Sodexo dezvoltă prima aplicație de plată contactless pentru Android
aplicatia sodexo

Sodexo dezvoltă prima aplicație de plată contactless dedicată dispozitivelor Android

Din 16 octombrie, proprietarii dispozitivelor Android vor avea acces la serviciul inovativ Sodexo Pay pentru toate plățile efectuate folosind produsele Sodexo, inclusiv carduri de masă, vacanță, cadou și culturale.

Odată cu lansarea Sodexo Pay, Sodexo devine primul și singurul emitent de carduri și bilete care oferă această soluție în România care vizează 7,7 milioane de utilizatori Android.

Utilizatorii Sodexo vor putea plăti direct folosind smartphone-ul lor unde este instalată aplicația. Sodexo Pay integrează toate cardurile Sodexo - Gusto, Turist, Cultura, Cadou - pe același dispozitiv.

Utilizatorii conturilor MySodexo vor putea descărca gratuit aplicația Sodexo Pay și o vor folosi pentru a efectua plăți sigure fără contact cu telefonul. Aceștia vor putea utiliza soluția de plată din rețeaua comercianților afiliați care acceptă plățile cu cardul.

Sven Marinus, CEO Sodexo România: "Misiunea Sodexo, atât la nivel global, cât și local, este de a îmbunătăți permanent calitatea serviciilor și calitatea vieții consumatorilor. Unul dintre pașii pe care îi facem în acest sens este de a oferi acces tuturor. pentru sisteme de plată rapide, sigure și eficiente. Suntem printre primele companii și singurul emitent de carduri și vouchere care a dezvoltat acest tip de soluție pentru utilizatorii de telefoane Android. Am arătat încă o dată angajamentul nostru pentru inovație și digitalizare, oferind consumatorilor instrumente de plată din ce în ce mai eficiente."

Plățile fără contact se bucură de o mare popularitate în rândul consumatorilor români. Procentul tranzacțiilor fără contact este de aproape 70% din totalul tranzacțiilor cu card, peste nivelul de 50% înregistrat în Europa.

Conform unui studiu intern, în ultimele 6 luni, Sodexo a înregistrat în medie 2,75 milioane de tranzacții fără contact pe lună. Mai mult, utilizatorii Sodexo au acces la peste 20.000 de locații afiliate cardului, sporind astfel avantajele plății prin intermediul serviciului fără contact. Prin aplicația Sodexo România Card, utilizatorii au acces în timp real la informațiile despre card, la soldul contului și la promoțiile dedicate, precum și la rețeaua de locații afiliate.

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.