Angajati si parteneri Sodexo au pregatit o masa calda pentru 76 de batrani

Prin proiectul Servathon, 76 de bătrâni din Timișoara au primit o masă caldă

Servathon este un proiect din cadrul programului Stop Hunger, inițiativă Sodexo derulată la nivel global.

Servathon înseamnă implicare în cauze sociale, evenimente de voluntariat pentru angajați, clienți și parteneri, suport pentru comunitățile locale.

76 de bătrâni de la Căminul social pentru persoane vârstnice Inocențiu Klein din Timișoara au primit sambata (21.12.2019) o masă caldă, pregătită cu drag de către angajați și parteneri ai Sodexo România. O echipă de 15 voluntari din partea unor companii locale - Bosch, Continental Automotive, Toluna, Smithfield Romania si angajati Sodexo, au gătit alături de un chef cu experiență, care a pregătit un meniu special. Alimentele necesare au fost donate de către Smithfield Romania, Codrina SRL și Sodexo.

Beneficiarii sunt persoane vârstnice, fără aparținători sau cu posibilități financiare reduse, care i-au primit cu bucurie pe voluntari și au fost încântați de meniul pregătit.

Servathon este un proiect desfășurat de Sodexo la nivel global, care susține misiunea programului Stop Hunger, de a oferi sprijin pentru comunitățile dezavantajate, pentru care asigurarea unei mese zilnice poate fi o provocare. Prin acest program se oferă o masă caldă sau alimente de baza comunităților defavorizate în care Sodexo activează.

An de an, angajații Sodexo își unesc forțele pentru a sprijini familiile în nevoie cu alimente de strictă necesitate, prin acțiuni de voluntariat. De la primul eveniment Servathon, din 2008 și până în prezent, peste 2.500 de voluntari s-au implicat în acest proiect si peste 2.000 de persoane au fost beneficiari ai proiectului.

Anul acesta, Sodexo a organizat alte două evenimente Servathon, în București; astfel, în luna iunie, 8 voluntari au gătit o masă caldă pentru 62 de copii din sectorul 5 și în octombrie, 12 voluntari au gătit pentru 50 de bătrâni din cartierul Berceni. În lunile care urmează, Sodexo va continua să ducă mai departe această inițiativă în orașele București și Timișoara.

Activitatea Asociației Stop Hunger a început în România în anul 2003, sub formă de donații de produse și voluntariat pentru centre de zi din București. În prezent, Sodexo sprijină activ mai multe cauze sociale prin intermediul Asociatiei Stop Hunger, care ajută comunitățile slab dezvoltate să crească prin intermediul unor programe de sustenabilitate alimentară și susținere a femeilor defavorizate.