Cardul si voucherele de vacanta tot mai apreciate de angajati | Turist Pass
Cardul si voucherele de vacanta, o motivatie pentru angajati. Turist Pass Sodexo.

8 motive pentru care angajatorii apelează la cardul de vacanță

În contextul unei piețe de muncă în care angajații valoroși sunt tot mai greu de recrutat sau de reținut în companie, nu este de mirare că foarte mulți angajatori caută metode noi de atragere a personalului.

Astfel, cardul de vacanță a devenit recent un beneficiu extra-salarial luat în considerare și de angajatorii din medul privat, fiind un element diferențiator pentru relația dintre angajat și angajator, cu beneficii pentru ambele părți, principalele motive pentru care angajatorii aleg să ofere un astfel de beneficiu extra-salarial fiind:

1.Cardurile de vacanță reprezintă cheltuieli deductibile, limitate la maximum 12.480 de lei/ angajat / an fiscal. Datorită faptului că sunt scutite de contribuția de 2,25% din salariul brut al angajatului, sunt o soluție convenabilă din punct de vedere financiar. În plus, fiind un beneficiu care se acordă ocazional, nu reprezintă o cheltuială constantă pentru firmă.

2.Un angajat odihnit și relaxat va avea mai multă eficiență și va da mai mult randament decât unul stresat și obosit, iar încurajarea unui echilibru între viața personală și cea profesională poate avea un impact în starea generală de spirit a acestora. În plus, angajații care primesc beneficii extra-salariale se simt răsplătiți pentru munca depusă și lucrează cu mai multă plăcere. Cardurile de vacanță reprezintă o modalitate perfectă de a crește productivitatea și totodată motivația echipei.

3.Voucherele și cardurile de beneficii extra-salariale sunt o modalitate excelentă de a recompensa acei angajați care obțin rezultate deosebite la nivel lunar sau anual. Mulți angajatori aleg să înlocuiască bonusurile în bani - care de altfel sunt spuse unei impozitări mai mari - cu carduri și vouchere, acestea reprezentând o recompensă la fel de atractivă și de motivantă precum banii.

4.Atât în companiile mici și medii, cât și în cele mari, există tendința ca unii angajați să nu își ia concediul anual. Aceștia riscă să se confrunte cu probleme de sănătate și să se epuizeze, ceea ce înseamnă un pericol pentru angajați, dar și pentru buna funcționare a firmei. Cardul de vacanță reprezintă o modalitate prin care angajatorul se poate asigura că membrii echipei sale profită din plin de de zilele de concediu.

5.Beneficiile extra-salariale sunt cele care pot convinge un candidat să se alăture unei companii, având în vedere că salariul nu mai este singurul factor motivant. Într-o piață de muncă în care salariile pot fi foarte apropiate ca nivel, tot ce se acordă în plus contează: asigurările medicale, facilitățile oferite la birou și mai ales pachetul de beneficii.

6.Reputația unei companii ține nu doar de clienții care îi utilizează serviciile, ci și de angajați și de gradul de satisfacție al acestora. Alegând să acorde cardul de vacanță sau cardul cadou, angajatorii se asigură că își creează o cultură internă puternică, urcând astfel în topul companiilor pentru care românii își doresc să lucreze. Există în prezent chiar site-uri și forumuri dedicate discuțiilor despre mediul de lucru și avantajele oferite de companiile locale, astfel încât candidații să își poată face o idee clară înainte de a aplica la jobul dorit.

7.Cardurile de vacanță pot fi administrate și utilizate extrem de ușor, utilizatorii având mereu acces la suma și tranzacțiile de pe acestea în aplicatia de mobil gratuita MySodexo (disponibila atat in AppStore, cat si in GooglePlay). Se folosesc la fel de simplu ca un card de debit, singura diferență fiind că sumele aflate pe ele nu se pot retrage, ci se achită direct la comercianți sau in agentiile de turism. Tot online se pot verifica cu ușurință partenerii care acceptă carduri și vouchere Turist Pass. De asemenea, angajatorii nu sunt nevoiți să depună efort - odată ce înmânează cardurile membrilor echipei, tot ce au de făcut este să decidă când vor să le încarce, iar echipa Sodexo se ocupă de restul.

8.Suma alocată pe cardul de vacanță poate fi utilizată timp de 1 an de la data încărcării și nu trebuie neapărat consumată în aceeași unitate. Rețeaua de parteneri, care poate fi vizualizata si in aplicatia MySodexo, este una generoasă și se întinde în toată țara, astfel încât utilizatorii să aibă la dispoziție numeroase hoteluri, pensiuni și restaurante dintre care pot alege.

Click me

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.