Cardurile Cadou si avantajele pe care le aduc companiilor
avantaje card cadou

Care sunt avantajele de care te poti bucura in calitate de angajator daca alegi sa le oferi angajatilor carduri Cadou

Cardurile Cadou sunt un beneficiu pe care tu, ca angajator, il poti oferi salariatilor pentru a-i motiva sa fie mai productivi si mai multumiti la locul de munca. Insa acestea sunt doar cateva dintre beneficiile acordarii cardurilor Cadou.

Iti explicam in continuare care sunt avantajele companiilor care ofera carduri Cadou si ce trebuie sa faci ca sa profiti de acestea.

 • Cum sunt reglementate legal cardurile Cadou
 • Care sunt avantajele acordarii cardurilor Cadou
 • Cand se acorda cardurile Cadou
 • Factori de luat in calcul

Cum sunt reglementate legal cardurile Cadou

Conform Legii nr. 165/2018 si Hotararii nr. 1045/2018, orice angajator poate oferi carduri Cadou, iar calitatea de angajator pot sa o aiba:
 • institutiile publice centrale si locale, asa cum sunt definite la articolul 2, punctul 30 din Legea nr. 500/2002;
 • operatorii economici, cum sunt definiti de Ordonanta Guvernului nr. 26/2013;
 • regiile autonome, societatile si companiile nationale, societatile, indiferent de forma juridica de organizare si de forma de proprietate;
 • institutiile financiare si institutiile de credit;
 • organizatiile cooperatiste, societatile agricole si alte forme de asociere agricola cu personalitate juridica;
 • organizatiile nonprofit, precum si orice alta entitate care are statutul legal de persoana juridica constituita potrivit legislatiei romane.

Care sunt avantajele cardurilor Cadou

Principalul avantaj pe care il ai ca antreprenor atunci cand oferi carduri Cadou este deductibilitatea acestora, deoarece ele sunt exceptate de la plata taxelor salariale pentru sumele acordate. Iata care sunt si celelalte avantaje:
 • cardurile Cadou sunt scutite de plata taxelor sociale;
 • daca esti in cautarea unor noi angajati talentati si muncitori, ii poti atrage incluzand in pachetul salarial si acest tip de beneficiu;
 • cand oferi carduri Cadou, ii ajuti si pe actualii angajati sa fie mai multumiti cu locul actual de munca, deoarece au un venit extrasalarial pe care il pot folosi pentru a-si achizitiona diverse bunuri nealimentare - haine, electrocasnice, bijuterii, decoratiuni interioare;
 • angajatii care se simt bine la locul de munca si care sunt apreciati de catre angajatori vor fi mai productivi si vor ajuta la cresterea succesului afacerii; in plus, iti vei imbunatati rata de retentie a personalului pe o perioada indelungata;
 • oferirea de carduri Cadou motiveaza suplimentar angajatii.

Citeste si Ce poti cumpara cu cardul cadou?

Cand se acorda cardurile Cadou

Primul pas pe care trebuie sa il faci ca sa le poti oferi angajatilor carduri Cadou este sa inchei un contract cu o unitate emitenta. Ulterior, trebuie sa comanzi cardurile in functie de numarul de angajati si sa le alimentezi.

Tu alegi cand vrei sa oferi angajatilor carduri Cadou. Poti face acest lucru cu ocazia principalelor sarbatori din an, cum ar fi Craciunul sau Pastele, dar si cu diverse ocazii speciale. De exemplu, poti alege ca, de 8 martie, sa oferi tuturor femeilor angajate in compania ta cate un card Cadou, pentru a-ti exprima aprecierea fata de munca lor.

Insa nimic nu te impiedica sa oferi angajatilor carduri Cadou pentru a-i recompensa pentru rezultatele obtinute, intr-o zi oarecare. Poti organiza un concurs intern, care sa aiba ca premiu un astfel de card si care sa determine angajatii sa isi foloseasca la maximum potentialul de care dispun.

Factori de luat in calcul

Daca te-ai hotarat ca ar fi avantajos pentru companie sa le oferi angajatilor carduri Cadou, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte. In primul rand, trebuie sa hotarasti valoarea cardului - daca aceasta este de cel mult 150 de lei pentru fiecare persoana pentru o ocazie anume, nu va intra in baza de calcul a contributiilor sociale.

Apoi trebuie sa ai in vedere numarul salariatilor care lucreaza pentru tine. Chiar daca aceste carduri Cadou se ofera doar cu anumite ocazii, este important sa stii care vor fi cheltuielile pe care le vei face oferind acest beneficiu.

In plus, pe langa valoarea pe care o vei depune pe card, va trebui sa mai achiti si costurile emiterii acestuia.

Cardurile Cadou te vor ajuta sa iti motivezi angajatii si sa atragi altii noi. In acelasi timp, te pot ajuta sa faci economii importante, datorita deductibilitatii fiscale.

Alege sa oferi Cardul Cadou Pass angajatilor tai si rasplateste-le munca depusa in fiecare zi in compania ta!

Solicita mai multe detalii

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.