5 sfaturi utile in recunoasterea performantelor angajatilor | Sodexo.ro
performanta angajatilor

5 sfaturi utile in recunoasterea performantelor angajatilor

Lipsa de recunoastere a eforturilor angajatilor este una dintre plangerile principale ale acestora fata de angajatorii lor. Remuneratia face in mod evident parte din aceasta recunoastere, dar mai sunt si alti factori, la fel de importanti, care trebuie sa fie luati in considerare.

Afla mai multe despre acestia mai jos sau lasa-ne mesajul tau aici pentru a fi contactat de catre un reprezentant Sodexo si a afla mai multe despre solutiile noastre de motivare a angajatilor.

Care sunt cele 5 sfaturi pentru recunoasterea performantelor angajatilor tai?

Discutii regulate cu angajatii.

Discuta regulat cu angajatii

Aceasta este ideea din spatele  Checkpoint, noul sistem de evaluare al IBM, care a fost complet reproiectat cu 380.000 angajati ai societatii [1]. In prezent, personalul IBM primeste trimestrial o scurta prezentare a obiectivelor lor pe termen scurt si  a indicatorilor de performanta, care ii ajuta sa inteleaga in detaliu modul in care contribuie la succesul echipei, al departamentului sau al societatii. Furnizarea constanta a acestor obiective personalizate si precise a asigurat succesul acestui program la nivelul angajatilor, din partea carora nivelul de motivare si implicare continua sa creasca, impreuna cu procentul de fidelizare din cadrul companiei.

Trateaza-ti angajatii asa cum iti tratezi clientii.

Trateaza-ti angajatii asa cum iti tratezi clientii 

Angajatii Charles Schwab Corp, o societate americana de brokeraj, pot profita de expertiza societatii, ca si cum ar fi clienti [2] ai acesteia. Ei pot cere sfaturi de la consilierii financiari, pot participa la sesiunile de gestionare a bugetului, pot primi reduceri pentru portofoliile de actiuni si optiuni de cumparare actiuni, sau se pot inscrie la planuri interesante de economii. Societatea a creat un sistem de sustinere apeland la angajati ca acestia sa isi ajute colegii, ceea ce a sporit interesul angajatilor in a se sutine unii pe altii, precum si sentimentul ca se bucura de recunoastere – o modalitate palpabila de a le demonstra ca si ei conteaza in egala masura cu clientii!

Rasplateste creativitatea angajatilor tai.

Rasplateste creativitatea in compania ta

La OpenDNS, o societate de securitate informatica, angajatii primesc recunoasterea muncii depuse in interiorul  si in exteriorul  societatii. OpenDNS a creat un program numit OpenDNS Art Experience, care permite angajatilor sa se exprime creand lucrari de arta de orice fel – pictura, dans, muzica, desen, etc. – in legatura cu subiecte relevante pentru afacere. Lucrarile sunt expuse in cadrul unui eveniment anual care pune in valoare talentele ascunse, reprezentand totodata valorile societatii printr-un proiect de grup.

Incurajeaza recunoasterea intre colegi.

Incurajeaza recunoasterea intre colegi

Forbes a publicat recent un studiu conform caruia agajatii se simt mai apreciati daca primesc recunoastere de la colegii lor decat de la manager. Aceasta se datoreaza probabil faptului ca colegii inteleg exact ce are fiecare de facut zilnic, astfel incat isi pot exprima recunostinta mai precis si mai sincer. Cu ajutorul Sodexo, E.ON [3], o societate germana de utilitati, s-a creat o initiativa care are scopul de a incuraja angajatii sa trimita  mesaje de multumire colegilor lor. In doi ani, societatea a inregistrat o crestere de 13% a motivarii angajatilor si o crestere de 33% a numarului de angajati care se simt apreciati. In total, 76% dintre salariati au primit un mesaj de la colegii lor, ceea ce evidentiaza succesul acestei initiative. 

Surprinde-ti angajatii.

Surprinde-ti angajatii

Cu cat programul tau de recunoastere este mai sincronizat cu evenimentele importante ale societatii, cu atat va fi mai relevant si mai eficient la nivelul angajatilor.  Aceste evenimente majore nu trebuie totusi sa impiedice exprimarea informala si spontana a recunoasterii, care este mai eficienta datorita efectului de surpriza. Spre exemplu, sa discutam cazul Deschutes Brewery din statul Oregon din SUA, unde managerii si angajatii iau parte la „activitati aleatorii de amuzament” ocazionate de un eveniment unic si neprevazut.  Va intrebati daca au fost rezultate imediate? Managerii berariei artizanale au organizat o excursie prin zapada in aceeasi zi, urmata de o masa la care berea a fost prezenta din belsug, la o cabana din munti. Este o metoda minunata de a rasplati angajatii, reunindu-i in sensul culturii propriului produs!

Surse: [1] http://fortune.com/2016/02/01/ibm-employee-performance-reviews/ [2] http://www.iris.xyz/workforce/charles-schwab-1-5-companies-are-rocking-employee-retention#ixzz4dSEiV6qf [3] http://digitalcommons.ilr.cornell.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1074&context=student

Discuta cu un consultant Sodexo

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.