Petrecerile de Craciun pentru angajati, in contextul Covid-19
petreceri de craciun pentru angajati - sodexo

Evenimentele de Craciun in contextul Covid-19: cum iti motivezi angajatii de Sarbatori

Chiar dacă în acest an nu vei mai putea organiza clasica petrecere de Crăciun pentru angajații tăi, nu înseamnă că nu poți găsi idei perfecte pentru a-ți înveseli și motiva echipa în prag de Sărbători. Descoperă în continuare trei modalități prin care le poți oferi angajaților tăi un final de an reușit, demonstrându-le totodată cât de mult le apreciezi munca și implicarea.

1. Organizează o petrecere de Crăciun virtuală pentru angajații tăi

Cine spune că petrecerile virtuale nu pot fi reușite? Chiar și un eveniment organizat pe internet poate fi distractiv și îți poate ajuta echipa să se simtă din nou unită. Ai nevoie doar de câteva detalii care să îți garanteze o petrecere de Crăciun virtuală de nota zece:

Alege o temă a petrecerii 

Îți poți ruga angajații să voteze tematica preferată, oferindu-le diverse variante, cum ar fi: 
  • Crăciun clasic
  • Stil retro - anii 80-90
  • Crăciun strălucitor
  • Bal mascat
Stabilește apoi ca fiecare membru al echipei să poarte haine sau accesorii care să aibă legătură cu tema aleasă, pentru a intra în atmosferă. Cu siguranță angajații tăi vor găsi prin casă cel puțin un element potrivit pentru petrecere.

Destinde atmosfera la începutul petrecerii 

Chiar de la începutul petrecerii poți să folosești jocuri sau alte activități pentru a crea o atmosferă plăcută. Caută pe internet idei de activități distractive de echipă, așa numitele ice breakers, de exemplu o sesiune de ‘Adevăr sau provocare’. De asemenea, nu uita să rogi fiecare participant să își pregătească băutura preferată înainte de începerea petrecerii. Fie că preferă cocktailurile, vinul fiert, sucul sau ceaiul, toată lumea va avea ce să savureze și să ciocnească virtual. Citește și: Recunoașterea performanțelor angajaților: cum le arăți că îi apreciezi

Încurajează-ți angajații să se implice, dacă își doresc

Poate unii dintre ei au talent muzical sau o pasiune pentru stand up comedy. Petrecerea de Crăciun este locul unde colegii se distrează împreună și descoperă lucruri noi unii despre alții.

Nu te lansa în discursuri lungi și plictisitoare

Mai degrabă, discută pe scurt despre toate lucrurile pe care le-ați realizat în anul care a trecut.

Comandă câte o pizza sau alte gustări pentru fiecare persoană

Chiar dacă angajații tăi nu se află în același oraș, poți da comanda online.

2. Pregătește cadouri pentru angajații tăi

Pe lângă organizarea virtuală a unei petreceri de Crăciun pentru angajații tăi, poți să le oferi câte un cadou.  Un cadou de Sărbători poate ridica moralul oricărei persoane, în special într-un an dificil, cum a fost 2020. Asigură-te că angajații tăi știu că le ești alături și îi apreciezi, trimițându-le un dar din partea companiei. Având în vedere situația curentă, va fi destul de dificil să pregătești coșuri cu produse sau obiecte personalizate. Prin urmare poți apela la vouchere sau la carduri cadou, ce se pot încărca online și reprezintă o variantă rapidă și sigură. Cardurile Cadou Pass pot fi încărcate de oriunde te-ai afla și le oferă angajaților tăi mai multă flexibilitate, permițându-le să își achiziționeze produsele preferate. De asemenea, în contexul actual, când multe persoane au început să își monitorizeze mai atent cheltuielile sau să se confrunte cu problema scăderii veniturilor, un card cadou poate ajuta fiecare angajat să își permită un mic răsfăț personal. Citește și: Unde se pot folosi cardurile Cadou Pass: Lista magazinelor

3. Pregătește un videoclip special pentru angajații tăi

2020 a fost un an în care am fost nevoiți cu toții să ne adaptăm schimbărilor din societate și să facem față unui nivel ridicat de stres. În plus, multe companii au implementat telemunca, iar angajații au resimțit efectele izolării de colectiv. De aceea, este mai important ca oricând să sărbătorești fiecare succes al companiei, să recunoști provocările și să pui accent pe componenta umană a afacerii tale, nu doar pe cifre. Un videoclip plin de emoție îți poate ajuta angajații să se simtă din nou aproape de companie și de valorile acesteia. Există numeroase platforme online ce îți oferă posibilitatea de a realiza gratuit și simplu videoclipuri în care să incluzi poze și text, așa că fă-le o surpriză angajaților tăi, pregătindu-le un video scurt, în care să le mulțumești pentru munca depusă. Folosește poze cu întreaga echipă și adresează-te așa cum simți: cu emoție, poate umor, dar neapărat multă căldură. Sperăm ca aceste trei idei să te ajute să îți surprinzi în mod plăcut echipa de Sărbători. Sodexo îți este oricând alături, cu cele mai eficiente soluții de motivare a angajaților. New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.