau ți-a fost furat, poți să-l blochezi direct din aplicația Pluxee, urmând pașii de mai jos:
-
Logheaza-te în aplicația Pluxee, dacă nu ești deja logat;
-
Accesează meniul Portofel;
-
Selectează cardul pe care dorești să-l blochezi, apasă pe iconiță din colțul stânga sus , și alege opțiunea „Blochează temporar acest card”;
Cardul va fi blocat temporar. Deblocarea cardului o poți face tot din același meniu.
Dacă nu poți accesa aplicația Pluxee, ne poți contacta la numărul de pe spatele cardului.
Care este diferența dintre tichetele de masă și tichetele cadou?
Tichetele electronice cadou reprezintă un beneficiu extrasalarial care se acordă cu ocazia sărbătorilor pentru alegerea unui cadou, în timp ce tichetele de masă electroice se pot acordă lunar și au drept scop încurajarea angajaților să mănânce la prânz în fiecare zi.
Tichetelor cadou pot fi folosite pentru achizionarea unei game variate de produse, de la electronice și produse IT, la bijuterii sau servicii HoReCa. Tichetele de masă pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de alimente sau pentru a mânca la prânz/a servi masă.
Cum aflu soldul cardului?
De fiecare dată când dorești să verifici soldul cardului tău sau istoricul tranzacțiilor, accesează contul tău Pluxee, unde poți urmări soldul și ultimele tranzacții în timp real.
La fiecare încărcare, vei primi SMS pe numărul de telefon mobil comunicat de angajator sau ales la crearea contului tău Pluxee.
Nu vrei să folosești aplicația Pluxee? Atunci poți să suni la numărul de pe spatele cardului tău și să afli soldul acestuia.
Cum afli suma disponibilă? – Edu Pass Card
Pentru aflarea sumei de bani disponibilă pe card, te rugăm să suni la numărul de pe spatele cardului.
Care este suma disponibilă pe card? – Social Plus
Pentru aflarea sumei disponibile pe card, fă-ți un cont gratuit în aplicația Pluxee România, disponibilă în Google Play sau App Store.
Poți de asemenea să afli suma disponibilă din meniul interactiv, sunând la numărul de pe spatele cardului.
Cum deblochez cardul?
Selectează cardul pe care dorești să-l deblochezi, apasă pe iconiță din colțul stânga sus, și alege opțiunea „DEBLOCHEAZĂ ACEST CARD”.
Cardul apare Inactiv în contul online, cum îmi activez cardul?
Din motive de securitate, cardurile Pluxee sunt livrate cu status Inactiv. Așadar, trebuie să activezi manual cardul Pluxee. În funcție de nevoia ta, îl poți activă în două moduri diferite:
-
Activarea cardului fizic
La efectuarea primei tranzacții, trebuie să introduci cardul tău în POS și să introduci codul PIN indiferent de suma de plata. Ulterior, poți utiliza cardul inclusiv folosind plata contactless fără PIN pentru tranzacții ce nu depășesc suma de 100 de lei.
-
Activarea cardului virtual
Pentru tranzacții online, de la distanță sau cu telefonul, accesează aplicația Pluxee, meniul Portofel, selectează cardul pe care dorești să-l activezi și apasă pe iconiță din colțul stânga sus pentru a urmă pașii simpli de activare.
Cum fac plata la distanță?
Se pot efectua plăti la distanță cu cardul Pluxee Turist, cu condiția să fie cardul activ. De asemenea, POS-ul unde se face plata trebuie să aibă integrată funcția de încasare manuală – acest aspect trebuie validat înainte de a face rezervarea cu cei din locația unde dorești să te cazezi.
Activarea cardului o poți efectua fie din aplicația Pluxee România, fie telefonic, la numărul 021.207.27.27.
Cum se folosesc tichetele – Edu Pass
CUM FACEȚI PRIMA TRANZACȚIE?
-
Identificați în lista locația/unitatea de la care doriți să cumpărați rechizite sau îmbrăcăminte
-
Ajuns la locație, informați că doriți să faceți plata cu cardul social pentru sprijin educațional.
-
Introduceți cardul în aparatul de validare (POS)
-
Tastați codul din 4 cifre (codul PIN) pentru a finaliza cumpărăturile.
-
Cardul va rămâne în aparat (POS) până la eliberarea bonului fiscal.
AFLĂ SUMA DISPONIBILĂ
Pentru aflarea sumei de bani disponibilă pe card, va rugăm să sunați la numărul de pe spatele cardului sau să accesați aplicația Pluxee România.
UTILIZARE SUMA
Sumele primite pe card pot fi utilizate în termen de un an de la dată alimentării, iar suportul electronic (cardul) are o valabiliate de 5 ani de la dată emiterii.
Cum schimb codul PIN?
Poți schimbă oricând codul PIN al cardului tău, apelând numărul de telefon 021.207.27.27. Pentru modificare e nevoie să cunoști PIN-ul actual.
Cum utilizez suma? – Edu Pass
Sumele primite pe card pot fi utilizate în termen de un an de la dată alimentării, iar suportul electronic (cardul) are o valabiliate de 5 ani de la dată emiterii.
Cum solicit un nou card?
Pentru a primi un card nou, te rugăm să iei legătură cu angajatorul de la care l-ai primit, pentru a ne transmite o comandă de emitere sau înlocuire card.
De ce nu pot plăti toată comanda cu cardul de masă Pluxee Gusto? Platforma împarte suma între cardul bancar și cel de masă.
Conform legii, cardurile de masă pot fi folosite doar pentru achiziționarea de mâncare sau produse alimentare; nu este permisă achiziționarea de băuturi alcoolice; cardul de masă nu poate fi folosit pentru a plăti taxa de livrare.
În aceste condiții, platforma calculează automat suma ce poate fi plătită cu cardul de masă, iar restul de plata pentru respectivă comandă se va achita cu card bancar.
De ce nu pot plăti la toate restaurantele/magazinele din Tazz?
Selecția restaurantelor la care se poate plăti cu card de masă Pluxee pe Tazz se face în funcție de existența unui contract de colaborare între respectivul restaurant și Pluxee.
Pe Tazz există filtrul “Card Pluxee” în secțiunea “Restaurante” care te ajută să selectezi restaurantele eligible; în plus, la nivelul fiecărui restaurant eligibil, va apărea mențiunea “acceptă card Pluxee” sau “acceptă tichete de masă”.
Data la care se încarcă cardul de masă
Cardurile de masă sunt beneficii extra-salariale oferite angajaților de către angajator, așa că te încurajăm să verifici care este dată încărcării cardurilor cu angajatorul tău. În funcție de procedurile interne de comandă, el îți poate confirmă cu exactitate când anume vei avea sumele aferente tichetelor de masă încărcate pe card.
Ce trebuie să facă o persoană dacă găsește tichete sau vouchere pe suport hârtie sau card?
Va rugăm să acționați în conformitate cu legea și în situația în care gășiți tichete sau vouchere pe suport hârtie sau card emise de Pluxee România S.R.L. să va adresați unităților de polițe de îndată deoarece păstrarea sau însușirea acestor bunuri reprezintă infracțiunea de „însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor ” si este pedepsită conform art. 234 din Codului Penal.
Va mulțumim!