Atrage angajatii valorosi cu beneficiile extra-salariale potrivite
atragerea angajatilor valorosi

Atrage oamenii valoroși cu beneficiile extra-salariale potrivite

Ca antreprenor, știi cu siguranță cât de greu poate fi să găsești oamenii potriviți pentru echipa ta. Candidații cu experiență au de ales de obicei între mai multe oferte, iar decizia finală nu ține doar de salariu, ci și de avantajele puse la dispoziție pe lângă acesta.

Pentru a te asigura că ai șanse maxime de a atrage persoanele de care ai nevoie, este bine să fii la curent cu pachetele de beneficii oferite de alte companii și, în măsura bugetului disponibil, să te adaptezi la tendințele pieței.

Iată ce poți adăuga în pachetul de beneficii extra-salariale pentru a fi un angajator căutat și preferat de candidați:

Zilele libere și programul flexibil

Românii sunt tot mai preocupați de un stil de viață sănătos, ceea ce înseamnă că încep să vadă cu alți ochi timpul liber și posibilitatea de a avea o viață personală echilibrată cu cea profesională. Din acest motiv, angajatorii care oferă zile de concediu suplimentare sau program cu ore de începere flexibile devin tot mai căutați. Ia în calcul posibilitatea de a adăuga și tu cel puțin o zi liberă în plus pe an sau permite-le angajaților să își fixeze turele în funcție de necesități. Se poate dovedi un factor excelent de motivare, fără a te obliga la mari cheltuieli suplimentare.

Abonamentele la săli de sport

Sportul este și el o parte importantă a unui stil de viață sănătos, iar mulți candidați vor aprecia oferirea unui abonament lunar la sală. Alege o soluție care să fie atât convenabilă din punct de vedere financiar, cât și ușor de utilizat în cât mai multe centre sportive. 7card, de exemplu, are o rețea extrem de extinsă de săli de sport și permite accesul la activități precum fitness, aerobic, yoga, înot, dans, arte marțiale și multe altele.

Asigurările sau abonamentele de sănătate la clinici private

Majoritatea candidaților sunt interesați de un astfel de beneficiu, care să le permită să frecventeze o clinică privată cu costuri minime. Cele mai multe clinici au pachete speciale pentru companii, adaptate în funcție de bugetul angajatorului, așa că poți găsi o variantă potrivită, care să îți permită să demonstrezi că sănătatea propriilor angajați este o prioritate pentru tine.

Abonamentele la biblioteci private

Foarte mulți angajați sunt amatori de lectură, fie că preferă beletristica sau cărțile de specialitate. Bibliotecile private pun la dispoziția angajatorilor un număr mare de cărți, iar abonamentele sunt achitate în funcție de numărul angajaților care își doresc un astfel de beneficiu.

Decontarea transportului

Poate fi un beneficiu foarte apreciat, mai ales dacă firma ta se află la marginea orașului sau în afara localității. Candidații vor fi ușurați să afle că pot economisi banii de transport, prin decontarea abonamentelor lunare la microbuze, tren sau mijloace de transport comun urbane. Dacă nu ai la dispoziție un buget foarte mare, stabilește un plafon în limita căruia se realizează decontul.

Pensiile facultative

Orice om se gândește la propriul viitor, iar pensiile private pot reprezenta, alături de asigurările de sănătate, o plasă de siguranță. Ia în considerare și acest beneficiu, pentru că se poate dovedi un criteriu de departajare atunci când candidatul ia în considerare mai multe oferte.

Cardurile de vacanță

Există angajatori care oferă prime de vacanță, astfel încât o dată pe an angajații să se răsfețe cu un concediu din partea companiei. Dacă vrei să faci un astfel de gest și în același timp să nu cheltuiești o avere, dăruiește-le oamenilor din echipa ta un card de vacanță, pe care să îl poată utiliza la hoteluri și pensiuni din întreaga țară. Acesta reprezintă o valoare deductibilă și este scutit de contribuția asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului.

O investiție în pachetul de beneficii extra-salariale este de fapt o investiție în oameni valoroși și fideli companiei tale, așa că nu ezita să faci viața angajaților tăi mai frumoasă - vei simți diferența în rezultate, dar și în recrutarea oamenilor noi.

Click me

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.