Tichete cadou | Card Cadou Pass Sodexo Romania

Ofera cadoul care poate fi orice!

Comanda Cardul Cadou Pass si ofera-le angajatilor tai bucuria de a-l transforma in orice cadou.

Calculeaza avantajele daca oferi Cadou Pass:

CE SUNT CARDURILE SI TICHETELE CADOU?

 • Cardurile si tichetele Cadou Pass reprezinta un beneficiu extra-salarial pentru care nu se aplica impozitul pe venit de 10%. Acestea nu intra nici in baza de calcul a contributiilor sociale, in conditiile in care valoarea tichetelor nu depaseste suma de 150 de lei pentru fiecare angajat si/sau copil minor al angajatului.

 • Poti oferi carduri si tichete Cadou Pass si pentru alte evenimente care pastreaza incadrarea de cheltuieli cu caracter social, altele decat cele prezentate anterior, efectuate in baza contractului colectiv de munca sau a regulamentului intern.

 • Trei din cinci companii care acorda beneficii extra-salariale angajatilor au oferit, in anii trecuti, tichete cadou cu ocazia Craciunului, potrivit unei analize Sodexo.

 • Tichetele cadou Sodexo pot fi folosite pentru a achizitiona din magazine o gama variata de servicii si produse nealimentare. In plus, acestea sunt folosite inclusiv in industria HoReCa.

 •  Potrivit analizei Sodexo, cei mai multi dintre angajati folosesc Cadou Pass pentru achizitia de:

 • Produse electrocasnice si IT - 35%;

 • Haine si incaltaminte - 26%;

 • Mobila si decoratiuni interioare - 22%.

  Disclaimer: Acesta este un serviciu de informare asigurat de echipa Sodexo. Continutul acestui material nu reprezinta consultanta juridica sau fiscala. Va recomandam sa solicitati opinia unui specialist inainte de a lua sau a implementa decizii pe baza informatiei regasite in aceasta comunicare.

Vreau sa ofer carduri si tichete cadou

Sistemul prin care o companie poate oferi carduri si tichete Cadou Pass este foarte simplu:

Compania cumpara carduri sau tichete cadou de la Sodexo si le ofera partenerilor de afaceri

Beneficiarii utilizeaza carduri sau tichete cadou pentru cumparaturi

Sodexo ramburseaza comerciantilor contravaloarea sumelor utilizate

Cardurile si tichetele cadou sunt un beneficiu extrasalarial cu avantaje importante atat pentru angajat, cat si pentru angajator.

Intrebari frecvente despre cardurile si tichetele cadou

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial acordat angajatilor de companiile care doresc sa le ofere acestora posibilitatea de a-si alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie, Craciun sau sarbatori specifice ale altor culte religioase.

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial care se acorda cu ocazia sarbatorilor pentru alegerea unui cadou, in timp ce tichetele de masa se pot acorda lunar si au drept scop incurajarea angajatilor sa manance la pranz in fiecare zi.

Tichetelor cadou pot fi folosite pentru achizionarea unei game variate de produse, de la electronice si produse IT, la bijuterii sau servicii HoReCa. Tichetele de masa pot fi utilizate doar pentru achizitionarea de alimente sau pentru a manca la pranz/a servi masa.

Potrivit legii in vigoare: „Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei (RON) sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei (RON)“.

Angajatorul decide cate tichete cadou va acorda fiecarui angajat in parte. Insa  sunt neimpozabile si nu intra in baza de calcul a contributiilor sociale numai in cazul in care valoarea acestora pentru fiecare angajat in parte nu depaseste 150 lei pentru ocaziile prevazute in Codul Fiscal.

De exemplu, daca o companie alege sa acorde unui angajat tichete cadou in valoare de 400 de lei, 150 de lei sunt neimpozabili, iar statul nu va retine contributii pentru ei. Restul de 250 de lei reprezinta o suma impozabila si intra in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.

