Valoarea nominala maxima a tichetelor de masa in 2022 -Sodexo Romania
Valoarea nominala maxima a tichetelor de masa in 2022

Cum îți motivezi angajații: află care este noua valoare maximă a tichetelor de masă

Tichetele de masă se află pe lista celor mai populare beneficii extra salariale din România. De aceea, dacă dorești să fii un angajator de top și să îți motivezi echipa, este bine să iei în calcul acordarea acestui beneficiu. Ți-am pregătit un articol din care vei afla cele mai importante informații care țin de tichetele de masă. Vezi care este valoarea nominala maximă a acestora și descoperă ce avantaje ai atunci când acorzi Gusto Pass de la Sodexo.

Care e valoarea maximă a tichetelor de masă 

Începând cu 1 iulie 2022 valoarea maxima a tichetelor de masa este de 30 lei pentru fiecare zi lucrată. Creșterea valorii nominale a fost realizată prin adoptarea legii nr. 187/2022, care modifică Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, publicată in Monitorul Oficial 613/2022. Creșterea din 2022 reprezintă o adaptare la prețurile din piață, oferind angajaților ocazia de a se bucura zilnic de o masă caldă din partea firmei.

Tichetele de masă au început să fie acordate în România încă din 1998. De altfel, aproape toate țările din Uniunea Europeană oferă acest beneficiu extra salarial, ce are efecte benefice la nivel economic și social. Conform unui studiu al Asociației Profesionale a Emitenților de Tichete, acordarea acestui stimulent contribuie la creșterea responsabilității sociale a companiilor și la stimularea mediului de afaceri.

Cardurile și tichetele de masă ajută la promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase în rândul angajaților, care de multe ori nu găsesc timp pentru a-și prepara o masă corespunzătoare în timpul zilei. Totodată, angajații cu venituri reduse primesc astfel un sprijin real din partea companiei.

Valoarea tichetelor de masă în format electronic

Tichetele de masă pe suport de hârtie au fost înlocuite, de preferințele clienților și beneficiarilor noștri, cu tichetele de masă în format electronic: cardul de masă. Așasar, tichetele de masă sunt acordate și electronic, sub formă de card. Cardul se înmânează o singură dată angajaților, iar ulterior poate fi încărcat online, sigur și rapid.

Pe cardul de tichete poți acorda aceeași sumă pe care ai oferi-o pe tichetele tipărite: de exemplu, poți decide să oferi suma maximă, de 30 lei pentru fiecare zi lucrată. Unul din cele mai apreciate avantaje ale cardului de masă este suma flexibilă pentru orice tranzacție. Asta înseamnă că angajatul va achita cumparaturile, în limita sumei disponibile pe card, fără a face calcule raportat la valoarea unui tichet de masă electronic (bon de masă electronic).

Cardul de masă poate fi utilizat de angajații tăi pe tot teritoriul României, la comercianții care acceptă plata prin această metodă. Sodexo are o rețea vastă de parteneri care acceptă tichetele și cardul Gusto Pass: supermarketuri, hipermarketuri și magazine alimentare, restaurante, cofetării, cafenele și ceainării.

Ce avantaje fiscale îți oferă tichetele și cardurile de masă

Te gândești să oferi și tu tichete de masă, dar nu știi care ar fi impactul financiar al inițiativei asupra bugetului companiei? Te vei bucura să afli că acest beneficiu te ajută de fapt să faci economii și să îți răsplătești echipa cu cheltuieli mai mici.

Pentru că sunt 100% deductibile și exceptate de la plata taxelor salariale, tichetele de masă înseamnă o economie de 37% față de aceeași sumă acordată în bani.

Ce avantaje ai atunci când oferi echipei tichete cu suma maximă

Factorul financiar este unul esențial, însă dincolo de acesta există avantaje chiar mai importante pe care tichetele de masă ți le pot aduce:

  • Angajați mai mulțumiți 

Având la dispoziție tichete de masă cu o valoare majorată, angajații tăi își pot acoperi prețul mesei de prânz. Contravaloarea acesteia, în cazul a numeroase restaurante, poate fi achitată integral

  • Mai puține demisii și mai mulți candidați interesați de compania ta

Atunci când îți motivezi echipa cu un pachet competitiv de beneficii extra salariale, ești văzut ca un angajator de top. Oamenii își doresc să lucreze într-o companie care îi pune pe primul loc.

  • Rezultate mai bune

Angajații motivați sunt mai performanți și își desfășoară activitatea cu mai multă plăcere. Când investești în bunăstarea echipei tale, investești și în rezultatele companiei.

Alege să oferi și tu tichete de masă cu valoarea nominală de 30 lei și pregătește-te să ai o echipă mai fericită. 

E simplu să rămâi un angajator de top atunci când ai grijă de angajații tăi.

Noile pachete Gusto Pass, dedicate stării de bine a angajaților

Începând cu 2022, Sodexo a lansat pe piața din România două pachete inovatoare de beneficii: Plus de Sănătate și Plus de Echilibru. Acestea includ cardul de masă Gusto Pass, precum și opțiuni de telemedicină și wellbeing. Astfel, ai ocazia de a-ți ajuta echipa să se alimenteze sănătos, să își protejeze sănătatea și să își mențină starea de bine.

Pachetul Plus de Sănătate conține cardul de masă Gusto Pass, completat de acces nelimitat la telemedicină. Poți accesa non-stop următoarele specializări: Medicină Generală, Pediatrie, Medicină Internă, Gastroenterologie, Reumatologie, Diabet și Boli metabolice, ORL, Farmacie, Stomatologie, Endocrinologie, Psihologie, Nutriție, Kinetoterapie, Ginecologie, Urologie, Psihiatrie, Psihiatrie pediatrică, Dermatologie, Cardiologie, Nefrologie, Ortopedie, Oftalmologie.

Pe lângă serviciile de telemedicină și cardul de masă Gusto Pass, pachetul Plus de Echilibru oferă acces la extra consiliere psihologică pe specializările: psihonutriție, managementul stresului, managementul tulburărilor de somn, precum și la consiliere de nutriție în stări patologice cu supraveghere recurentă a specialistului pe termen lung.

Dorești să obții și tu o ofertă de beneficii pentru echipa ta? Solicită o discuție cu unul dintre consultanții noștri.

New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.