De 1 iunie, ofera-le angajatilor Cardul Cadou, ca sa ii bucure pe cei mici

Daruieste-le copiilor experiente personalizate

CARDURILE DE TICHETE CADOU - ce sunt?

 • Cardurile de tichete Cadou Pass reprezinta un beneficiu extra-salarial pentru care nu se aplica impozitul pe venit de 10%. Acestea nu intra nici in baza de calcul a contributiilor sociale, in conditiile in care valoarea tichetelor/bonurilor cadou pe card nu depaseste suma de 300 de lei pentru fiecare angajat si/sau copil minor al angajatului.

 • Tichetele cadou pe card oferite pentru cheltuieli sociale au rămas deductibile în limita a 5 % din cheltuielile cu salarii, cu obligația de a stabili în regulamentul intern/contractul colectiv de munca sumele care se acorda.

 • Trei din cinci companii care acorda beneficii extra-salariale angajatilor au oferit, in anii trecuti, cardurile cadou (bonuri/ tichete cadou pe card) cu ocazia Craciunului, potrivit unei analize Sodexo.

 • Cardurile cadou Sodexo pot fi folosite pentru a achizitiona din magazine o gama variata de servicii si produse nealimentare. In plus, acestea sunt folosite inclusiv in industria HoReCa.

 • Disclaimer: Acesta este un serviciu de informare asigurat de echipa Sodexo. Continutul acestui material nu reprezinta consultanta juridica sau fiscala. Va recomandam sa solicitati opinia unui specialist inainte de a lua sau a implementa decizii pe baza informatiei regasite in aceasta comunicare.

Vreau sa ofer carduri cadou (bonuri/tichete cadou pe card)

Sistemul prin care o companie poate oferi carduri Cadou Pass este foarte simplu:
Compania cumpara carduri cadou de la Sodexo si le ofera angajatilor
Beneficiarii utilizeaza cardurile cadou pentru cumparaturi
Sodexo ramburseaza comerciantilor contravaloarea sumelor utilizate
Cardurile cadou sunt un beneficiu extrasalarial cu avantaje importante atat pentru angajat, cat si pentru angajator.

CARDURI CADOU - Intrebari frecvente

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial acordat angajatilor de companiile care doresc sa le ofere acestora posibilitatea de a-si alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie, Craciun sau sarbatori specifice ale altor culte religioase.

Tichetele electronice cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial care se acorda cu ocazia sarbatorilor pentru alegerea unui cadou, in timp ce tichetele de masa electroice se pot acorda lunar si au drept scop incurajarea angajatilor sa manance la pranz in fiecare zi.

Tichetelor cadou pot fi folosite pentru achizionarea unei game variate de produse, de la electronice si produse IT, la bijuterii sau servicii HoReCa. Tichetele de masa pot fi utilizate doar pentru achizitionarea de alimente sau pentru a manca la pranz/a servi masa.

Angajatorul decide valoarea tichetelor cadou acordate fiecarui angajat in parte, pe card. Acestea sunt neimpozabile si nu intra in baza de calcul a contributiilor sociale numai in cazul in care valoarea pentru fiecare angajat in parte nu depaseste 300 lei pentru ocaziile prevazute in Codul Fiscal.
De exemplu, daca o companie alege sa acorde unui angajat tichete cadou electronice in valoare de 400 de lei, 300 de lei sunt neimpozabili, iar statul nu va retine contributii pentru ei.

Restul de 100 de lei reprezinta o suma impozabila si intra in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.

Pentru cazul in care un angajat are un copil minor, el poate primi tichete cadou electronice pentru acesta in valoare maxima de 300 de lei, pentru Craciun, Paste si 1 iunie.

Angajatorii interesati de acordarea unor tichete electronice cadou angajatilor cu ocazia diferitelor sarbatori trebuie sa se adreseze unei companii emitente autorizate de Ministerul Finantelor Publice.

Nu, tichetele cadou electronice nu se pot schimba in bani.

