CADOU PASS – Tichete Cadou

Tichetele cadou sunt un beneficiu extrasalarial modern, pentru a oferi angajatilor libertatea de a-si alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie si Craciun.

Vezi reteaua de magazine Cere oferta personalizata
bonuri cadou, sodexo

CADOU PASS – Tichete Cadou

Tichetele cadou sunt un beneficiu extrasalarial modern, pentru a oferi angajatilor libertatea de a-si alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie si Craciun.

Vezi reteaua de magazine Cere oferta personalizata

Calculeaza avantajele daca oferi Cadou Pass:

Ce sunt tichetele cadou?

 • Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extra-salarial pentru care nu se aplica impozitul pe venit de 10%. Acestea nu intra nici in baza de calcul a contributiilor sociale, in conditiile in care valoarea tichetelor nu depaseste suma de 150 de lei pentru fiecare angajat si/sau copil minor al angajatului.

 • Poti oferi tichete cadou si pentru alte evenimente care pastreaza incadrarea de cheltuieli cu caracter social, altele decat cele prezentate anterior, efectuate in baza contractului colectiv de munca sau a regulamentului intern. In aceste cazuri compania si angajatii sunt scutiti de plata taxelor sociale, iar angajatii platesc 10% impozit pe venit.

 • Trei din cinci companii care acorda beneficii extra-salariale angajatilor au oferit, in anii trecuti, tichete cadou cu ocazia Craciunului, potrivit unei analize Sodexo.

 • Tichetele cadou de la Sodexo pot fi utilizate pentru a achizitiona o gama variata de servicii si produse nealimentare. In plus, acestea sunt folosite inclusiv in industria HoReCa.

 • Potrivit analizei Sodexo cei mai multi dintre angajati le folosesc pentru:

 • Mobila si decoratiuni interioare - 30%;

 • Produse electrocasnice si IT - 30%;

 • Haine si incaltaminte - 20%;

 • Plata meselor la restaurante - 10%

Vreau sa ofer tichete

Sistemul prin care o companie poate oferi tichete de incentivare este foarte simplu:

Compania cumpara tichetele de la Sodexo si le ofera partenerilor de afaceri

Beneficiarii utilizeaza tichetele pentru cumparaturi

Comerciantii ramburseaza tichetele, iar Sodexo le achita contravaloarea

Tichetele cadou sunt un beneficiu extrasalarial cu avantaje importante atat pentru angajat, cat si pentru angajator.

Intrebari frecvente despre tichetele cadou

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial acordat angajatilor de companiile care doresc sa le ofere acestora posibilitatea de a-si alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie, Craciun sau sarbatori specifice ale altor culte religioase.

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial care se acorda cu ocazia sarbatorilor, in timp ce tichetele de masa se pot acorda lunar.

Tichetelor cadou pot fi folosite pentru achizionarea unei game variate de produse, de la electronice si produse IT, la bijuterii sau servicii HoReCa. In baza bonurilor de masa pot fi achizitionate doar alimente.

Potrivit legii in vigoare: „Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei (RON) sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei (RON)“.

Angajatorul decide cate tichete cadou va acorda fiecarui angajat in parte. Insa  sunt neimpozabile si nu intra in baza de calcul a contributiilor sociale numai in cazul in care valoarea acestora pentru fiecare angajat in parte nu depaseste 150 lei.
De exemplu, daca o companie alege sa acorde unui angajat tichete cadou in valoare de 400 de lei, 150 de lei sunt neimpozabili, iar statul nu va retine contributii pentru ei. Restul de 250 de lei reprezinta o suma impozabila si intra in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.

Daca un angajat are un copil minor poate primi tichete cadou in valoare de 300 de lei, 150 pentru el si 150 pentru copilul lui. In cazul in care ambii parinti ai unui copil lucreaza pentru aceeasi companie, fiecare dintre acestia poate primi bonuri atat pentru el, cat si pentru copil.

Angajatorii interesati de acordarea unor tichete cadou angajatilor cu ocazia diferitelor sarbatori trebuie sa se adreseze unei companii emitente autorizate de Ministerul Finantelor Publice.

Nu, tichetele cadou nu se pot schimba in bani.