Daca un angajat are un copil minor poate primi tichete cadou in valoare de 300 de lei, 150 pentru el si 150 pentru copilul lui. In cazul in care ambii parinti ai unui copil lucreaza pentru aceeasi companie, fiecare dintre acestia poate primi bonuri atat pentru el, cat si pentru copil.

Angajatorii interesati de acordarea unor tichete cadou angajatilor cu ocazia diferitelor sarbatori trebuie sa se adreseze unei companii emitente autorizate de Ministerul Finantelor Publice.

Nu, tichetele cadou nu se pot schimba in bani.

Toate companiile (societati comerciale, regii autonome, societati si companii nationale, institutii din sectorul bugetar, unitati cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoane fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca) pot beneficia de avantajele fiscale si cele legate de impozitare aferente tichetelor Cadou Pass oferite salariatilor conform legislatiei, indiferent daca in anul anterior au obtinut sau nu profit.

Angajatorul este cel care alege valoarea tichetelor cadou, respectand prevederile legii aflate in vigoare în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli.

Potrivit legii in vigoare, tichetele cadou pot fi emise de catre orice unitate cu activitate specializata in acest domeniu. Companiile emitente de tichete cadou functioneaza pe baza unei autorizatii acordate de Ministerul Finantelor Publice.

Da, tichetele cadou pot fi acordate si copiilor minori ai angajatilor in limitele stabilite prin Codul Fiscal.
De asemenea, pot fi acordate tichete cadou si altor categorii de beneficiari pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate.

Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanţii salariaţilor, au obligatia sa stabileasca prin contractele colective de muncă sau prin Regulamentul intern, după caz, clauze privind acordarea tichetelor cadou care, care să prevadă cel puţin următoarele: numărul salariaţilor din unitate care pot primi tichete cadou şi valoarea nominală acordată, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor; categoriile de salariaţi care primesc tichete cadou si stabilirea concretă a activităţilor, destinaţiilor şi evenimentelor care se încadrează în cheltuieli sociale, pentru care se vor acorda salariaţilor.

Tichetele Cadou Pass, oferite de compania Sodexo, pot fi folosite intr-o retea de aproximativ 67.000 de locatii din intreaga tara.

Angajatii care beneficiaza de tichete Cadou Pass au posibilitatea de a-si alegere singuri cadoul din ofera magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, electronice si electrocasnice, cosmetice, bijuterii, carti, articole sportive, mobilier, decoratiuni, combustibil etc. incluse in aceasta retea.

Beneficii Angajat

 • Angajatii care primesc carduri si tichete cadou (cunoscute si sub denumirea de bonuri cadou) sunt scutiti de plata taxelor salariale si a impozitului pe venit pentru sumele primite sub aceasta forma, cu conditia ca acestea sa nu depaseasca 150 de lei/persoana.

 • Angajatii care beneficiaza de carduri sau tichete cadou au posibilitatea de a-si alege singuri cadoul din oferta magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, electronice si electrocasnice, cosmetice, bijuterii, carti, articole sportive, mobilier, decoratiuni, combustibil etc. si care accepta plata cu carduri si bonuri cadou.

 • Cu cardurile si tichetele Cadou Pass, oferite de angajatori prin intermediul companiei Sodexo, fiecare angajat are libertatea de a alege cadoul dorit dintr-o retea de aproximativ 67.000 de magazine din intreaga tara.

 • Beneficiarii care primesc bonurile cadou in plic se pot bucura si de cupoane de discount valabile in diverse locatii.

 • Beneficiarii Sodexo au la dispozitie cea mai moderna aplicatie web cu ajutorul careia pot alege locatiile in care doresc sa utilizeze un card sau tichet cadou. Fiecare persoana poate cauta locatiile din proximitatea sa, poate selecta dupa diverse criterii si poate calcula in cat timp ajunge la locatia dorita.

Cum se utilizeaza cardurile si tichetele cadou?

Beneficiarii cardurilor si tichetelor cadou pot face cumparaturi in limitele valorii si valabilitatii inscrise pe ele.

