Digitalizarea afacerilor. Beneficii pentru angajati si management. Sodexo
Digitalizarea afacerilor. Beneficii pentru angajati simanagement in procesele interne -Sodexo

Beneficiile digitalizării pentru angajați și management

Transformarea digitală a afacerii tale nu înseamnă o serie de procese abstracte, care să înlocuiască oamenii cu sisteme informatice. Dimpotrivă, digitalizarea presupune ca angajații tăi să se folosească de aplicații, software-uri sau instrumente online care să le permită să își desfășoare activitatea mai simplu și să obțină rezultate mai bune. Descoperă în continuare beneficiile digitalizării pentru angajați și management.

Ce avantaje are digitalizarea proceselor interne in companie

Avantajele pentru echipa de management 

Conform unui studiu realizat de Banca Europeană de Investiții, digitalizarea este asociată în cele mai multe cazuri cu o performanță crescută a companiilor. Afacerile care aleg să folosească tehnologia în favoarea lor sunt mai productive, au practici de management mai eficiente și pun accent pe inovație. Iată ce poate câștiga managementul companiei tale din procesul de digitalizare:

  • Analize precise și valoroase pentru toate ariile companiei - datorită instrumentelor de centralizare și analiză a datelor, managementul poate avea acces la rapoarte complexe, din care să înțeleagă mai bine starea proceselor interne sau nevoile clienților.
  • Mai mult timp pentru procesele importante - mai puțin timp alocat procedurilor redundante înseamnă posibilitatea de a acorda mai multă atenție inovației și acelor procese care pot aduce schimbări pozitive în companie. De exemplu, un software HR poate permite managementului HR să se concentreze pe dezvoltarea angajaților sau poate ușura semnificativ procesele de recrutare.
  • O mai bună comunicare cu angajații - digitalizarea nu înseamnă doar avantaje legate de cifre, ci și de comunicarea internă. Prin utilizarea newsletterelor, a aplicațiilor de știri interne sau a canalelor media, managementul poate ajunge mai ușor inclusiv la echipele care lucrează remote.
  • Creșterea profitului - managerii care investesc în digitalizare pot aduce companiei un profit considerabil. De exemplu, știai că un studiu realizat de Google și KPMG a arătat că IMM-urile digitalizate își cresc profiturile de două ori mai rapid decât cele care nu au trecut încă prin transformarea digitală?

Beneficiile digitalizării pentru angajați

Nu doar managerii au de câștigat în cazul în care aleg să digitalizeze procesele interne ale companiei. Dar și angajații beneficiază, de asemenea, numeroase avantaje:

  • Procese mai simple - aplicațiile și instrumentele de ultimă generație pot contribui radical la modul de lucru al angajaților tăi, permițându-le să obțină aceleași rezultate - sau chiar mai bune - cu mai puțin efort.
  • Mai multă eficiență în activitatea zilnică - imaginează-ți cum ar fi ca angajații tăi să lucreze cu aplicații care să le economisească timpul alocat anumitor proceduri, ajutându-i să fie mai eficienți și mai productivi, fără a-i încărca.
  • O imagine mai clară a contribuției la rezultatele companiei - atunci când au acces la analize legate de propria activitate sau de comportamentul clienților, angajații pot înțelege mai clar ce au de făcut și își pot observa propria contribuție.
  • Flexibilitate și siguranță - în contextul muncii remote, digitalizarea le oferă angajaților tăi posibilitatea de a lucra de oriunde, fără a întâmpina probleme cu sistemele IT. De asemena, prin soluțiile de ultimă generație în materie de securitate online, datele importante ale companiei pot fi accesate fără probleme de angajați.

Pe lângă beneficiile de mai sus, digitalizarea presupune și un grad crescut de autonomie oferită echipei tale. De exemplu, atunci când folosești aplicații HR prin care angajații se pot înscrie la cursuri și programe de dezvoltare sau din care pot trimite cereri către Resurse Umane, oamenii cu care lucrezi se vor simți motivați și își vor aprecia și mai mult locul de muncă.

Dacă dorești să afli mai multe despre cum te poate ajuta digitalizarea proceselor interne in companie, dar și despre factorii care te pot împiedica să obții rezultatele dorite, ți-am pregătit un eBook gratuit, în care vei descoperi statistici interesante și soluții ușor de pus în practică.

New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.