ilustratie personaje intr-un restaurant la mese, valoare tichete de masa incepand cu iulie 2022

Valoarea tichetelor de masa se mareste la 30 RON de la 1 iulie 2022

Îți dorești să îți sprijini cu adevărat angajații și să le fii alături în perioadele pline de provocări? Dacă da, atunci avem vești bune pentru tine: valoarea maximă a tichetelor de masă se mărește cu aproape 50% de la 1 iulie 2022, iar tu poți astfel să oferi echipei tale beneficii extra salariale și mai valoroase ca până acum. Descoperă în continuare tot ce este necesar să știi despre modificarea valorii nominale a tichetelor și află cum se pot bucura angajații tăi de toate avantajele cardului de masă Gusto.

Care este noua valoare a tichetelor de masă

Valoarea maximă a tichetelor de masă se modifică începând cu 1 iulie 2022, crescând cu 50%, de la 20.17 lei la 30 de lei pentru fiecare zi lucrată. Creșterea valorii nominale a fost realizată prin adoptarea legii nr. 187/2022, care modifică Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, publicată in Monitorul Oficial 613/2022. Așadar, modificarea are impact inclusiv asupra sumelor pe care le poți acorda pe cardul de masă Gusto Pass. Dacă dorești să oferi și tu noua valoare pe cardurile angajaților tăi, poți face modificarea simplu și rapid, accesându-ți contul Interaktiv.

Creșterea valorii tichetelor de masă este gândită ca o măsură de sprijin în contextul actual, când inflația duce la creșterea prețurilor și se reflectă inclusiv în costurile alimentelor de bază. Datorită noii valori nominale a tichetelor, valoarea totală a tichetelor de masă acordate unui angajat pentru o lună cu 22 de zile lucrătoare urcă de la 443,74 de lei la 660 de lei. Sumele pe care le acorzi beneficiază în continuare de același tratament fiscal avantajos pentru companii, adică 100% deductibilitate și exceptare de la plata taxelor salariale.

De ce merită să crești valoarea tichetelor de masă la 30 de lei pe zi

Uitându-ne la cifre, oferite angajaților din România încă din anul 1998, tichetele de masă sunt un beneficiu extra salarial acordat în aproape toate țările din Uniunea Europeană. Conform unui studiu al Asociației Profesionale a Emitenților de Tichete (APET) din decembrie 2021, peste 80% din companiile chestionate oferă tichete de masa electronice.

Astfel, rezultatele studiului arată că acordarea acestui stimulent contribuie la creșterea responsabilității sociale a companiilor, la modernizarea relațiilor de muncă și la stimularea mediului de afaceri. Tichetele de masă electronice ajută la promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase ale populației și la scăderea riscului de sărăcie a angajaților cu venituri reduse.

statistici avantaje angajatori noua valoare a tichetelor de masa

Lăsând statisticile la o parte, oamenii alături de care lucrezi îți sunt ca o a doua familie. Îți dorești să îi vezi mulțumiți, relaxați și sănătoși, nu doar pentru că livrează rezultate bune, ci și pentru că ții la echipa ta. De aceea, alegând să le acorzi beneficii extra salariale adaptate la standardele pieței, le oferi de fapt un sprijin neprețuit.

Odată ce oferi valoarea maximă a tichetelor de masă, vei crește puterea de cumpărare a angajaților tăi. Aceștia vor putea să se bucure în continuare de o alimentație sănătoasă, făcându-și mai puține griji pentru bugetul lunar. Gestul tău va avea efecte pozitive atât pentru fiecare om din echipă, cât și pentru companie:

  • Angajații vor avea mai multă încredere în tine, te vor aprecia și mai mult ca angajator, iar acest lucru îi va face să-ți devină loiali și să rămână mai mult timp în companie.
  • Vei fi privit ca un angajator implicat și atent la nevoile angajatilor săi. Astfel, vei atrage candidați valoroși atunci când ai poziții disponibile în companie, și vei fi cu un pas înaintea competiției.
  • Cu mai puține griji legate de bugetul zilnic, angajații tăi vor resimți mai puțin stresul acestei perioade dificile. Prin urmare, vor fi mai eficienți și mai productivi, se vor putea concentra pe ceea ce au de făcut și vor avea o atitudine pozitivă, pe care o vor transmite deopotrivă colegilor și clienților. Când investești în bunăstarea echipei tale, investești și în rezultatele companiei.

Statistici angajati pentru noua valoare a tichetelor de masa conform studiu APET

CREȘTE VALOAREA TICHETELOR DE MASĂ LA 30 DE LEI

Ce avantaje fiscale oferă tichetele și cardurile de masă angajatorilor

Te gândești să oferi și tu tichete de masă, dar nu știi care ar fi impactul financiar al inițiativei asupra bugetului companiei? Te vei bucura să afli că acest beneficiu te ajută de fapt să faci economii și să îți răsplătești echipa cu cheltuieli mai mici. Pentru că sunt 100% deductibile și exceptate de la plata taxelor salariale, tichetele de masă înseamnă o economie de 37% față de aceeași sumă acordată în bani.

Afla mai multe despre impozitarea tichetelor de masa si cadrul legislativ aici.

Cum se pot bucura angajații tăi de toate avantajele Gusto

În final, îți vom împărtăși câteva detalii care îi pot ajuta pe membrii echipei tale să folosească și mai eficient cardul de masă Gusto. Spune-le și lor aceste informații, pentru că sigur le vor fi utile:

  1. Restaurantele și magazinele care acceptă cardul de masa Gusto ca metodă de plată pot fi vizualizate în aplicația MySodexo. Tot aici, fiecare angajat poate obține indicații de orientare și poate calcula distanța de la locul unde se află până la restaurantul unde vrea să ajungă.
  2. Cardul de masă Sodexo poate fi folosit ca metodă de plată inclusiv prin aplicația Tazz, pentru a comanda mâncarea dorită.
  3. Partenerii noștri pregătesc în mod constant oferte pentru utilizatorii cardurilor de beneficii Sodexo. Angajații tăi pot vedea aceste promoții speciale în aplicația MySodexo. Astfel, se pot bucura de mâncarea preferată la un preț redus.

Alege să fii în continuare alături de echipa ta, crescând valoarea nominală a tichetelor de masă pe care le oferi.

OFERĂ 30 DE LEI PENTRU FIECARE ZI LUCRATĂ

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.