Avantaje digitalizare- Sodexo Romania

Află ce câștigi când îți digitalizezi compania

Ai citit și ai auzit vorbindu-se despre digitalizare, dar nu îți este încă foarte clar ce beneficii ar putea avea aceasta pentru compania ta? Pentru a te decide dacă merită să investești în modernizarea aplicațiilor sau în utilizarea anumitor instrumente digitale, este firesc să îți dorești în primul rând să înțelegi avantajele digitalizării. 

Cum știi dacă ești gata să îți automatizezi procesele interne

Schimbarea nu este niciodată simplă, însă de multe ori aduce cu sine o serie de beneficii și te ajută să nu te plafonezi sau chiar să regresezi. De aceea, a te adapta la tendințele din piață nu înseamnă să renunți la identitatea companiei, ci doar să îmbunătățești modul de lucru.

Dacă îți dorești angajați mai motivați și mai eficienți, clienți mai mulțumiți și un avantaj în fața competitorilor, te afli în momentul în care ar trebui să iei în calcul digitalizarea. Te întrebi ce legătură este între digitalizare și toate avantajele enumerate? Simplu: dacă introduci aplicații care să centralizeze informațiile și să automatizeze procesele interne, angajații tăi își vor face treaba mai rapid și mai simplu, iar la final de zi vor fi mai mulțumiți de modul de lucru din companie. Toate aceste aspecte se vor vedea și în experiența clienților.

Din punct de vedere al bugetului, nu te gândi din prima la cheltuieli majore, generate de implementarea unor noi aplicații. De exemplu, știai că promovarea afacerii pe internet este, de asemenea, o metodă de a face tranziția către o companie digitalizată? Dacă nu vrei să faci schimbări care să implice investiții foarte mari, poți începe să te promovezi mai mult în mediul online sau să lucrezi la îmbunătățirea site-ului.

Cât de repede vei vedea avantajele procesului de digitalizare

Pentru a te decide cu privire la implementarea unor inițiative, este firesc să analizezi ce are compania de câștigat de pe urma lor în timp. În cazul digitalizării, schimbările radicale nu vor avea loc peste noapte, însă se vor simți încetul cu încetul. Angajații îți vor spune că își fac mai ușor treaba, iar procedurile interne vor fi și ele mai simple. Pentru a instala aplicații noi și a da startul unor moduri inovatoare de lucru, va trebui să începi gradual și să ai răbdare, dar beneficiile digitalizării se vor vedea chiar în primele luni de la implementare.

În infograficul de mai jos vei găsi câteva aspecte cheie care vor fi influențate de procesul de digitalizare. Dacă vrei să citești mai multe despre acest subiect, descarcă eBook-ul premium oferit gratuit de Sodexo - vei găsi aici un ghid complet, care te va ajuta să implementezi cele mai bune soluții pentru compania ta.

Infografic avantajele digitalizarii -Sodexo Romania Descarca infograficul si de aici. New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.