Cardurile de extra beneficii pentru angajați în contextul COVID-19
card de extra beneficii angajati, coronavirus covid-19

Cardurile de extra beneficii pentru angajati in contextul Covid-19: tot ce e bine sa stii

În contextul actual, procesele care au loc în mod normal în compania noastră se pot modifica de la o săptămână la alta, iar angajatorii sunt nevoiți să se adapteze mai rapid ca oricând. Dacă în ceea ce privește munca de acasă și salarizarea ai luat deja deciziile potrivite contextului actual, este momentul să iei în calcul și partea de beneficii extrasalariale. 

Află în continuare toate detaliile de care ai nevoie pentru a putea lua o decizie informată, care îți va avantaja atât compania, cât și angajații.

Ce avantaje ai dacă acorzi beneficii extrasalariale în contextul COVID-19

Beneficiile extrasalariale sunt întotdeauna o idee bună pentru motivarea angajaților, iar în momentul de față orice gest prin care îți arăți grija față de echipa ta este și mai valoros decât de obicei. Cu toții ne facem griji pentru situația financiară, iar angajații tăi nu fac excepție. Demonstrează-le că ești alături de ei și că îi sprijini în continuare, oferindu-le cardul de masă Gusto Pass.

Cardurile de beneficii pentru angajați sunt și un mod de a optimiza bugetul companiei. Fiind scutit de taxe salariale și patronale, precum și deductibil la plata impozitului pe profit, cardul Gusto Pass este o soluție convenabilă pentru tine, ca angajator, și utilă pentru angajați. 

E bine de știut, de asemenea, că tichetele de masă și-au crescut valoarea din aprilie, pentru ca tu să poți acorda beneficii și mai consistente. Astfel, un tichet de masă poate avea în prezent valoarea maximă de 20 de lei.

Citește și: Sodexo introduce metoda de plată online a facturilor de afiliere

Cum te ajută Sodexo să îți păstrezi angajații în siguranță

Pentru că știm că siguranța trebuie să fie pe primul loc în tot ceea ce facem, ne sfătuim toți clienții să acorde în acest moment beneficiile extrasalariale sub formă de carduri, în loc de tichete de hârtie. În perioada de față mai ales, plățile cu cardul reprezintă o variantă mult mai sigură pentru client și comerciant deopotrivă, scăzând riscul transmiterii virusului.

Plata cu cardul se face simplu și comod, chiar și contactless, iar angajații tăi își pot verifica oricând soldul și tranzacțiile în aplicația MySodexo.

Un alt avantaj al cardurilor de beneficii este procesul de acordare în sine. Nu va mai trebui să chemi personal angajații să își ridice lunar tichetele, ci le vei încărca rapid și sigur, de oriunde te-ai afla. Încărcarea se face online, iar cardurile sunt alimentate rapid.

Citește și: Cardurile de beneficii extrasalariale: un plus de siguranta pentru angajatii tai

Cum și unde se pot folosi cardurile de extra beneficii

Beneficiile extrasalariale pot fi acordate la fel ca până acum, chiar dacă angajații tăi lucrează de acasă. De asemenea, pot beneficia de tichete de masă și persoanele aflate în șomaj tehnic, ale căror contracte de muncă sunt suspendate din cauza întreruperii sau reducerii temporare a activității, ca urmare a instituirii stării de urgență. Dacă te confrunți cu o astfel de situație, trebuie să știi că tichetele de masă acordate angajaților cu contractul de muncă suspendat pot fi acordate doar sub formă de card.

Cardurile Gusto Pass se pot utiliza atât pentru cumpărarea alimentelor, cât și pentru comenzi de la partenerii care acceptă acest mod de plată - restaurante, fast food-uri, cafenele sau cofetării. De aceea, angajații tăi pot alege în perioada actuală să folosească Gusto Pass așa cum le este mai comod: atunci când își achiziționează alimente de la supermarket sau atunci când își comandă mâncare acasă. Pentru a face lucrurile cât mai simple și sigure pentru utilizatorii Sodexo, mulți dintre partenerii noștri acceptă și plata online cu cardul de beneficii. Angajații tăi pot achita online comanda prin Gusto Pass la comercianți precum Food Panda, Jerry’s Pizza, Domino’s Pizza, good-food.ro și mulți alții.

De asemenea, pentru a le oferi clienților noștri posibilitatea de a-și utiliza cardurile pentru o gamă cât mai variată de produse, extindem constant rețeaua de parteneri. În ultima perioadă ni s-au alăturat patru mari comercianți, Selgros, Profi, Penny și Cora, în magazinele cărora angajații tăi vor găsi cu siguranță produsele dorite și le vor putea achiziționa prin cardul Cadou Pass.

Consultă aici lista principalelor magazine partenere care acceptă Cadou Pass ca metodă de plată.

Fii alături de angajații tăi și în această perioadă - motivează-i cu beneficii extrasalariale.

Solicita oferta

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.