Cu ce putem să te ajutăm?
Ai o întrebare sau dorești informații suplimentare? Spune-ne mai multe despre tine că să îți putem oferi soluția potrivită.
Ce fac daca mi s-au luat banii dar nu mai am bonul de la casa?
Te rog să ne transmiți, prin formularul de contact din aplicația Pluxee sau de pe site-ul www.sodexo.ro, detaliile tranzacției (dată, valoarea tranzacției și locația) împreună cu codul proxy al cardului Pluxee. Dacă ai achitat produsele prin altă modalitate, ne este de folos și dovadă că ai plătit cash sau cu card bancar.
Îți recomandăm totuși să aștepți 24 de ore înainte de a ne sesiza situația, deoarece este posibil că sumele să fie deblocate automat în acest termen.
Ce pot cumpara cu acest card? – Social Plus
Cardul Social Plus are drept scop acoperirea unor cheltuieli pentru hrană ce asigura traiul zilnic, pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau pentru asigurarea de mese calde, la unitățile afiliate Pluxee. Utilizarea cardului pentru achiziționarea de alte produse decât cele menționate mai sus, constituie contravenție și se sancționează conform legilor în vigoare.
Cum fac prima tranzacție? – Social Plus
-
Identifică în lista locația/unitatea de la care dorești să cumperi produse alimentare sau o masă caldă.
-
Ajuns la locație, informează că dorești să faci plata cu cardul Social Plus.
-
Introdu cardul în aparatul de validare (POS).
-
Introdu codul din 4 cifre (codul PIN) pentru a finaliza cumpărăturile.
-
Cardul va rămâne în aparat (POS) până la eliberarea bonului fiscal.
După prima tranzacție, vei putea plăti suma de până la 100 de lei per plata fără introducerea codului PIN. Va fi suficientă simplă apropiere a cardului de aparatul de validare (POS). De asemenea, vei putea folosi cardul și pentru cumpărături online, în rețeaua de parteneri afiliați Pluxee.
Cum faceți prima tranzacție? – Edu Pass
-
Identificați în lista locația/unitatea de la care doriți să cumpărați rechizite sau îmbrăcăminte
-
Ajuns la locație, informați că doriți să faceți plata cu cardul social pentru sprijin educațional.
-
Introduceți cardul în aparatul de validare (POS)
-
Tastați codul din 4 cifre (codul PIN) pentru a finaliza cumpărăturile.
-
Cardul va rămâne în apart (POS) până la eliberarea bonului fiscal.
Cum verific tranzacțiile?
Accesând contul tău din aplicația Pluxee România ai acces la istoricul tranzacțiilor efectuate cu cardul Pluxee. După logare trebuie să accesezi butonul ‘Portofel’, unde poți vedea ultimele trei tranzacții. Dacă nu ai cont, după descărcarea aplicației din GooglePlay sau App Store, te poți înregistra de la butonul „Cont nou”.
Cardul meu a fost alimentat în trecut însă nu s-a încărcat și ultima tranșă. – Social Plus
Te rugăm să trimiți un mesaj scris la: card.sprijin@mfe.gov.ro, cu următoarele informații: nume, prenume și numărul proxy pe care îl găsești pe spatele cardului, format din 12 cifre.
Pot acceptă o plata la distanță cu cardurile Pluxee?
Da – Tot ce aveți nevoie este un POS ce acceptă astfel de plăti deoarece cardurile Pluxee sunt deja eligibile. În urmă semnării accordului de debitare cu beneficiarul, poți introduce datele în POS (nume, prenume, număr card, dată de expirare, cod CVV, și suma) și plata va fi efectuată.
Pot retrage numerar de la bancomat de pe cardul cu tichete de masa electronice?
Nu, tichetele electronice pot fi utilizate pentru plata alimentelor în magazine și restaurante. Cardul cu tichete de masă nu este un card bancar și beneficiarul nu poate retrage bani cash de la bancomat de pe acest card.
