ilustratie scena concert- Avantajele Card Cultura Sodexo

Descoperă cardul Cultura, beneficiul extra salarial dedicat timpului liber

Te-ai întrebat vreodată cum decurge viața angajaților tăi atunci când aceștia își încheie programul de muncă? În afară de odihnă și de treburile casnice, fiecare persoană are nevoie și de activități de timp liber, prin care să se relaxeze și să se distreze, deconectându-se de la stresul cotidian. 

O seară de film cu prietenii, o vizită la muzeu sau un concert al trupei preferate pot părea accesibile oricui, însă adevărul e că în ziua de astăzi costurile vieții au crescut. Asta înseamnă că e posibil ca oamenii cu care lucrezi să își refuze de multe ori astfel de activități, pentru a-și permite să achite restul cheltuielilor din gospodărie. Există însă o soluție prin care te poți asigura că angajații tăi își permit să se bucure de timpul lor liber: oferă-le cardul Cultura de la Sodexo.

Ce este cardul Cultura și ce avantaje are?

Așa cum îi spune și numele, cardul Cultura este un beneficiu extra salarial dedicat activităților culturale. Poate fi folosit pentru a achita bilete la teatru, film, muzee, concerte, parcuri de distracții, competiții sportive și multe alte opțiuni plăcute de a petrece timpul liber. De asemenea, cardul Cultura poate fi folosit și în librării, anticariate sau magazine de papetărie, pentru a achiziționa cărți sau manuale școlare. Astfel, cardul devine util inclusiv pentru părinții care își fac griji pentru rechizitele celor mici, la începutul fiecărui an școlar. 

Când le oferi angajaților tăi cardul Cultura de la Sodexo, le asiguri un buget separat de cheltuielile zilnice, pe care să îl aloce pentru timpul liber sau pentru educația copiilor. Cardul de activități culturale aduce o serie de avantaje de care beneficiază atât angajații tăi, cât și compania:

1. Facilitate fiscală pentru companie

Sumele oferite pe cardul Cultura sunt 100% deductibile de la calculul impozitului pe profit, în limita a 5% din valoarea cheltuielilor salariale și sunt scutite de plata contribuțiilor sociale obligatorii. Pentru tichetele culturale se reține 10% impozitul pe venit. Astfel, poți face un gest frumos, cu costuri mai puține față de opțiunea de a oferi aceeași sumă netă în bani.

2. Ușurință în acordare

Odată ce înmânezi cardurile angajaților tăi, le încarci online atunci când dorești. Simplu, rapid și 100% sigur, pe platforma Interaktiv, dedicată administrării beneficiilor extra salariale Sodexo.

3. Plată la fel de simplă ca cea cu cardul de debit

Cardul Cultura de la Sodexo se folosește ca orice alt card, iar tot mai mulți parteneri din rețeaua noastră oferă posibilitatea de a plăti și online.

4. Rețea vastă de parteneri

Angajații tăi își vor putea folosi cardul de activități culturale la partenerii Sodexo din întreaga țară. Lista acestora poate fi vizualizată în aplicația mobilă MySodexo.

5. Oferte speciale

Utilizatorii cardurilor de beneficii Sodexo au acces frecvent la oferte speciale, prin care pot economisi bani când își achiziționează produsele sau serviciile preferate. 

Citește și: 5 activități pentru timpul liber disponibile și prin Cardul Cultura Pass Sodexo

Ce sume poți încărca pe cardul Cultura 

E bine să știi că ai la dispoziție două variante de încărcare a cardului pentru activități culturale: încărcare lunară sau ocazională. Prima variantă presupune să alimentezi lunar cardurile angajaților cu suma de 170 de lei. A doua opțiune presupune să acorzi beneficiul ocazional, oferind 350 de lei pentru evenimentul respectiv.

Sumele pe care le acorzi pe cardul Cultura sunt valabile timp de un an de la data încărcării. Acest lucru înseamnă mai multă flexibilitate pentru angajații tăi - de exemplu, ar putea alege să păstreze suma pentru începerea școlii celor mici sau pentru a achiziționa bilete la un spectacol la care visează. Ei sunt cei care decid cum își administrează beneficiile, iar tu ești beneficiarul din umbră, care îi ajută să-și transforme intențiile de a petrece timpul liber calitativ în realitate.

De ce merită să acorzi și tu cardul Cultura de la Sodexo

Ilustratie angajati la birou - Avantaje Card Cultura Sodexo

Timpul liber este prețios pentru fiecare dintre noi. Din păcate, ca oameni maturi avem întotdeauna responsabilități importante și ajungem să ne sacrificăm activitățile preferate pentru a putea plăti facturi, alimentele zilnice sau alte cheltuieli strict necesare.

Activitățile precum mersul la teatru, la cinema sau la concerte nu sunt însă simple capricii. Ele ne permit să ne relaxăm mintea, să ne distanțăm de sursele de stres și să ne îmbogățim lumea interioară. Un angajat care beneficiază de timp și resurse pentru activități culturale se va încărca de energie pozitivă și va găsi mai ușor echilibrul între viața profesională și cea profesională. Totodată, activitățile culturale permit dezvoltarea imaginației și îți pot ajuta astfel angajații să dea randament mai bun și să fie mai creativi.

Am lăsat pentru final, să discutăm despre aspectul esențial: motivația angajaților. Întreabă-te cât de motivați pot fi oamenii care urmează o rutină birou-acasă, în care grijile pentru ziua de mâine ocupă locul principal, iar distracția este un lux. Oferind cardul Cultura de la Sodexo, le acorzi angajaților tăi posibilitatea de a se bucura cu adevărat de timpul lor liber, dar și de a-și face mai puține probleme legate de cărțile și rechizitele celor mici. Pentru că, oricât ne-am dori să nu fie așa, începutul anului școlar reprezintă de multe ori o adevărată sursă de stres pentru părinți, pe fondul cheltuielilor presupuse de manuale și alte accesorii necesare.

Suntem aici pentru a te ajuta să îți răsplătești angajații și să te bucuri, la rândul tău, de o echipă mai fericită, mai productivă și mai loială. Dacă dorești să oferi cardul Cultura de la Sodexo, apasă pe butonul de mai jos, completează-ți datele, iar unul dintre consultanții noștri te va contacta în cel mai scurt timp.

New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.