Toate companiile (societati comerciale, regii autonome, societati si companii nationale, institutii din sectorul bugetar, unitati cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoane fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca) pot beneficia de avantajele fiscale si cele legate de impozitare aferente tichetelor electronice Cadou Pass oferite salariatilor conform legislatiei, indiferent daca in anul anterior au obtinut sau nu profit.

Angajatorul este cel care alege valoarea tichetelor cadou, respectand prevederile legii aflate in vigoare în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli.

Potrivit legii in vigoare, tichetele cadou electronice pot fi emise de catre orice unitate cu activitate specializata in acest domeniu. Companiile emitente de tichete cadou electronice functioneaza pe baza unei autorizatii acordate de Ministerul Finantelor Publice.

Este interzisă acordarea de tichete cadou altor categorii de beneficiari decât pentru angajatii dvs. Astfel, tichetele cadou se acorda doar angajatilor dumneavoastra, iar comanda trebuie sa fie personalizata, cu nume, prenume, CNP a anagajatior.

Acordarea de tichete cadou pentru campaniile de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate (alte categorii de beneficiari) a fost interzisa  

Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanţii salariaţilor, au obligatia sa stabileasca prin contractele colective de muncă sau prin Regulamentul Intern, după caz, clauze privind acordarea tichetelor electronice cadou care să prevadă cel puţin următoarele: numărul salariaţilor din unitate care pot primi tichete cadou şi valoarea nominală acordată, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor; categoriile de salariaţi care primesc tichete cadou si stabilirea concretă a activităţilor, destinaţiilor şi evenimentelor care se încadrează în cheltuieli sociale, pentru care se vor acorda salariaţilor.

Tichetele electronice Cadou Pass, oferite de compania Sodexo, pot fi folosite intr-o retea extinsa de locatii din intreaga tara.

Angajatii care beneficiaza de tichete electronice Cadou Pass au posibilitatea de a-si alege singuri cadoul din oferta magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, electronice si electrocasnice, cosmetice, bijuterii, carti, articole sportive, mobilier, decoratiuni, combustibil etc. incluse in aceasta retea.

Carduri cadou online

 • Angajatii care primesc carduri cadou sunt scutiti de plata taxelor salariale si a impozitului pe venit pentru sumele primite sub aceasta forma, cu conditia ca acestea sa nu depaseasca 300 de lei/persoana conform prevederilor legale.

 • Angajatii care beneficiaza de tichete cadou pe card au posibilitatea de a-si alege singuri cadoul din oferta magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, electronice si electrocasnice, cosmetice, bijuterii, carti, articole sportive, mobilier, decoratiuni, combustibil etc. si care accepta plata cu cardul cadou.

 • Cu cardurile Cadou Pass, oferite de angajatori prin intermediul companiei Sodexo, fiecare angajat are libertatea de a alege cadoul dorit dintr-o retea extinsa si diversificata din intreaga tara.

 • Beneficiarii Sodexo au la dispozitie cea mai moderna aplicatie web cu ajutorul careia pot alege locatiile in care doresc sa utilizeze un card de tichete cadou. Fiecare persoana poate cauta locatiile din proximitatea sa, poate selecta dupa diverse criterii si poate calcula in cat timp ajunge la locatia dorita.

Vouchere cadou online - Cum se utilizeaza?

Fiecare card cadou de la Sodexo poate fi folosit in alt magazin din retea, daca se doreste.
Cardurile de tichete cadou pot fi folosite in magazine cu o arie vasta de produse, inclusiv in benzinarii pentru achizitionarea de combustibil, de mobilier sau de electronice si electrocasnice.

Avantaje vouchere cadou - Beneficii Angajator

 • Oferind carduri Cadou Pass, angajatorii pot beneficia de Codul Fiscal si Legea 165/2018.

 • Cu cardurile Cadou Pass de la Sodexo:

 • cresti motivatia angajatilor si le sporesti fidelitatea

 • elimini cheltuielile administrative legate de alegerea, achizitionarea, impachetarea si depozitarea cadourilor clasice

 • satisfaci orice gust si standard social. Disclaimer: Acesta este un serviciu de informare asigurat de echipa Sodexo. Continutul acestui material nu reprezinta consultanta juridica sau fiscala. Va recomandam sa solicitati opinia unui specialist inainte de a lua sau a implementa decizii pe baza informatiei regasite in aceasta comunicare.

