7card este achizitionat integral de Sodexo Romania

Sodexo România a achiziționat integral 7 card

București, august 2019 - Sodexo România a finalizat luna aceasta preluarea pachetului integral de acțiuni a 7card, în cadrul unei tranzacții începute în 2016, cu preluarea unui pachet de 20% și urmată de achiziționarea a 40% dintre acțiuni în 2017, compania devenind astfel cel mai mare furnizor de abonamente corporate pentru activități reacreative, sport și wellness din România. Compania Benefit Seven, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, a înființată în 2011 de către Andrei Crețu, Iulian Cîrciumaru și Cătălin Ivașcu, care au introdus în România conceptul de abonamente unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport și wellness. În prezent, abonații 7card au acces la o rețea de aproape 700 de centre sportive, aproximativ 70% din totalitatea centrelor sportive și de relaxare din România.
”Tranzacția pe care am finalizat-o cu succes luna aceasta consolidează piața beneficiilor extrasalariale și ne permite să oferim companiilor din România și mai multă susținere în realizarea programelor pentru fidelizarea și retenția angajaților. Integrarea 7card între serviciile noastre, o operațiune realizată firesc în ultimii trei ani, diversifică oferta Sodexo România pentru îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi a angajaților și performanța companiilor”, declară Sven Marinus, CEO Sodexo Benefits & Rewards Services România.
Managementul companiei Benefit Seven va continua să fie asigurat de doi dintre fondatorii afacerii, Andrei Crețu și Cătălin Ivașcu, care se vor implica mai departe în promovarea accesului la mișcare și activități recreative pentru angajații companiilor din România. ”Rămânem alături de 7card și dezvoltăm brandul alături de Sodexo. Ne bucurăm să vedem că în 7 ani am crescut atât de mult și am ajuns la peste 40.000 de abonați activi. Ne place să credem că am convins angajații că sportul este un lucru benefic și, în același timp, am convins companiile că un angajat cu beneficii are o rată de retenție mult mai mare”, spune Andrei Crețu, co-fondator 7card. În momentul achiziției primului pachet de acțiuni, în 2016, 7card avea peste 16.000 de abonați activi, peste 680 de companii partenere și aproape 370 de săli. În prezent, sunt peste 42.000 de abonați activi, 1800 de companii și aproape 700 de săli, 7card având extindere națională (vezi tabel mai jos). Potrivit unui studiu intern al 7card care a analizat activitatea abonaților pe parcursul anului trecut, cel al finalizării tranzacției, se constată că 2018 a înregistrat cea mai intensă activitate sportivă în rețea, utilizatorii adunând 1.863.000 ore de mișcare, echivalentul a 77.525 de zile și a 213 ani. „Cu o acoperire de 70% a totalului sălilor de sport din România, în august 2019, rețeaua 7card este cea mai extinsă din România, iar abonamentul, unul dintre cele mai valoroase beneficii extrasalariale. După finalizarea preluării de către Sodexo România, lucrurile evoluează la un nivel pe care nu l-am anticipat în momentul înființării companiei Benefit Seven, dar, firesc, este unul care ne bucură foarte tare”, a declarat Andrei Crețu. Rețeaua 7card oferă o varietate imensă de activități, pentru întreținere corporală dar și pentru recreere. Studiul amintit mai sus arată că, cei mai sportivi angajați  în 2018 sunt cei care activează în industria de software service, automotive&componente, bunuri de larg consum, sectorul public și retail.

Despre Sodexo România (boiler plate Sodexo)

  Sodexo Romania este parte din grupul Sodexo, lider mondial în servicii care îmbunătățesc calitatea vieții, grup cu peste 460.000 de angajați în 72 de țări. La nivel mondial, Sodexo Group este al 19lea cel mai mare angajator. Compania este prezentă în România de peste 20 de ani oferind clienților o gamă integrată de beneficii, cu aceeași misiune și valori. Serviciile Sodexo sunt accesate de peste 25.000 de companii și 1,5 millioane de angajați.

Despre Benefit Seven și 7card

Compania Benefit Seven, înființată în 2011 de către Andrei Crețu, Iulian Cîrciumaru și Cătălin Ivașcu, a introdus în România conceptul de abonamente unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport și wellness. În cei șapte ani de activitate, 7card s-a extins rapid, ajungând în prezent la un număr de aproape 700 de săli în întreaga țară și la un număr total de 40.000 de utilizatori. În 2018 compania ajuns la o cifră de afaceri de șapte milioane euro, în creștere cu 50% față de anul anterior. În februarie 2016, Sodexo, lider mondial în Servicii pentru Calitatea Vieții, a intrat în acționariatul Benefit Seven.

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.