Tehnici de motivare si recompensare a angajatilor - Sodexo Romania

Motivarea si recompensarea

Angajatii motivati sunt mai productivi, iar companiile care doresc sa atraga specialisti talentati trebuie sa faca din motivarea acestora o prioritate.

Importanta pentru angajator

Motivarea angajatilor a devenit in ultimii ani o preocupare tot mai serioasa o companiilor, care au observat ca un angajat motivat lucreaza mai eficient, este mai creativ si nu paraseste compania la prima oferta salariala mai buna.

Fostul presedinte american Dwight Eisenhower definea motivarea ca fiind arta de a determina o persoana sa faca ce vrei tu pentru ca ea insasi isi doreste sa faca acel lucru. Dincolo insa de citate memorabile, motivatia este printre cele mai importante aspecte cand vine vorba despre viata profesionala a oricarei persoane, iar in lipsa ei au de pierdut angajatul si angajatorul deopotriva.

Discover More

Sodexo, bonuri, tichete, vouchere, Sodexo Romania

Principalele teorii ale motivarii personalului

Teoria ierarhiei nevoilor, dupa Maslow

Teoria lui Herzberg

Teoria lui Adams

Acordarea unor comisioane

Factori motivationali

Factori motivationali tangibili: un salariu motivant, recompensari financiare, planuri de bonificatie, premii, beneficii materiale si financiare

Factori intangibili: influenta in luarea deciziilor, recunoasterea rolului in companie, evolutie in cariera, siguranta locului de munca, apartenenta