Cardul cultural - avantaje pentru angajator si salariat
cardul cultura avantaje

Beneficiile cardului cultural pentru angajator si salariati

Când vine vorba de productivitatea muncii, orice angajator modern încearcă să găsească soluții pentru ca salariații săi să fie mai creativi, loiali și eficienți. Din acest punct de vedere, acordarea unor recompense financiare și nu numai este esențială. Pe de altă parte, un angajat care se simte respectat la locul de muncă se va implica mai mult în proiectele care îi sunt încredințate. Acordarea de beneficii extrasalariale, cum sunt cardurile culturale, cardurile de vacanta, cardurile de masa sau cele care îi stimulează pe angajați să facă mai mult sport, reprezintă o modalitate de a le arăta salariaților că nevoile lor contează și că sunt respectați pentru munca pe care o depun.

O echipă motivată este mai creativă și mai productivă

  Orice angajator de succes știe că dincolo de spațiile de birouri, echipamente și proiecte de dezvoltare a businessului, cea mai mare investiție pe care trebuie să o facă este în oameni. O echipă motivată este mai creativă și mai productivă. Dacă angajatorul ține cont și de nevoile salariaților și încurajează echilibrul dintre viata personala si job, atunci reușește să aibă angajați care au satisfacția muncii, pentru că oamenilor din conducere le pasă de ei. Cardul cultural este una dintre modalitățile de a crea acest echilibru din ce în ce mai fragil într-o lume competitivă și dură. În plus, nu e doar o recompensă materială, ci și una emoțională. Oamenii primesc bani, dar pentru a-și îmbunătăți starea de spirit participând la un concert, citind o carte sau distrându-se într-un parc tematic. Lucrul acesta este foarte important, mai ales când vrei să-ți fidelizezi angajații și să-i determini să rămână în companie cât mai mult timp.

Acces simplu și rapid la cultură

Beneficiile cardului cultural pentru angajati Spuneam că un card cultural nu este doar o recompensă materială. Ca angajat, beneficiezi de un buget alocat cărților, abonamentelor sau biletelor la spectacole, la concerte și filme, la muzee, festivaluri, expoziții, parcuri tematice, albume muzicale și filme în orice format. Practic, posibilitățile de relaxare și de a-ți reface resursele de energie sunt variate și poți alege ce dorești, în funcție de preferințe și nevoi. Unul dintre avantajele folosirii bonurilor de cultură pe suport electronic, în varianta Cultura Pass Card, de pildă, e că accesul la toate activitățile culturale de mai sus este rapid și sigur. Plata contactless îți permite să faci plăți fără să mai introduci codul PIN, dacă valoarea cumpărăturilor nu depășește 100 de lei, și nu mai ești nevoit să aștepți ca tichetele tipărite să fie numărate și verificate de către casier. Mai mult decât atât, ai o flexibilitate a sumelor cheltuite, pentru că achiți în limita sumei disponibile pe card.

Facilitate fiscală pentru angajator

Există mai multe tehnici prin care motivezi angajatii, astfel încât ei să fie loiali, creativi și productivi, iar recompensele sunt unele dintre ele. Atunci când și tu, ca angajator, ai avantaje tocmai pentru că ești adeptul acestor practici, te gândești că este cu atât mai bine. În ceea ce privește cardurile culturale, ca angajator ai 100% deductibilitate la calcularea impozitului pe profit, în limita a 5% din valoarea cheltuielilor salariale.

Sistem simplu de acordare a recompenselor

Este foarte important atât pentru angajator, cât și pentru salariat, ca odată ce acordă, respectiv beneficiază de un bonus, o primă, o recompensă, indiferent sub ce formă, să existe o modalitate cât mai simplă de comunicare între companie și angajat. Când vine vorba de cardurile pentru activitățile culturale, sistemul prin care se acordă este foarte simplu. Odată ce primești sau oferi cardul inițial este de ajuns ca el să fie încărcat lunar sau ocazional. Cardul poate fi alimentat cu 160 de lei în fiecare lună sau cu 330 de lei pe eveniment.

Gestionarea eficientă a banilor destinați activităților culturale

Studiile au demonstrat că activitatile din timpul liber te ajuta sa fii mai creativ și mai implicat în proiectele care îți sunt încredințate la locul de muncă. Întotdeauna când reușești să găsești un echilibru între carieră și viața personală, te vei simți motivat să te dezvolți profesional în cadrul aceleiași companii, nu la alt loc de muncă. Un card cultural te ajută, după cum am văzut, să ai acces rapid la cultură, în formele ei diverse, de la cărți, până la concerte. Un avantaj major al folosirii unui astfel de instrument de plată este că poți gestiona mai eficient banii destinați activităților culturale. În primul rând, știi exact cât ai în cont, accesând aplicația de pe telefonul tău inteligent. Apoi, suma alocată pe card are valabilitate un an. Prin urmare, folosești banii atunci când ai nevoie, nu imediat ce ți-a fost alimentat cardul. În plus, dacă ar fi să aloci o sumă din salariul tău culturii, posibilitatea ca acest lucru să se întâmple este destul de mică. Aceasta pentru că vei considera că prioritare sunt cheltuielile cu nevoile primare, cum sunt facturile, hrana, ratele la casă, la mașină și dacă mai rămâne ceva și pentru un spectacol sau cărți, bine, dacă nu, nu. Cu un card cultural, ai sigur alocată o sumă destinată doar pentru cultură, nu pentru altceva. Dacă salariații știu că munca le este apreciată la adevărata valoare, că au posibilitatea de a promova, că pot să se bucure de un echilibru între muncă și viața personală, atunci și rezultatele la locul de muncă vor fi pe măsură. Cardul cultural este una dintre modalitățile prin care angajatorii oferă angajaților acces rapid la mii de evenimente culturale, beneficiind și de facilități fiscale. Aceasta în vreme ce salariații vor fi mai creativi și mai productivi.

Cere o oferta

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.