Pot să plătesc la benzinărie cu cardul Pluxee?
Poți utiliza doar cardul Pluxee Cadou pentru a achita carburant. Lista completă a unităților partenere Pluxee, în funcție de fiecare tip de produs, o poți verifică în aplicația Pluxee România, secțiunea „Harta”.
Pot depune eu bani pe cardul Pluxee?
Sumele încărcate pe cardurile Pluxee reprezintă echivalentul tichetelor oferite de angajatorul tău, astfel că nu poți să transferi, să retragi sau să depui bani de pe cardurile Pluxee. Poți utiliza cardul doar la un terminal POS din orice unitate parteneră Pluxee.
Pot transfera banii pe un alt card?
Sumele încărcate pe cardurile Pluxee reprezintă echivalentul tichetelor oferite de angajatorul tău, astfel că nu poți să transferi, să retragi sau să depui bani de pe cardurile Pluxee. Poți utiliza cardul doar la un terminal POS din orice unitate partenera Pluxee.
Pot retrage numerar de la bancomat de pe cardul cu tichete electronice cadou?
Nu, cardul cu tichete cadou nu este un card bancar și beneficiarul nu poate retrage bani cash de la bancomat de pe acest card.
Am încercat să plătesc cu cardul Pluxee Cadou/Pluxee Cultura/Pluxee Turist și nu reușesc.
Comenzile de pe Tazz pot fi plătite utilizând cardul de masă Pluxee Gusto, celelalte carduri nu sunt acceptate.
Tichetele de creșă se pot schimbă în bani?
Nu, tichetele de creșă nu pot fi schimbate în bani și nici nu se acordă rest în bani la ele.
Se pot retrage banii de pe cardul Pluxee?
Sumele încărcate pe carduri Pluxee România nu se pot retrage de la ATM-uri.
Pot transfera din valoarea de pe cardul cadou intr-un cont bancar?
Acest lucru nu este posibil.
Trebuie să cheltuiesc o suma fixă? – Pluxee Gusto
Nu, cu cardul de masă Pluxee Gusto nu îți este impusă cheltuirea unei sume minime, ci poți utiliza suma exactă de care ai nevoie, în limita disponibilă pe card.
Tichetele electronice cadou se pot schimbă în bani? – Pluxee Cadou
Nu, tichetele cadou electronice nu se pot schimbă în bani.
Am primit mesajul "tranzacție eșuată"
Pot fi mai multe motive pentru care tranzacțiile sunt respinse. Este important să te asiguri că mai ai sold disponibil și că utilizezi cardul într-o locație care acceptă tipul de card pe care îl deții. Îți recomand să încerci să repeți plata și dacă primești tranzacție respinsă la POS-uri diferite, verifică motivul respingerii de pe chitanță sau din aplicația Pluxee.
Dacă ai sume blocate pe card de mai mult de 24 de ore, sau suspectezi defecțiunea suportului de card, ne poți contacta prin intermediul formularelor de contact din aplicația Pluxee România sau de pe site-ul www.sodexo.ro, identificându-te că deținător al unui card Pluxee.
Ce fac daca tranzactia a fost repinsa dar banii mi s-au luat?
Vom iniția procesul de recuperare a sumei debitate eronat. Dacă suma este doar blocată pe cardul tău, această va fi deblocată în termen de maxim 20 zile. Este considerat excepție cazul în care în decursul a celor 20 zile tranzacția este decontată de comerciant, caz în care termenul de soluționare de prelungește până la 60 zile. Pentru mai multe verificări și pentru inițierea unui eventual refuz la plata, va fi nevoie să ne transmiți o copie după chitanță de la POS împreună cu codul proxy aflat pe spatele cardului Pluxee.
Contactează-ne prin intermediul formularului de contact din aplicația Pluxee România, oferindu-ne orice alte detalii necesare solicitate prin răspunsurile trimise pe adresa ta de e-mail.