Efectele benefice ale sportului asupra performantei angajatilor. Sodexo
7card este achizitionat integral de Sodexo Romania

Efectele benefice ale sportului asupra performantei angajatilor

Cand angajatii tai nu-si fac timp pentru exercitiile fizice, compania ta are numai de pierdut. Sportul imbunatateste performantele angajatilor in multe moduri. In lipsa miscarii, in viata angajatilor tai apar probleme care nu ii afecteaza doar pe plan personal. Descopera beneficiile sportului asupra companiei si afla cum poti deveni ambasador al sportului si al stilului de viata sanatos si implicit cum cresti performanta angajatilor.

Angajatii sunt mai atenti la sarcinile lor

Activitatea fizica imbunatateste productivitatea angajaților deoarece ne face mai atenti. Facand miscare, circulatia sanguina de la nivelul creierului creste, iar acest lucru contribuie la o atentie imbunatatita. Cand suntem mai atenti, e mult mai usor sa ducem la bun sfarsit activitati complexe, cu efecte notabile asupra recunoasterii performantei si productivitatii angajatilor.

Angajatii care beneficiaza de un abonament 7card pentru sport sunt mai sanatosi

Exercitiile regulate ajuta atat la mentinerea unei greutati echilibrate, cat si la scaderea tensiunii arteriale, prevenind astfel bolile de inima. Activitatea fizica moderata aduce beneficii pentru sanatate pe termen lung. Pentru angajatii tai, acest lucru inseamna mai putine concedii medicale, mai putini angajati care vin raciti la serviciu - ceea ce scade riscul unei epidemii. Programul de lucru nu va mai fi afectat de fluctuatiile neprevazute de personal si productivitatea nu va mai fi afectata de conditia lor fizica.

Citeste si: 3 metode prin care sa-i stimulezi pe angajati sa-si iubeasca locul de munca

 studiu calitatea vietii - angajat, 7card sodexo

Sursa: Brosura Sodexo - Energie pentru companie

Angajatii sunt mai putin stresati si sunt mai performanti

In randul adultilor, principala sursa de stres este reprezentata de provocarile de la serviciu. Sportul este unul dintre cele mai bune metode de a scadea si preveni anxietatea si depresia. Cand facem sport, creierul nostru secreta serotonina, ceea ce ne ajuta sa ne mentinem optimismul si sa gestionam mai bine stresul cotidian si cel de la serviciu. Asadar, cand suntem capabili sa facem fata stresului in mod constructiv, suntem mai productivi si avem parte de relatii armonioase cu colegii de munca.

Angajatii care fac sport sunt mai creativi si mult mai orientati spre performanta

Psihologii arata faptul ca oamenii care fac sport regulat sunt mai creativi decat cei sedentari si ca sportul ne ajuta sa accesam parti ale creierului neaccesibile in alt fel. Asa motiveaza faptul ca oamenii activi sunt mai inspirati si mai creativi. Daca business-ul tau pune mare accent pe inovatie, ar fi bine sa incurajezi angajatii sa practice sport in mod regulat - chiar si cel de intensitate redusa sau moderata vine cu beneficii incontestabile indiferent de tipul activitatii desfasurate la munca.

Citește și: Cum comunici cu angajatii pentru a creste performanta echipei

Numarul companiilor din Romania care ofera abonamente pentru salile de sport este in continua crestere. Antreprenorii devin tot mai constienti importanta echilibrului intre viata personala si cea profesionala, de efectele benefice ale sportului asupra performantelor de la locul de munca, asa ca hotarasc sa le includa in pachetul standard de beneficii extrasalariale.

Ca sa raspunzi preferintelor si nevoilor diferite ale angajatilor tai, ai nevoie de o solutie care iti garanteaza diversitate, retea extinsa si parteneri de incredere. Pana in prezent, peste 500 de companii au ales abonamentul pentru sport si relaxare 7card pentru a garanta accesul angajatilor la activitati sportive.

 statistici antreprenori, 7 card sodexo

Pentru angajatori, abonamentul pentru sport pentru angajati se dovedeste a fi o solutie usor de implementat si administrat, care asigura si eficientizarea costurilor, in timp ce angajatii care au acces full-time in retea, pot incerca activitati diferite pana le gasesc pe cele cu maximum de beneficii pentru propria stare de bine. Sportul joaca un rol important in vietile noastre, iar tu, ca angajator, poti fi un promotor al sanatatii garantand acces la sali de sport.

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.