Valoarea nominala maxima a tichetelor de masa in 2022 -Sodexo Romania
Valoarea nominala maxima a tichetelor de masa in 2022

Cum îți motivezi angajații: află care este noua valoare maximă a tichetelor de masă

Tichetele de masă se află pe lista celor mai populare beneficii extra salariale din România. De aceea, dacă dorești să fii un angajator de top și să îți motivezi echipa, este bine să iei în calcul acordarea acestui beneficiu. Ți-am pregătit un articol din care vei afla cele mai importante informații care țin de tichetele de masă. Vezi care este valoarea nominala maximă a acestora și descoperă ce avantaje ai atunci când acorzi Gusto Pass de la Sodexo.

Care e valoarea maximă a tichetelor de masă 

Conform Ordinului nr. 1.245/902/2021, privind stabilirea valorii nominale a unui tichet de masă, angajații pot primi în prezent suma de 20.09 lei pentru fiecare zi lucrată. Creșterea din 2021 reprezintă o adaptare la prețurile din piață, oferind angajaților ocazia de a se bucura zilnic de o masă caldă din partea firmei. Tichetele de masă au început să fie acordate în România încă din 1998. De altfel, aproape toate țările din Uniunea Europeană oferă acest beneficiu extra salarial, ce are efecte benefice la nivel economic și social. Conform unui studiu al Asociației Profesionale a Emitenților de Tichete, acordarea acestui stimulent contribuie la creșterea responsabilității sociale a companiilor și la stimularea mediului de afaceri.  Cardurile și tichetele de masă ajută la promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase în rândul angajaților, care de multe ori nu găsesc timp pentru a-și prepara o masă corespunzătoare în timpul zilei. Totodată, angajații cu venituri reduse primesc astfel un sprijin real din partea companiei.

Valoarea tichetelor de masă în format electronic

Tichetele de masă pe suport de hârtie au fost înlocuite, de preferințele clienților și beneficiarilor noștri, cu tichetele de masă în format electronic: cardul de masă. Așasar, tichetele de masă sunt acordate și electronic, sub formă de card. Cardul se înmânează o singură dată angajaților, iar ulterior poate fi încărcat online, sigur și rapid.  Pe cardul de tichete poți acorda aceeași sumă pe care ai oferi-o pe tichetele tipărite: de exemplu, poți decide să oferi suma maximă, de 20.09 lei pentru fiecare zi lucrată. Unul din cele mai apreciate avantaje ale cardului de masă este suma flexibilă pentru orice tranzacție. Asta înseamnă că angajatul va achita cumparaturile, în limita sumei disponibile pe card, fără a face calcule raportat la valoarea unui tichet de masă electronic (bon de masă electronic). Cardul de masă poate fi utilizat de angajații tăi pe tot teritoriul României, la comercianții care acceptă plata prin această metodă. Sodexo are o rețea vastă de parteneri care acceptă tichetele și cardul Gusto Pass: supermarketuri, hipermarketuri și magazine alimentare, restaurante, cofetării, cafenele și ceainării.

Ce avantaje fiscale îți oferă tichetele și cardurile de masă

Te gândești să oferi și tu tichete de masă, dar nu știi care ar fi impactul financiar al inițiativei asupra bugetului companiei? Te vei bucura să afli că acest beneficiu te ajută de fapt să faci economii și să îți răsplătești echipa cu cheltuieli mai mici. Pentru că sunt 100% deductibile și exceptate de la plata taxelor salariale, tichetele de masă înseamnă o economie de 37% față de aceeași sumă acordată în bani. Să zicem că ai 15 angajați, cărora le acorzi 21 de tichete de 20.09 lei. Într-un an, ai cheltui 75940 lei pentru toată echipa. Economia pe care o faci anual când acorzi tichete de masă în loc de bani este de 43965 lei. Ce avantaje ai atunci când oferi echipei tichete cu suma maximă Factorul financiar este unul esențial, însă dincolo de acesta există avantaje chiar mai importante pe care tichetele de masă ți le pot aduce:
  • Angajați mai mulțumiți 
Având la dispoziție tichete de masă cu o valoare majorată, angajații tăi își pot acoperi prețul mesei de prânz. Contravaloarea acesteia, în cazul a numeroase restaurante, poate fi achitată integral
  • Mai puține demisii și mai mulți candidați interesați de compania ta
Atunci când îți motivezi echipa cu un pachet competitiv de beneficii extra salariale, ești văzut ca un angajator de top. Oamenii își doresc să lucreze într-o companie care îi pune pe primul loc.
  • Rezultate mai bune
Angajații motivați sunt mai performanți și își desfășoară activitatea cu mai multă plăcere. Când investești în bunăstarea echipei tale, investești și în rezultatele companiei. Alege să oferi și tu tichete de masă cu valoarea nominală de 20.09 lei și pregătește-te să ai o echipă mai fericită.  E simplu să rămâi un angajator de top atunci când ai grijă de angajații tăi. Vezi mai multe