Avantajele cardurilor pentru tichete de masă sau cadou Sodexo
Sodexo, comercianti, retea, afiliati, magazine retea, lista Sodexo, bonuri, tichete, vouchere, Sodexo in Romania

5 motive pentru care merita sa treci beneficiile extrasalariale pe cardul electronic

Una dintre cele mai mari provocări de care se lovește zilnic un antreprenor este încercarea de a simplifica pe cât se poate procesele și procedurile interne ale companiei, pentru a obține o eficiență cât mai bună și un ritm de muncă echilibrat.

În secolul tehnologiei, viața se desfășoară tot mai alert, activitățile de zi cu zi sunt din ce în ce mai diversificate, iar timpul pare să nu îți ajungă întotdeauna pentru ceea ce ai făcut. Din fericire, tot tehnologia aduce cu sine și invenții cu ajutorul cărora te poți organiza mai bine și care îți poți simplifica viața.

Un bun exemplu în acest sens vine din zona financiară: beneficiile extrasalariale în format electronic pe carduri de masă, carduri cadou, de vacanță sau cultură au început să înlocuiască în ultimii ani plata cu numerar, ușurând astfel numeroase procese și făcând tranzacțiile mai sigure și mai rapide.

Dacă acum douăzeci de ani salariul trebuia ținut cu grijă în contabilitate, numărat și oferit în mână fiecărui angajat, în zilele noastre este de ajuns să tastezi pe calculator datele unei operațiuni bancare, iar banii sunt transferați instantaneu în conturile dorite.

Acest beneficiu al digitalizării se aplică mai nou nu doar salariului, ci și pachetului lunar de beneficii extrasalariale. Astfel, tichetele de masă, cele cadou sau tichetele de cultura pot fi oferite în prezent atât sub formă de tichete tipărite, cât și sub forma unui card reîncărcabil. Utilizarea acestui tip de card în format electronic ca beneficiu extrasalarial poate avea avantaje majore pentru tine, precum și pentru angajații tăi:

Procesul de acordare a beneficiilor extrasalariale în format electronic devine mai rapid și mai simplu

Timpul și resursele tale sunt prețioase și le poți folosi mai eficient atunci când alegi să digitalizezi anumite procese. Dacă până acum firma ta a oferit angajaților tichete de masă sau tichete cadou în forma lor fizică, știi probabil cum decurge întregul proces: în primul rând trebuie ca echipa să fie anunțată de faptul că au sosit bonurile. Ulterior, fiecare angajat vine să le ridice personal și să semneze pentru primire.

Acest proces poate răpi minute prețioase din timpul tuturor și poate fi mai puțin productiv atunci când unii angajați sunt în concediu sau pe teren, iar bonurile acestora trebuie păstrate sau înmânate colegilor pentru a le parveni. Utilizarea bonurilor sau a tichetelor de masă în format electronic - card de masă reîncărcabil - înseamnă un proces mult mai rapid: sumele sunt virate de Sodexo în fiecare lună, la aceeași dată, în funcție de numărul de zile lucrate de fiecare angajat.

Cardul de masă este foarte ușor de transportat și de utilizat

Un card de tichete de masă va fi întotdeauna o soluție comodă, pentru că acesta își poate găsi ușor loc în portofel, alături de cardul bancar, permisul de conducere și alte acte utile. În plus, există multe persoane care tind să își mute frecvent lucrurile dintr-o geantă în alta, iar tichetele pe suport de hârtie prezintă în acest caz riscul de a putea fi uitate acasă sau chiar pierdute, ceea ce se întâmplă mai rar în cazul portofelului.

Cardul electronic de masă sau cardul cadou le permite angajaților să cheltuiască exact suma dorită

Tichetele de masă și cele cadou sunt tipărite cu valori fixe, iar vânzătorii nu pot acorda rest dacă valoarea achiziției este mai mică decât valoarea tichetului. În astfel de cazuri, clientul poate alege să cumpere ceva suplimentar, astfel încât să ajungă la suma de pe tichet sau să o depășească și să plătească diferența. Situația poate fi evitată prin cardul de tichete de masă sau cardul cadou, care reprezintă o variantă de a cumpăra fără a respecta o valoare fixă: practic, acesta funcționează precum un card de debit, permițându-ți să cheltuiești orice sumă disponibilă, indiferent că este vorba de 1 leu sau de 150 de lei.

Vezi unde se poate folosi cardul Sodexo 

Administrarea cardului cadou sau a cardului de masă ori de vacanță se poate face direct de către angajați

Orice angajat care primește tichetele cadou sau pe cele de masă în varianta de card electronic are posibilitatea de a-și consulta în mod regulat soldul, fiind necesar doar să își acceseze contul de pe telefonul mobil sau de pe calculator. În plus, în cont se pot urmări tranzacțiile efectuate și se pot vizualiza promoțiile și partenerii de la care se pot face cumpărături. De asemenea, plata cu cardul se poate realiza contactless în cazul sumelor ce nu depășesc valoarea de 100 RON.

Poți acorda beneficiile extrasalariale și ocazional, la fel ca în cazul tichetelor tipărite

Atunci când decizi ce beneficii extrasalariale vrei să le oferi angajaților tăi, te poți orienta fie către o variantă lunară, fie către una ocazională, potrivită ca bonus de performanță, primă de vacanță sau cadou cu ocazia sărbătorilor. Cardurile de tichete pot fi încărcate atunci când îți dorești, astfel încât să se plieze pe nevoile tale. Le poți alimenta lunar sau oricând vrei să le oferi un semn de apreciere angajaților.

Cardurile pe suport electronic aduc cu sine toate avantajele tichetelor clasice de beneficii extrasalariale, oferind în plus mai multă flexibilitate și o mai mare ușurință în acordare și utilizare. În ceea ce privește partea legală și sistemul de impozitare, condițiile rămân aceleași, astfel încât beneficiile angajaților să fie și beneficiile tale, ajutându-te să îți răsplătești echipa și să faci economie în același timp.

Discuta cu un consultant Sodexo

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.