Cu ce putem să te ajutăm?

Ai o întrebare sau dorești informații suplimentare? Spune-ne mai multe despre tine că să îți putem oferi soluția potrivită.

Product

Ce alternativă am pentru a acordă vouchere cadou persoanelor care nu sunt angajații mei?

Acordarea de ticherte cadou pentru campaniile de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate (alte categorii de beneficiari) a fost interzisă. Pentru a află răspunsul la această întrebare, va rog să apelați la un consultant fiscal, care în funcție de specificul activității dvs va poate face recomandări în acest sens.

Când primesc angajații mei sumele pe card?

Sumele aferente tichetelor de masă electronice devin disponibile pe cardurile angajaților tăi în maxim 2 ore de la încasarea sumei aferente comenzii totale în contul Pluxee. Dacă dorești alimentarea conturilor de card în aceeași zi, îți recomandăm să efectuezi plata înainte de ora 12:00.

În ce perioada se acordă și pot fi folosite voucherele de vacanță?- Pluxee Turist

Voucherele de vacanță se acordă în orice perioada a anului și au o perioada de valabilitate de un an de la dată alimentării pentru voucherele emise pe suport electronic.

Cine acordă, cine furnizează și cum se comandă tichetele de creșă?

Legea prevede că tichetele de creșă pot fi acordate de societățile comerciale, regiile autonome, societățile și companiile naționale, instituțiile din sectorul bugetar, unitățile cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum și persoanele fizice care încadrează personal pe baza de contract individual de muncă.

De furnizarea tichetelor de creșă se ocupă companii specializate în astfel de servicii. Sistemul Primul Pass reunește: clientul (compania ta), angajații beneficiari, locațiile în care se pot utiliza tichetele și Pluxee.

Când se pot acorda cardurile cadou? Cu ce ocazii se pot acorda?

Cardurile cadou reprezintă un beneficiu extrasalarial acordat angajaților de companiile care doresc să le ofere acestora posibilitatea de a-și alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paște, 1 Iunie, Crăciun sau sărbători specifice ale altor culte religioase. Poți oferi carduri cadou și pentru alte evenimente care păstrează încadrarea de cheltuieli cu caracter social, altele decât cele prezentate anterior, efectuate în baza contractului colectiv de muncă sau a regulamentului intern.

Cine alege valoarea tichetelor electronice cadou? – Pluxee Cadou

Angajatorul este cel care alege valoarea tichetelor cadou, respectând prevederile legii aflate în vigoare în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli.

Când și cum se acordă tichetele de masă electronice?

Numărul tichetelor de masă electronice trebuie să corespundă cu zilele lucrate de angajat.
În situația în care angajatul a fost în concediu în luna respectivă și a primit tichetele integral, în avans, trebuie să returneze angajatorului tichetele primite pentru zilele în care nu a fost la serviciu.
Există și opțiunea că angajatorul să acorde în luna următoare un număr de tichete diminuat cu numărul de tichete acordate pentru luna anterioară și necuvenite.
Alimentarea cardurilor ar trebui să se producă după primirea acestora de angajați, astfel încât să poată beneficia de sumele disponibile imediat ce comandă de încărcare a cardurilor este finalizată.

Cine poate primi tichete de creșă? Când se întrerupe furnizarea acestor tichete?

Pot primi tichete de creșă numai angajații care au copii cu vârste cuprinse între 0-3 ani și care nu beneficiază de concediul sau de indemnizația acordate pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

Aceste tichete se acordă la cerere doar unuia dintre părinți sau tutorelui.

Cine furnizează tichete electronice cadou? – Pluxee Cadou

Potrivit legii în vigoare, tichetele cadou electronice pot fi emise de către orice unitate cu activitate specializată în acest domeniu. Companiile emitente de tichete cadou electronice funcționează pe baza unei autorizații acordate de Ministerul Finanțelor Publice.

Cine poate acordă tichete culturale? – Pluxee Cultură

Conform Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, precum și altor prevederi legale aplicabile, tichetele culturale pot fi acordate de către entitățile care încadrează personal pe baza unui contract de muncă.

Când trebuie să fac comandă de tichete / carduri de masă?

Începând cu dată de 1 februarie 2022, tichetele de masă sunt  emise exclusiv pe suport electronic. În prezent, puteți comandă tichete pentru angajații dumneavoastră în luna în care le acordați.

Cui pot fi acordate tichetele culturale? – Pluxee Cultura

Tichetele culturale pot fi acordate tuturor angajaților încadrați cu contract de muncă.

Cine efectuează blocarea cardului?

Blocarea cardului se poate face de către titular din aplicația Pluxee sau apelând numărul de telefon 021 207 27 27.

Cum activez cardul?

Cardul Pluxee poate fi activat în două modalități:

1. Accesează aplicația Pluxee, meniul Portofel, selectează cardul pe care dorești să-l activezi, apasă pe iconiță din colțul stânga sus , și alege opțiunea „Activează acest card”;

2. Poți să-l activezi direct într-unul dintre magazinele partenere, prin introducerea cardului în POS și tastarea codului PIN. Ulterior, poți utiliza cardul folosind plata contactless.

Cum achit comisionul aferent contractului?

Pluxee emite facturile aferente contractului în vigoare în ultima zi lucrătoare a lunii.

Creează-ți un cont în aplicația Interaktiv și vizualizează toate facturile emise.

Poți utiliza link-ul de plata rapidă din Interaktiv sau din e-mail primit în același timp cu factură.

Care este nouă valoare a tichetelor cadou? La cât a crescut valoarea tichetelor cadou și de când? De când se aplică?

Valoarea tichetelor cadou care pot fi acordate propriilor salariați și copiilor acestora a fost mărită la 300 de lei. Valoarea mărită a tichetelor cadou a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Cum comand?

După activarea contractului poți plasa comandă de carduri noi iar apoi comandă de încărcare carduri, în platforma Pluxee pentru clienți și comercianți

.

Cum funcționează sistemul cardurilor de masă – Pluxee Gusto

Achiziționezi cardurile de masă Pluxee Gusto pentru angajații tăi, iar Pluxee încarcă lunar pe suportul electronic sumele aferente numărului de zile lucrate de fiecare dintre aceștia. Compania ta alocă suma lunară aferentă fiecărui angajat. Cardul este valabil 5 ani iar sumele încărcate sunt valabile până la finalul anului.

Care este valabilitatea tichetelor de masă pe card?

Tichetele de masă electronice sunt valabile până la finalul anului calendaristic în care au fost emise, cu excepția celor emise în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie care pot fi utilizate până la dată de 31 decembrie a anului următor. Află mai multe detalii despre cum sunt reglementate tichetele de masă pe card aici.

Care este valabiltatea sumelor? – Social Plus

Tichetele (sumele) disponibile pe card pot fi utilizate în termen de un an de la dată alimentării pe card.