Valoarea unui tichet cadou de la Sodexo poate fi de 10 lei sau un multiplu de 10 lei, dar nu mai mare de 50 lei.

Fiecare card si tichet cadou de la Sodexo poate fi folosit in alt magazin din retea, daca se doreste. In cazul tichetelor cadou nu se poate da rest in cazul in care cumparaturile au o valoare mai mica decat valoarea tichetului.

Cardurile si tichetele cadou pot fi folosite in magazine cu o arie vasta de produse, inclusiv pentru achizitionarea de combustibil, de mobilier sau de electronice si electrocasnice.

Intrebari frecvente despre cardurile si tichetele cadou

Programele de incentivare sunt utile atunci cand o companie isi doreste sa incurajeze angajatii sa atinga un nivel de performanta sau un target predefinit. In baza acestor programe, indivizii care ating nivelul dorit sunt recompensati. Cu alte cuvinte, aceste programe de recunoastere intaresc si rasplatesc anumite comportamente si atitudini.
„Incentivarea non-financiara isi dovedeste eficienta datorata in primul rand faptului ca declanseaza un raspuns psihologic din partea beneficiarilor: utilizand-o, companiile muta competitia partenerilor bazata strict pe recompensele banesti intr-o zona a cadourilor si a recompenselor memorabile“, a explicat Jean Istasse, director general al Sodexo Solutii pentru Motivare.
Conform unei cercetari Sodexo realizata recent la nivel global, in cazul companiilor care au implementat programe de incentivare non-financiare, veniturile anuale au crescut cu 9,6%. Cele care un pus accentul pe recompense financiare au inregistrat un avans de doar 3%.
La nivel micro, veniturile medii generate de fiecare om de vanzari au crescut cu 2,1%, fata de scaderea de 0,7% resimtita de acelasi indicator in companiile care au recurs la motivarea cu bani.
Cat despre gradul de atingere a targetului, acesta a inregistrat un avans de 1,6% in companiile din prima categorie, in vreme ce in a doua categorie indicatorul a reflectat o scadere de 2,2%.

Orice angajat poate fi stimulat sa obtina rezultate mai bune la locul de munca, printr-un program de incentivare.

„Incentivare” este un termen care nu exista in dictionarele de limba romana. A fost imprumutat si adaptat din englezescul „incentive”, adica un lucru/program care ii stimuleaza si incurajeaza pe oameni sa faca o anumita actiune. Chiar daca nu exista in limba romana, acest cuvant este des intalnit in limbajul corporatist si descrie modalitatile de recompensare non-financiara a angajatilor si partenerilor de afaceri.

Sodexo pune la dispozitie pe piata romaneasca  solutii de incentivare, precum tichetele Cadou Pass, care pot fi achizitionate de catre companii atat pentru motivarea angajatilor, cu diferite ocazii (8 martie, Paste, 1 iunie, Craciun), cat si pentru recompensarea partenerilor externi.

Beneficii Angajator

 • Oferind carduri si tichete Cadou Pass, angajatorii pot beneficia de Codul Fiscal si Legea 165/2018.

 • Cu cardurile si tichetele Cadou Pass de la Sodexo:

 • cresti motivatia angajatilor si le sporesti fidelitatea

 • elimini cheltuielile administrative legate de alegerea, achizitionarea, impachetarea si depozitarea cadourilor clasice

 • satisfaci orice gust si standard social.

  Disclaimer: Acesta este un serviciu de informare asigurat de echipa Sodexo. Continutul acestui material nu reprezinta consultanta juridica sau fiscala. Va recomandam sa solicitati opinia unui specialist inainte de a lua sau a implementa decizii pe baza informatiei regasite in aceasta comunicare.

Cum functioneaza?

