De ce au angajatii tai nevoie de sport in sezonul rece
7card

De ce au angajații tăi nevoie de sport în sezonul rece

În fiecare an, iarna vine nu doar cu zăpadă și sărbători, ci și cu nelipsitele concedii medicale. Cauzate în cele mai multe cazuri de boli de sezon precum gripa, viroza sau bronșita, concediile te pun în situația de a te descurca fără o parte din echipă. Iar cum rezultatele se obțin mai greu când ești în pană de oameni, ai tot interesul ca în sezonul rece - și nu numai - să te preocupe sănătatea angajaților. Iată în continuare 5 motive pentru care ar trebui să îți încurajezi echipa să aibă un stil de viață activ, care să implice activități sportive:

Sportul ajută la creșterea imunității

Sezonul rece aduce de obicei o imunitate scăzută și mai multe riscuri de a deveni vulnerabil la virușii care circulă prin atmosferă. Un simplu drum cu mijloacele de transport în comun sau o vizită la supermarket poate duce la contractarea unei gripe, ce necesită tratament și odihnă la domiciliu. Nici măcar vaccinul nu este o modalitate care garantează 100% lipsa îmbolnăvirilor. Prin practicarea unui sport, organismul se fortifică, devine mai rezistent și poate face față bolilor mai ușor. Evident, la sport ar trebui adăugată și o dietă bogată în proteine, vitamine și minerale, precum și un consum corespunzător de lichide.

Persoanele care fac sport au un moral mai ridicat

Deși multe persoane tind să ignore acest aspect, sportul e foarte important pentru menținerea unei stări de bine exterioare și interioare deopotrivă. Activitățile sportive ajută organismul să elibereze endorfine, adică acei hormoni responsabili de reducerea tensiunii și a anxietății. În general, în timpul sezonului rece oamenii tind să aibă un moral scăzut și să se confrunte chiar cu depresii și stări de apatie. Responsabile pentru acestea sunt schimbările din atmosferă și lipsa expunerii la soare, precum și scăderea cantității de vitamine și antioxidanți, ce se găsesc în fructe și legume. Prin menținerea unui stil de viață activ, angajații tăi vor reuși să ajungă la birou cu zâmbetul pe buze și să își păstreze o atitudine optimistă și deschisă pe parcursul întregii zile.

Activitățile sportive relaxează organismul și energizează mintea

Persoanele care fac sport în mod regulat se bucură de efectele sale zi de zi: corpul resimte mai puține dureri cauzate de schimbările de vreme, pentru că mușchii și articulațiile sunt bine lucrate, iar organismul funcționează la capacitatea sa optimă. Sportul pune sângele în mișcare, ajutându-i pe cei care îl practică să aibă un tonus mai bun, să se simtă mai puțin tensionați fizic și să aibă mai multă energie. Ceea ce, să recunoaștem, este o adevărată provocare în sezonul rece, când organismul se adaptează cu greu la variații de temperatură și precipitații.

Sportul îmbunătățește capacitatea de concentrare

Activitatea fizică este importantă pentru buna funcționare a creierului, având efect asupra atenției și a capacității de concentrare. Sportul practicat regulat, de cel puțin trei ori pe săptămână, îi poate face pe angajații tăi să fie mai bine organizați, să găsească mai ușor soluții pentru situațiile cu care se confruntă la birou și să își dezvolte gândirea logică și concentrarea. Asigură-te, prin urmare, că ai o echipă eficientă și mereu în cea mai bună formă, îndemnându-i pe oamenii care lucrează pentru tine să aibă un stil de viață sănătos.
Află mai multe despre 7card, beneficiul extrasalarial ce îți păstrează echipa în formă

Activitățile sportive dezvoltă spiritul de echipă

În cazul în care angajații tăi aleg să practice un sport de echipă sau chiar și o activitate ce presupune interacțiunea cu alte persoane, precum aerobicul, aceștia vor deveni mai asertivi și vor reuși ca și la birou să comunice mai bine cu colegii sau cu superiorii. Având în vedere că sportul combate anxietatea și dezvoltă încrederea în sine, practicarea activităților fizice îți va face angajații să fie mai siguri pe ei și pe capacitățile lor și să interacționeze mai ușor cu clienții. De asemnea, activitățile precum yoga sau artele marțiale au un efect benefic asupra autodisciplinei, elimină stresul și mențin gândirea limpede.

Sportul are un impact pozitiv asupra calității somnului

Multe persoane se confruntă în sezonul rece cu probleme de somn, mai ales din cauza modificărilor în presiunea atmosferică, a schimbării orei și a temperaturilor extreme. Angajații care nu reușesc să se odihnească în timpul nopții nu vor da randament la birou, lucrând haotic și ineficient. Soluția? Câteva ore dedicate săptămânal sportului. Chiar și numai 30 de minute de mișcare, de 3 ori pe săptămână pot duce la un organism mai relaxat.

Ajută-ți echipa să fie zilnic în cea mai bună formă fizică și mentală, îndemnându-ți angajații să practice activități sportive. Dăruiește-le ca beneficiu extrasalarial 7card, cardul prin care vor avea acces la centre de sport și spa din întreaga țară.

Dăruiește angajaților tău 7card

Solicită o ofertă

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.