Card tichete cadou - Cum functioneaza?

Achizitionezi de la Sodexo necesarul de carduri cadou
Oferi cardurile de tichete cadou beneficiarilor
Angajatii utilizeaza cardurile cadou la comerciantii acceptati
Sodexo achita comerciantilor contravaloarea sumelor cheltuite de beneficiari

Bonuri cadou pe card - Ce intrebari au angajatorii?

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial acordat angajatilor de companiile care doresc sa le ofere acestora posibilitatea de a-si alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie, Craciun sau sarbatori specifice ale altor culte religioase.

Tichetele electronice cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial care se acorda cu ocazia sarbatorilor pentru alegerea unui cadou, in timp ce tichetele de masa electroice se pot acorda lunar si au drept scop incurajarea angajatilor sa manance la pranz in fiecare zi.

Tichetelor cadou pot fi folosite pentru achizionarea unei game variate de produse, de la electronice si produse IT, la bijuterii sau servicii HoReCa. Tichetele de masa pot fi utilizate doar pentru achizitionarea de alimente sau pentru a manca la pranz/a servi masa.

Valoarea tichetelor cadou care pot fi acordate propriilor salariati si copiilor acestora a fost marita la 300 de lei. Valoarea marita a tichetelor cadou a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2022.

Toate companiile (societati comerciale, regii autonome, societati si companii nationale, institutii din sectorul bugetar, unitati cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoane fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca) pot beneficia de avantajele fiscale si cele legate de impozitare aferente tichetelor electronice Cadou Pass oferite salariatilor conform legislatiei, indiferent daca in anul anterior au obtinut sau nu profit.

Angajatorul este cel care alege valoarea tichetelor cadou, respectand prevederile legii aflate in vigoare în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli.

Potrivit legii in vigoare, tichetele cadou electronice pot fi emise de catre orice unitate cu activitate specializata in acest domeniu. Companiile emitente de tichete cadou electronice functioneaza pe baza unei autorizatii acordate de Ministerul Finantelor Publice.

Angajatorii interesati de acordarea unor tichete electronice cadou angajatilor cu ocazia diferitelor sarbatori trebuie sa se adreseze unei companii emitente autorizate de Ministerul Finantelor Publice.

Nu, cardul cu tichete cadou nu este un card bancar si beneficiarul nu poate retrage bani cash de la bancomat de pe acest card.

Tichetele electronice Cadou Pass, oferite de compania Sodexo, pot fi folosite intr-o retea extinsa de locatii din intreaga tara.

Angajatii care beneficiaza de tichete electronice Cadou Pass au posibilitatea de a-si alege singuri cadoul din oferta magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, electronice si electrocasnice, cosmetice, bijuterii, carti, articole sportive, mobilier, decoratiuni, combustibil etc. incluse in aceasta retea.

Tichete cadou - Cum se pot oferi?

 • Orice companie poate oferi carduri cadou angajatilor, apeland la serviciile unei firme specializate in asemenea beneficii.

 • Poti opta pentru oferta standard, care implica imprimarea cardurilor cu datele de identificare ale companiei client si ale beneficiarilor.

 • Livrarea cardurilor la adresa indicata.

 • Accesul la linii de telefon Help Line 021 204 46 46.

 • Asistenta legala, fiscala si contabila permanent.

 • Comunicarea modificarilor legislative si noutatilor din domeniul beneficiilor extrasalariale si motivationale, prin Sodexo.

Card cadou - ai nelamuriri despre tichetele cadou in format electronic? Vezi raspunsurile de mai jos:

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial acordat angajatilor de companiile care doresc sa le ofere acestora posibilitatea de a-si alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie, Craciun sau sarbatori specifice ale altor culte religioase.

Tichetele electronice cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial care se acorda cu ocazia sarbatorilor pentru alegerea unui cadou, in timp ce tichetele de masa electroice se pot acorda lunar si au drept scop incurajarea angajatilor sa manance la pranz in fiecare zi.