Achizitionezi de la Sodexo necesarul de carduri si tichete cadou

Oferi cardurile si tichetele cadou beneficiarilor

Angajatii utilizeaza cardurile si tichetele cadou la comerciantii acceptati

Sodexo achita comerciantilor contravaloarea sumelor cheltuite de beneficiari

Ce intrebari au angajatorii despre cardul cadou?

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial acordat angajatilor de companiile care doresc sa le ofere acestora posibilitatea de a-si alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie, Craciun sau sarbatori specifice ale altor culte religioase.

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial care se acorda cu ocazia sarbatorilor pentru alegerea unui cadou, in timp ce tichetele de masa se pot acorda lunar si au drept scop incurajarea angajatilor sa manance la pranz in fiecare zi.

Tichetelor cadou pot fi folosite pentru achizionarea unei game variate de produse, de la electronice si produse IT, la bijuterii sau servicii HoReCa. Tichetele de masa pot fi utilizate doar pentru achizitionarea de alimente sau pentru a manca la pranz/a servi masa.

Potrivit legii in vigoare: „Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei (RON) sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei (RON)“.

Toate companiile (societati comerciale, regii autonome, societati si companii nationale, institutii din sectorul bugetar, unitati cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoane fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca) pot beneficia de avantajele fiscale si cele legate de impozitare aferente tichetelor Cadou Pass oferite salariatilor conform legislatiei, indiferent daca in anul anterior au obtinut sau nu profit.

Angajatorul este cel care alege valoarea tichetelor cadou, respectand prevederile legii aflate in vigoare în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli.

Potrivit legii in vigoare, tichetele cadou pot fi emise de catre orice unitate cu activitate specializata in acest domeniu. Companiile emitente de tichete cadou functioneaza pe baza unei autorizatii acordate de Ministerul Finantelor Publice.

Angajatorii interesati de acordarea unor tichete cadou angajatilor cu ocazia diferitelor sarbatori trebuie sa se adreseze unei companii emitente autorizate de Ministerul Finantelor Publice.

Contravaloarea nominala a tichetelor cadou si pretul imprimatului bonurilor se va achita prin transfer bancar companiei emitente inainte de livrarea acestora. Sodexo tipareste tichetele cadou in ziua in care s-a efectuat comanda. Livrarea se va face face a doua zi de la achitarea acestora. De exemplu, daca un client trimite comanda dimineata si o plateste pana la ora 12.00 PM, livrarea se poate face, teoretic, chiar in ziua urmatoare. Daca banca intarzie transferul banilor din contul clientului in contul companiei emitente, livrarea se decaleaza cu o zi. Termenul de livrare se negociaza cu departamentul Vanzari, in momentul semnarii contractului.

Nu, tichetele cadou nu se pot schimba in bani.

Tichetele Cadou Pass, oferite de compania Sodexo, pot fi folosite intr-o retea de aproximativ 67.000 de locatii din intreaga tara.

Angajatii care beneficiaza de tichete Cadou Pass au posibilitatea de a-si alegere singuri cadoul din ofera magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, electronice si electrocasnice, cosmetice, bijuterii, carti, articole sportive, mobilier, decoratiuni, combustibil etc. incluse in aceasta retea.

CUM OFER CARDURI SI TICHETE CADOU?

 •  Orice companie poate oferi carduri si tichete cadou angajatilor, apeland la serviciile unei firme specializate in asemenea beneficii.

 • Poti opta pentru oferta standard, care implica imprimarea cardurilor si tichetelor cu datele de identificare ale companiei client si ale beneficiarilor.

 • Ambalarea si sigilarea tichetelor intr-un pachet de plastic securizat.

 • Livrarea tichetelor la adresa indicata (door-to-door).

 • Accesul la linii de telefon Help Line 021 204 46 46.

 • Asistenta legala, fiscala si contabila permanent.

 • Comunicarea modificarilor legislative si noutatilor din domeniul beneficiilor extrasalariale si motivationale, prin Sodexo.

