top beneficii angajati - cardurile sodexo

Top 5 idei de beneficii pentru angajati

Beneficiile pentru angajați sunt în ultimii ani tot mai căutate de către antreprenori, care au înțeles faptul că secretul unei echipe de succes constă în recrutarea și angajarea oamenilor cu adevărat valoroși, ce pot influența radical rezultatele companiei. Totuși, piața locurilor de muncă este extrem de flexibilă, concurența este de multe ori acerbă, iar din aceste motive angajații buni nu sunt ușor de găsit și de păstrat.

Îți dorești să atragi mai ușor oamenii de care ai nevoie și să îi reții în echipă timp îndelungat? Începe prin a te gândi la avantajele pe care le oferi angajaților tăi, pe lângă salariu, pentru că un pachet modern și complet de beneficii extrasalariale poate fi un important factor de decizie în alegerea locului de muncă. 

Iată top 5 dintre cele mai populare idei de beneficii pentru angajați oferite de angajatorii din România:

1. Cardurile de masă - beneficiul salarial numărul 1 în țara noastră

Foarte puțini angajați și angajatori nu au auzit de tichetele de masă, care în prezent se oferă mai ales sub formă de card, pentru un plus de ușurință în acordare și utilizare. Cardurile de masă se împart o singură dată angajaților, iar ulterior se pot încărca lunar, din fața calculatorului, fără a mai fi necesar ca fiecare persoană să își ridice personal beneficiile.

Cardurile de masă Gusto Pass de la Sodexo se folosesc simplu, la fel ca un card de salariu, plata fiind posibilă inclusiv contactless sau cu telefonul. Soldul cardului și tranzacțiile efectuate se pot verifica oricând online, în aplicația MySodexo.

Iar pentru ca angajații tăi să se poată bucura și mai mult de beneficiile extrasalariale, e bine de știut că din ce în ce mai multe restaurante, cafenele, cofetării și fast-food-uri din România acceptă plata prin cardurile de masă Gusto Pass. Rețeaua de parteneri Sodexo se extinde în mod constant, așa că utilizatorii cardurilor au la dispoziție foarte multe variante, în toate orașele din țară.

Citește și: Cardurile de masa: cum sunt reglementate, care sunt avantajele si cum se folosesc

2. Cardurile de vacanță - o soluție excelentă pentru a-ți ajuta angajații să se relaxeze și să își încarce bateriile

Un angajat odihnit și relaxat este un angajat motivat, care va lucra la capacitate maximă și va comunica fără probleme cu echipa din care face parte. Pentru a te asigura că oamenii din compania ta au moralul ridicat și vin la birou cu zâmbetul pe buze, include în topul beneficiilor pentru angajați și cardul de vacanță. 

Acesta poate fi utilizat pentru achitarea sejurului la hoteluri și pensiuni din întreaga țară, fiind perfect și pentru pachete ce conțin cazare și masă. Multe agenții de turism acceptă, de asemenea, plata prin carduri de vacanță.

Începând cu acest an, Sodexo a încheiat un parteneriat cu platforma booking.com, cel mai cunoscut site de rezervări în domeniul turistic. 

Utilizatorii cardului de vacanță Turist Pass pot căuta pe booking unitățile de cazare care acceptă plata prin beneficii extrasalariale și își pot face foarte ușor rezervarea, plătind ulterior la destinație.

Citește și: 5 destinații la munte unde achiți cazarea cu tichete sau card de vacanță

3. Cardurile cadou pentru angajați - beneficiul flexibil pentru cumpărături variate

De ce să îți pierzi timpul în fiecare an căutând cadouri de sărbători care se dovedesc de multe ori a nu fi pe placul tuturor angajaților? Cardurile cadou sunt cea mai simplă variantă de a oferi un dar inspirat oamenilor din echipă, dându-le ocazia să-și aleagă singuri obiectele preferate.

De aceea, din topul beneficiilor destinate angajaților nu ar trebui să lipsească cardurile cadou.

Cardurile Cadou Pass de la Sodexo pot fi utilizate în magazine și mall-uri deopotrivă, pentru o gamă variată de produse: electronice și electrocasnice, îmbrăcăminte și încălțăminte, cosmetice, parfumuri, cărți, jucării, obiecte de mobilier și multe altele. Sumele de pe cardul Cadou Pass sunt valabile timp de un an de la data încărcării, așa că angajații tăi le vor putea utiliza oricând doresc. 

În plus, tot mai mulți comercianți acceptă și plata online prin Cadou Pass, pentru o variantă cât mai sigură de achitare a cumpărăturilor.

Citește și: Ce poți cumpăra cu cardul Cadou Pass și de unde?

4. Cardurile pentru activități culturale - un beneficiu pentru angajați, destinat timpului liber

Pentru că este important să ai angajați relaxați, care să vină zilnic la birou încărcați cu energie pozitivă, îți recomandăm să adaugi în topul beneficiilor pentru angajați și cardul Cultura Pass. În acest fel, oamenii din echipa ta vor putea să își echilibreze mai bine viața personală cu cea profesională.

Cardul Cultura Pass le va permite angajaților tăi să dispună de un buget separat pentru activitățile de timp liber, fiind ideal pentru a plăti intrarea la concerte, spectacole de teatru și film, expoziții sau parcuri de distracții. Cultura Pass poate fi utilizat și pentru achiziționarea cărților, manualelor și rechizitelor, fiind un ajutor valoros pentru părinți.

Citește și: 5 activitati pentru timpul liber disponibile prin cardul Cultura Pass

 5. Abonamentele destinate activităților sportive - o modalitate de a-ți ajuta angajații să fie activi și sănătoși

Sportul este un element esențial în viața oricărei persoane, activitatea fizică regulată ducând la creșterea imunității, a energiei și a puterii de concentrare. Dacă îți dorești ca angajații tăi să rămână sănătoși și să își păstreze vitalitatea chiar și în perioadele încărcate, un abonament dedicat activităților sportive este o idee excelentă de adaugat în topul beneficiilor angajaților tăi.

7card de la Sodexo le oferă utilizatorilor acces în săli de fitness și centre de wellness din întreaga țară, astfel încât oricine să își poată alege activitatea care i se potrivește cel mai mult, fie că este vorba de gimnastică, yoga, pilates, aerobic, zumba sau orice altă variantă.

Citește și: 7 activitati sportive pe care le poti accesa cu 7Card

Dorești să oferi și tu angajaților beneficii extrasalariale? Contactează-ne pentru a îți oferi pachetul potrivit nevoilor echipei tale.

New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.