Card cadou: ofera-le mai mult angajatilor - Sodexo Romania

Card cadou: ofera-le mai mult angajatilor

Te preocupa in permanenta rezultatele financiare, dar si felul in care se simt angajatii tai? Pentru ca jobul sa ramana una dintre prioritatile lor de top, iar resursele companiei sa fie utilizate cu maximum de performanta, este important ca salariul sa nu fie singura rasplata oferita in schimbul muncii.

Care sunt prevederile legii

Reglementata initial de legea nr.142/1998, acordarea cardurilor Cadou se adreseaza salariatilor din diferite medii profesionale, cum ar fi societatile comerciale, regiile autonome si unitatile cooperatiste. Mai mult, de acestea pot beneficia si salariatii care sunt angajati de persoane juridice sau fizice prin contact individual de munca. Tichetele Cadou, care pot fi acordate pe suport electronic - card Cadou, conform legii nr. 165/2018, sunt un beneficiu extrasalarial tot mai utilizat. Valoarea nominala maxima care poate fi oferita sub forma de card Cadou este de 150 de lei pe angajat sau copil al angajatului și pe ocazie sau eveniment. 

Cum motiveaza cardul Cadou angajatii

Un salariu motivant nu mai este suficient pentru ca angajatii tai sa-si inceapa ziua de munca plini de energie. Alaturi de un sediu amplasat cat mai aproape de caile de comunicatie si de un climat profesional care sa stimuleze in permanenta munca in echipa, cardurile Cadou reprezinta un argument puternic in favoarea unui job cu adevarat tentant. Atrasi de perspectiva unui bonus extrasalarial, angajatii manifesta mai multa implicare, iar astfel angajatorii nu mai au motive să se teamă de fluctuatia de personal. Ei au posibilitatea de a folosi cardurile Cadou pentru a-si satisface diverse nevoi sau dorinte, deoarece au ocazia de a achizitiona produse nealimentare, cum ar fi haine, cosmetice sau electrocasnice. In plus, cardul Cadou este simplu de utilizat, folosind tehnologia Contactless in efectuarea platilor, deoarece angajatul poate cheltui exact cat isi doreste.

Ce facilitati fiscale ofera cardul Cadou angajatorilor 

Atunci cand alegi sa le oferi angajatilor carduri Cadou, faci o cheltuiala cu deductibilitate de 100% in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Reglementate de aceeasi lege amintita mai sus, avantajele fiscale pentru angajator, in cazul acordarii cardurilor Cadou sunt clarificate prin Hotararea de Guvern nr. 165/2018 si sunt cat se poate de convingatoare. Cardurile Cadou sunt scutite de la plata impozitului pe venit obținut din salarii, iar aceasta forma de bonus extrasalarial este deductibila de la plata impozitului pe profit. In timp, compania ta va putea face o insemnata economie pe termen lung la buget, rezultata din calculul impozitului pe venit aferent fiecarui angajat. Cu un personal motivat sa urmeze performanta si cu o stabilitate certa a fortei de munca, venita din satisfactia pentru veniturile totale, compania ta devine un mediu mai sigur. Astfel, poti conta pe o stabilitate indelungata, pe o predictibilitate a evolutiei financiare si pe scaderea fluctuatiei de personal.

Alege sa oferi angajatilor tai Cardul Cadou Pass cu ocazia sarbatorilor pascale sau fa-le o surpriza frumoasa femeilor din compania ta de 8 martie si vei reusi, astfel, sa consolidezi relatia pe care o ai cu acestia.

Vreau Detalii despre Cardul Cadou

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.