Ai nelamuriri despre sistemul de carduri si tichete cadou? Vezi raspunsurile de mai jos:

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial acordat angajatilor de companiile care doresc sa le ofere acestora posibilitatea de a-si alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie, Craciun sau sarbatori specifice ale altor culte religioase.

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial care se acorda cu ocazia sarbatorilor pentru alegerea unui cadou, in timp ce tichetele de masa se pot acorda lunar si au drept scop incurajarea angajatilor sa manance la pranz in fiecare zi.

Tichetelor cadou pot fi folosite pentru achizionarea unei game variate de produse, de la electronice si produse IT, la bijuterii sau servicii HoReCa. Tichetele de masa pot fi utilizate doar pentru achizitionarea de alimente sau pentru a manca la pranz/a servi masa.

Potrivit legii in vigoare: „Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei (RON) sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei (RON)“.

Angajatorul decide cate tichete cadou va acorda fiecarui angajat in parte. Insa  sunt neimpozabile si nu intra in baza de calcul a contributiilor sociale numai in cazul in care valoarea acestora pentru fiecare angajat in parte nu depaseste 150 lei pentru ocaziile prevazute in Codul Fiscal.

De exemplu, daca o companie alege sa acorde unui angajat tichete cadou in valoare de 400 de lei, 150 de lei sunt neimpozabili, iar statul nu va retine contributii pentru ei. Restul de 250 de lei reprezinta o suma impozabila si intra in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.

Daca un angajat are un copil minor poate primi tichete cadou in valoare de 300 de lei, 150 pentru el si 150 pentru copilul lui. In cazul in care ambii parinti ai unui copil lucreaza pentru aceeasi companie, fiecare dintre acestia poate primi bonuri atat pentru el, cat si pentru copil.

Toate companiile (societati comerciale, regii autonome, societati si companii nationale, institutii din sectorul bugetar, unitati cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoane fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca) pot beneficia de avantajele fiscale si cele legate de impozitare aferente tichetelor Cadou Pass oferite salariatilor conform legislatiei, indiferent daca in anul anterior au obtinut sau nu profit.

Angajatorul este cel care alege valoarea tichetelor cadou, respectand prevederile legii aflate in vigoare în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli.

Potrivit legii in vigoare, tichetele cadou pot fi emise de catre orice unitate cu activitate specializata in acest domeniu. Companiile emitente de tichete cadou functioneaza pe baza unei autorizatii acordate de Ministerul Finantelor Publice.

Angajatorii interesati de acordarea unor tichete cadou angajatilor cu ocazia diferitelor sarbatori trebuie sa se adreseze unei companii emitente autorizate de Ministerul Finantelor Publice.

Contravaloarea nominala a tichetelor cadou si pretul imprimatului bonurilor se va achita prin transfer bancar companiei emitente inainte de livrarea acestora. Sodexo tipareste tichetele cadou in ziua in care s-a efectuat comanda. Livrarea se va face face a doua zi de la achitarea acestora. De exemplu, daca un client trimite comanda dimineata si o plateste pana la ora 12.00 PM, livrarea se poate face, teoretic, chiar in ziua urmatoare. Daca banca intarzie transferul banilor din contul clientului in contul companiei emitente, livrarea se decaleaza cu o zi. Termenul de livrare se negociaza cu departamentul Vanzari, in momentul semnarii contractului.

Da, tichetele cadou pot fi acordate si copiilor minori ai angajatilor in limitele stabilite prin Codul Fiscal.
De asemenea, pot fi acordate tichete cadou si altor categorii de beneficiari pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate.

Nu, tichetele cadou nu se pot schimba in bani.

Tichetele Cadou Pass, oferite de compania Sodexo, pot fi folosite intr-o retea de aproximativ 67.000 de locatii din intreaga tara.

Angajatii care beneficiaza de tichete Cadou Pass au posibilitatea de a-si alegere singuri cadoul din ofera magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, electronice si electrocasnice, cosmetice, bijuterii, carti, articole sportive, mobilier, decoratiuni, combustibil etc. incluse in aceasta retea.