Voucherele de vacanta 2020: tot ce trebuie sa stii despre Turist Pass.
Voucherele de vacanta 2020, card vacanta - turist pass sodexo

Voucherele de vacanta 2020: tot ce ar trebui sa stii despre Turist Pass

Voucherele de vacanta au devenit pe parcursul ultimilor ani unele dintre cele mai iubite beneficii extrasalariale oferite de angajatori. Cu ajutorul acestor vouchere, angajatii romani isi pot achita sejurul la o mare varietate de pensiuni si hoteluri din tara, avand posibilitatea de a le folosi atat la unitatile de cazare, cat si la agentiile turistice.  Afla in continuare cum acorzi voucherele de vacanta in 2020, ce valabilitate au si cum pot fi utilizate.

Ce s-a schimbat in acordarea voucherelor de vacanta in 2020

Voucherele de vacanta se acorda in prezent numai pe suport electronic, varianta cardului fiind o forma sigura si rapida de a-ti recompensa angajatii. Cardurile de vacanta Turist Pass se comanda o singura data si pot fi ulterior reincarcate online, la data dorita de tine, fara formalitati suplimentare. 

Este suficient sa oferi angajatilor cardul si sa le explici faptul ca isi pot verifica oricand soldul de pe acesta in aplicatia MySodexo. Tot in aceasta aplicatie vor gasi si harta unitatilor turistice partenere, astfel incat sa isi aleaga destinatia mai usor.

In ceea ce priveste plata prin Turist Pass, e bine ca angajatii tai sa stie ca aceasta se poate realiza nu doar cu cardul, ci si cu telefonul mobil, prin aplicatiile Apple Pay (pentru iOS) sau SodexoPay (pentru Android). Descopera lista partenerilor Sodexo aici.

Ce valabilitate au cardurile de vacanta Turist Pass

Ne dorim ca lucrurile sa fie cat mai simple pentru tine si angajatii tai. De aceea, odata ce comanzi cardul Turist Pass, nu trebuie sa te gandesti la o alta comanda si o alta vizita a curierului: cardurile sunt valabile timp de 5 ani de la data emiterii. 

Din punct de vedere al valabilitatii sumelor de pe card, le poti comunica angajatilor tai ca nu sunt obligati sa isi rezerve rapid sejurul, pentru ca suma poate fi utilizata timp de un an de la data incarcarii.

Daca echipa ta a ramas cu vouchere Turist Pass neutilizate de anul trecut, nu iti face griji. Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanţă, emise în perioada martie 2019 - decembrie 2019 şi ianuarie 2020 - noiembrie 2020, indiferent de suport, se prelungeşte până la data de 31 decembrie 2021.

Citeste si: 8 motive pentru care angajatorii apeleaza la cardul de vacanta

Ce avantaje au cardurile de vacanta Turist Pass pentru angajatii tai si pentru companie

Cardul Turist Pass nu este doar un mod de a-ti recompensa echipa pentru munca depusa, ci si o modalitate de a te asigura ca angajatii tai se relaxeaza si isi incarca bateriile, bucurandu-se de un sejur oferit de companie. 

Iata principalele avantaje ale cardului de vacanta:

  • Parteneri in toate colturile Romaniei - Sodexo are cea mai mare si diversa retea de locatii in care poate fi folosit cardul de vacanta Turist Pass. Oricare ar fi preferintele angajatilor tai, acestia vor gasi intotdeauna un hotel sau o pensiune pe gustul lor, in zona preferata.
  • Oferte dedicate oferite utilizatorilor Sodexo - Partenerii nostri pregatesc constant discounturi la pachetele de cazare, iar angajatii tai merita sa se bucure de ele.
  • Deductibilitate pentru companie - cardul Turist Pass reprezinta cheltuiala deductibila, limitata la maximum 13.380 de lei (6 salarii minim brute)/ angajat / an fiscal. Beneficiul este scutit de contributia asiguratorie pentru munca, in valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului.

Daca iti doresti sa oferi angajatilor un plus de motivare, in special in aceasta perioada sensibila pentru toti, iti stam la dispozitie. Răsplătește-ți echipa cu cardul Turist Pass

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.