Ce cumpara angajatii de Paste cu tichetele cadou? Cadou Pass Sodexo
tichete cadou

Ce anume cumpara angajatii de Paste cu tichetele cadou

Decoratiunile, obiectele vestimentare si echipamentele electronice sunt principalele achizitii din magazinele non-alimentare pe care le vor face angajatii care primesc anul acesta tichete cadou de Paste, conform unei analize Sodexo derulata cu scopul de a identifica principalele tendinte in utilizarea si acordarea tichetelor cadou in România. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de aproximativ 1.500 de companii si pe baza informatiilor comerciale Sodexo, in perioada 27 martie – 3 aprilie 2017.

tichete cadou pasteAstfel, aproximativ 31,5% din angajatii care vor primi tichete Cadou Pass Sodexo de Paste intentioneaza sa le utilizeze pentru a cumpara obiecte din categoria home & deco, in timp ce peste 26% isi doresc sa cumpere obiecte vestimentare si aproape 25% opteaza pentru echipamente electronice si electrocasnice.

In optiunile angajatilor pentru achizitii cu voucherele cadou se mai regasesc produsele de beauty si healthcare (aprox. 6,5%), produsele gourmet (aprox. 4,5%), cele destinate lucrului la birou (aprox. 4%) si plata meselor la restaurant (aprox. 1,5%).

„Orice forma de motivare din partea angajatorilor este importanta pentru angajati, cu atât mai mult cu cât implica si un stimulent de ordin financiar. Spre deosebire de un bonus la salariu, acordat la finalul lunii sau al anului, tichetele cadou ofera un stimulent imediat pentru angajati, iar faptul ca acestea sunt utilizate pentru o achizitie speciala, precum decoratiunile pentru casa sau echipamentele electrocasnice, cu ocazia sarbatorilor Pascale, face ca acest beneficiu sa fie chiar mai insemnat.

In plus, angajatii beneficiaza de scutirea totala de la plata impozitelor pentru tichetele cadou,” declara Adina Popa, Director de Marketing si Dezvoltare la Sodexo Benefits & Rewards România.

Valoarea tichetelor cadou

In prezent, tichetele cadou in cuantum de pâna la 150 de lei per eveniment oferite angajatilor si copiilor minori ai acestora beneficiaza de deductibilitate si exceptare de la plata taxelor si impozitelor. Cele mai multe companii care isi recompenseaza angajatii cu tichete cadou ofera valoarea maxima deductibila.

Companiile pot acorda tichete cadou cu urmatoarele ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie si Craciun, precum si la alte evenimente care pastreaza incadrarea de cheltuieli cu caracter social. Fondul de cheltuieli sociale pentru companii este de 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Comparativ cu sarbatorile Pascale din 2015, când tichetele cadou erau supuse impozitului pe venit, in cota de 16%, platit de angajat, volumul de vochere Cadou Pass emise de Sodexo in 2016 a crescut cu 25%. Fata de aceasta crestere, Sodexo estimeaza ca volumele de vouchere Cadou Pass emise anul acesta vor creste cu 10%.

Sodexo, lider de piata

Sodexo este in continuare emitentul de tichete cadou cu cea mai mare retea nationala in care acestea pot fi utilizate, cu 67.000 de magazine partenere, profilul acestora variind de la magazine electro-IT, librarii, magazine de bijuterii si accesorii, birotica, jucarii, obiecte vestimentare etc., pâna la farmacii, supermarketuri si hipermarketuri. Printre comerciantii la care pot fi folosite tichetele Cadou Pass de la Sodexo se numara: Flanco, Media Galaxy, Altex, Inmedio, Carturesti, Humanitas, Cellini, Swarovsky, Diverta, Noriel, Toyplex, Otter, Ecco, Aldo, Guban, Bata, Sensiblu, Help Net, Dona, Catena, Lidl, Mega Image, Carrefour, Kaufland, Penny etc. Locatiile din reteaua Sodexo sunt disponibile aici.

*Marja de eroare a analizei este de +/-4%, iar esantionul reprezentativ din punct de vedere cantitativ reflecta caracteristicile universului de companii din România, fiind abordate companii din domenii diverse, cu numar divers de angajati si respectând aria geografica.

New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.