Tichetelor cadou pot fi folosite pentru achizionarea unei game variate de produse, de la electronice si produse IT, la bijuterii sau servicii HoReCa. Tichetele de masa pot fi utilizate doar pentru achizitionarea de alimente sau pentru a manca la pranz/a servi masa.

Valoarea tichetelor cadou care pot fi acordate propriilor salariati si copiilor acestora a fost marita la 300 de lei. Valoarea marita a tichetelor cadou a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2022.

Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanţii salariaţilor, au obligatia sa stabileasca prin contractele colective de muncă sau prin Regulamentul Intern, după caz, clauze privind acordarea tichetelor electronice cadou care să prevadă cel puţin următoarele: numărul salariaţilor din unitate care pot primi tichete cadou şi valoarea nominală acordată, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor; categoriile de salariaţi care primesc tichete cadou si stabilirea concretă a activităţilor, destinaţiilor şi evenimentelor care se încadrează în cheltuieli sociale, pentru care se vor acorda salariaţilor.

Toate companiile (societati comerciale, regii autonome, societati si companii nationale, institutii din sectorul bugetar, unitati cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoane fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca) pot beneficia de avantajele fiscale si cele legate de impozitare aferente tichetelor electronice Cadou Pass oferite salariatilor conform legislatiei, indiferent daca in anul anterior au obtinut sau nu profit.

Angajatorul este cel care alege valoarea tichetelor cadou, respectand prevederile legii aflate in vigoare în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli.

Incepand cu data de 18 decembrie, data intrarii in vigoare a OUG 130/2021 Ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, este interzisa acordarea de tichete cadou altor categorii de beneficiari decat pentru angajatii dvs. Astfel, tichetele cadou se acorda doar angajatilor dumneavoastra, iar comanda trebuiee sa fie personalizata, cu nume, prenume, CNP a angajatior. Aceasta modificare este valabila pana la data de 18 decembrie 2021, data intrarii in vigoare a OUG 130/2021.

Acordarea de tichete cadou pentru campaniile de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă si publicitate (alte categorii de beneficiari) a fost interzisa.

Incepand cu data de 18 decembrie 2021 nu mai este permisa emiterea de tichete cadou pentru alte categorii de persoane.

Acordarea de ticherte cadou pentru campaniile de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate (alte categorii de beneficiari) a fost interzisa. Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare, va rog sa apelati la un consultant fiscal, care in functie de specificul activitatii dvs va poate face recomandari in acest sens.

Acordarea tichetelor cadou pentru cheltuieli sociale se va impozita cu toate contributiile sociale ale angajatorului si ale angajatului.
Tichetele cadou oferite pentru cheltuieli sociale au ramas deductibile in limita a 5 % din chetuielile cu salarii, cu obligatia de a stabili in regulamentul intern/contractul colectiv de munca sumele care se acorda.

Nu se percepe impozit la tichetele cadou acordate propriilor angajati de Paste si Craciun, angajatelor de 8 martie si copiilor angajatilor de 1 iunie.

Este interzisă acordarea de tichete cadou altor categorii de beneficiari decât pentru angajatii dvs. Astfel, tichetele cadou se acorda doar angajatilor dumneavoastra, iar comanda trebuie sa fie personalizata, cu nume, prenume, CNP a anagajatior.

Acordarea de tichete cadou pentru campaniile de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate (alte categorii de beneficiari) a fost interzisa  

Nu, cardul cu tichete cadou nu este un card bancar si beneficiarul nu poate retrage bani cash de la bancomat de pe acest card.

Tichetele electronice Cadou Pass, oferite de compania Sodexo, pot fi folosite intr-o retea extinsa de locatii din intreaga tara.

Angajatii care beneficiaza de tichete electronice Cadou Pass au posibilitatea de a-si alege singuri cadoul din oferta magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, electronice si electrocasnice, cosmetice, bijuterii, carti, articole sportive, mobilier, decoratiuni, combustibil etc. incluse in aceasta retea.

Cardul Cadou Pass - Calculeaza care sunt avantajele tale daca il oferi angajatilor