7 semne ca merita sa investesti in cardurile de masa | Sodexo.ro
carduri de masa

7 semne ca merita sa investesti in cardurile de masa

Din ce in ce mai multe companii inlocuiesc tichetele de masa in format fizic cu tichetele de masa electronice pentru a face fata comportamentelor de achizitie actuale ale angajatorilor, iar aceasta schimbare este primita pozitiv de cei deja obisnuiti sa plateaca cu cardul si sa isi verifice la nevoie soldul de pe card. Este cazul sa recurgi la aceeasi schimbare? Exista 7 semne care iti dovedesc ca ai nevoie de cardurile de masa in compania ta.

Te confrunti cu fluctuatia de personal

Cauzele pentru care un angajat pleaca sunt multiple: rutina s-a instalat in sarcinile zilnice, se simt ignorati sau neapreciati, nu se mai identifica in viziunea superiorilor, stau prea mult la serviciu etc. Insa motivele financiare sunt printre cele mai des invocate si trebuie sa tii cont de faptul ca 71% dintre angajati nu cer o marire de salariu, ci asteapta ca angajatorul sa faca primul pas (studiu Jobvite). Fii atent la motivele pentru care angajatii tai pleaca si daca motivele des invocate sunt cele financiare, opteaza pentru un beneficiu avantajos de ambele parti, asa cum sunt cardurile de masa.

Faci fata unei competitii acerbe

Concurezi cu mari companii si mari bugete, dar acest lucru nu inseamna ca batalia e pierduta. Tinând cont de faptul ca acordarea de tichete de masa, fie ele fizice sau electronice, este pe locul 1 in rândul beneficiilor pe care companiile planuiesc sa le ofere in 2019 (studiu hipo.ro), decizia de acordare a acestor beneficii poate schimba radical si pozitiv evolutia companiei tale. Cu un efort financiar minim, oferind carduri de masa vei reusi sa atragi talente la care altfel n-ai fi avut acces.

Primesti solicitari de crestere a salariilor

Stiai ca 35% dintre angajati declara ca sunt gata sa isi lase jobul pentru o alta pozitie daca nu primesc o marire de salariu in urmatoarele 12 luni (studiu GfK)? Te uiti la situatia financiara si ti se pare imposibil sa le oferi ceea ce-si doresc, insa trebuie sa stii ca tichetele electronice sau cardurile de masa sunt 100% deductibile si exceptate de la plata taxelor salariale pentru sumele acordate. Asadar, reprezinta o alternativa avantajoasa pentru ambele parti când cresterea salariului nu poate fi bifata.

Observi o scadere in motivatia angajatilor

Candidatii se uita la intreg pachetul salarial si de beneficii. Pe lânga aspectele financiare, angajatii vor sa se simta implicati, importanti, rasplatiti pentru eforturile lor. Asadar, pune accent pe tot ce oferi - program flexibil, card de masa, posibilitatea de lucru de acasa. Daca nu exista deja ca metoda de a creste motivatia, afla ca tichetele electronice sau cardul de masa ofera o serie de avantaje fezabile pentru resursele si specificul companiei tale.

Angajatii sunt obisnuiti cu plata electronica

Pentru angajatii care folosesc regulat cardul bancar pentru cumparaturi, trecerea de la tichete pe hârtie la carduri de masa va fi una fireasca si binevenita. Iar daca nu toti angajatii sunt familiarizati cu utilizarea cardurilor sau nu au acces la unitati din retea care accepta plata cu cardul de masa, poti opta pentru varianta mixta in care oferi ambele variante, in functie de dorinta angajatilor.

Angajatii vor mai multa flexibilitate la plata cumparaturilor

Ceea ce trebuie sa stii este faptul ca angajatii tai pot plati cu cardul de masa la fel cum fac cu cardul bancar si, important, fara sa mai plateasca diferenta in bani, cum se intâmpla frecvent in cazul tichetelor tiparite. In plus, cu cardul de masa Sodexo poti plati contactless, fara introducere de PIN pentru cumparaturi de pâna la 100 lei. De asemenea, cu ajutorul aplicatiei gratuite MySodexo Romania, pot avea oricând acces la soldul de pe card.

Distribuirea tichetelor fizice iti consuma timp

Comparativ cu tichetele de masa pe hârtie, cardul de masa te ajuta sa reduci efortul logistic. Nu mai ai nevoie de un reprezentant al companiei care sa ofere personal si lunar tichetele, sa distribui tichetele catre filialele sau sediile tale, sa asiguri protectia tichetelor neinmânate inca. Unitatea emitenta se ocupa de virarea sumelor aferente fiecarui angajat, in fiecare luna, deci efortul tau este redus considerabil. Nu mai exista costuri pentru tiparire, singurul cost este cel de emitere a cardurilor de masa. Cardurile de masa sunt reglementate la fel ca acelea pe hârtie, prin legea Legea nr. 165/2018 si Hotararea nr. 1045/2018 si pot fi oferite resursei umane de catre orice angajator ca beneficiu extrasalarial. Afla totul despre aceste carduri de masa si ia in calcul toate avantajele care vin la pachet pentru compania ta si pentru angajatii tai.

Discuta cu un consultant Sodexo

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.