Vouchere de vacanta in 2022: cine primeste si cand se dau | Sodexo
Vouchere de vacanta in 2022: cine primeste si cum se dau- Sodexo

Cine primește vouchere de vacanță în 2022

Te gândești deja la cele mai bune metode prin care să îți răsplătești echipa în 2022? Voucherele de vacanță, care se acordă în prezent sub formă de card, se numără printre cele mai populare beneficii extra salariale din România. Îți dorești să știi de ce le preferă angajații și angajatorii, cum se acordă și cum se utilizează? Află în continuare când se dau voucherele de vacanță Turist Pass și cine se poate bucura de ele.

Care sunt avantajele cardurilor de vacanță Turist Pass

Cardul de vacanță a înlocuit în ultimii doi ani voucherele de hârtie, fiind o alternativă mai sigură și mai simplu de implementat în contextul pandemic. Angajații își primesc cardurile o singură dată, iar compania le alimentează online, fără a fi necesară interacțiunea directă. Iată toate avantajele cardului Turist Pass de la Sodexo:

  • Utilizatorii cardului pot achiziționa servicii turistice, cazare, transport și masă - cardurile sunt acceptate la hoteluri, pensiuni și agenții de turism din întreaga țară.
  • Angajații care primesc Turist Pass beneficiază de oferte dedicate: pachete sau discounturi la hoteluri și pensiuni.
  • Sodexo are ca parteneri platforme importante de servicii turistice, precum Booking,com. Aici, utilizatorii Turist Pass își pot căuta și rezerva cazări eligibile pentru plata cu cardul de vacanță.

În plus, sumele de pe Turist Pass reprezintă cheltuieli deductibile, limitate la maximum 13.800 de lei anual pentru fiecare angajat. Totodată, sunt scutite de contribuția asiguratorie pentru muncă. Astfel, îți poți optimiza bugetul și le poți oferi angajaților tăi mai multe avantaje.

Pentru tine, ca angajator, cardurile de vacanță sunt o modalitate de a-ți ajuta echipa să se detașeze de stresul zilnic, fără a simți presiune financiară. Pentru multe persoane, concediul presupune sacrificii, în special în contextul economic actual. De aceea, suma acordată de companie special pentru vacanță poate aduce bucurie întregii familii a angajatului. 

Cine primește vouchere de vacanță

Dacă te întrebi cine are dreptul la vouchere de vacanță, te vei bucura să afli că Turist Pass se poate acorda atât angajaților din sectorul public, cât și celor din sectorul privat. Orice angajator care încadrează personal pe baza unui contract individual de muncă poate acorda, conform legii, vouchere de vacanță. Astfel, indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al companiei tale, poți solicita cardul Turist Pass pentru a-ți recompensa angajații.

În anul 2021, bugetarii nu au mai primit acest beneficiu extra salarial, deoarece restricțiile din 2020 i-au împiedicat să utilizeze în totalitate sumele acordate. Totuși, guvernul a decis ca beneficiile rămase din 2019 și 2020 să își păstreze valabilitatea și în 2021. Atâta timp cât bugetul permite, angajații sectorului public vor putea primi din nou vouchere de vacanță în 2022.

Cum se acordă cardul Turist Pass de la Sodexo

În cazul în care îți dorești să le oferi angajaților tăi cardul de vacanță Turist Pass, ai doar câțiva pași simpli de urmat. În primul rând, solicită o ofertă și semnează contractul pe care ți-l punem la dispoziție. În funcție de numărul de angajați, îți vom trimite carduri pentru fiecare persoană din companie. În continuare, tu vei alege momentul încărcării cardurilor, precum și suma oferită, iar totul se va realiza online. Fără efort, fără deplasări, fără timp pierdut.

Angajații tăi vor putea descărca ulterior aplicația My Sodexo, în care vor avea acces la soldul cardului, la tranzacțiile efectuate, precum și la rețeaua de parteneri Sodexo. De asemenea, vor fi la curent cu promoțiile disponibile utilizatorilor Turist Pass, pentru a-și putea organiza concedii cât mai reușite. Sodexo are parteneriate cu hoteluri și pensiuni din întreaga țară, așa că a membrii echipei tale vor avea cu siguranță din ce alege.

Dacă ești în căutarea unui mod de a-ți răsplăti echipa, cardurile Turist Pass pot fi varianta ideală. Oferă angajaților tăi posibilitatea de a se bucura de concedii fără griji financiare, iar ei îți vor oferi, la rândul lor, loialitate și implicare.

New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.