Tichetele Cadou Pass, oferite de compania Sodexo, pot fi folosite intr-o retea de aproximativ 67.000 de locatii din intreaga tara.

Angajatii care beneficiaza de tichete Cadou Pass au posibilitatea de a-si alegere singuri cadoul din ofera magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, electronice si electrocasnice, cosmetice, bijuterii, carti, articole sportive, mobilier, decoratiuni, combustibil etc. incluse in aceasta retea.

Toate companiile (societati comerciale, regii autonome, societati si companii nationale, institutii din sectorul bugetar, unitati cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoane fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca) pot beneficia de avantajele fiscale si cele legate de impozitare aferente tichetelor Cadou Pass oferite salariatilor conform legislatiei, indiferent daca in anul anterior au obtinut sau nu profit.

Angajatorul este cel care alege valoarea tichetelor cadou, respectand prevederile legii aflate in vigoare.

Potrivit legii in vigoare, tichetele cadou pot fi emise de catre orice unitate cu activitate specializata in acest domeniu. Companiile emitente de tichete cadou functioneaza pe baza unei autorizatii acordate de Ministerul Finantelor Publice.

Da, tichetele cadou pot fi acordate si copiilor minori ai angajatilor.

Beneficii Angajat

 • Angajatii care primesc tichete cadou (cunoscute si sub denumirea de bonuri cadou) sunt scutiti de plata taxelor salariale si a impozitului pe venit pentru sumele primite sub aceasta forma, cu conditia ca acestea sa nu depaseasca 150 de lei/persoana.

 • Angajatii care beneficiaza de tichete cadou au posibilitatea de a-si alege singuri cadoul din oferta magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, electronice si electrocasnice, cosmetice, bijuterii, carti, articole sportive, mobilier, decoratiuni, combustibil etc. si care accepta plata cu bonuri cadou.

 • Cu tichetele Cadou Pass, oferite de angajatori prin intermediul companiei Sodexo, fiecare angajat are libertatea de a alege cadoul dorit dintr-o retea de aproximativ 67.000 de locatii din intreaga tara.

 • Beneficiarii care primesc bonurile cadou in plic se pot bucura si de cupoane de discount valabile in diverse locatii.

 • Beneficiarii Sodexo au la dispozitie cea mai moderna aplicatie web a cu ajutorul careia pot alege locatiile in care doresc sa utilizeze un tichet cadou. Fiecare persoana poate cauta locatiile din proximitatea sa, poate selecta dupa diverse criterii si poate calcula in cat timp ajunge la locatia dorita.

Cum se utilizeaza?

Beneficiarii tichetelor cadou pot face cumparaturi in limitele valorii si valabilitatii inscrise pe ele.

Fiecare tichet poate fi folosit in alt magazin din retea, daca se doreste, dar nu se poate da rest in cazul in care cumparaturile au o valoare mai mica decat valoare tichetului.

Tichetele pot fi folosite in magazine cu o arie vasta de produse, inclusiv pentru achizitionarea de combustibil, de mobilier sau de electronice si electrocasnice si fiecare dintre ele are cate o anumita valoare, care poate fi de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei.

Intrebari frecvente despre tichetele cadou

Programele de incentivare sunt utile atunci cand o companie isi doreste sa incurajeze angajatii sa atinga un nivel de performanta sau un target predefinit. In baza acestor programe, indivizii care ating nivelul dorit sunt recompensati. Cu alte cuvinte, aceste programe de recunoastere intaresc si rasplatesc anumite comportamente si atitudini.
„Incentivarea non-financiara isi dovedeste eficienta datorata in primul rand faptului ca declanseaza un raspuns psihologic din partea beneficiarilor: utilizand-o, companiile muta competitia partenerilor bazata strict pe recompensele banesti intr-o zona a cadourilor si a recompenselor memorabile“, a explicat Jean Istasse, director general al Sodexo Solutii pentru Motivare.
Conform unei cercetari Sodexo realizata recent la nivel global, in cazul companiilor care au implementat programe de incentivare non-financiare, veniturile anuale au crescut cu 9,6%. Cele care un pus accentul pe recompense financiare au inregistrat un avans de doar 3%.
La nivel micro, veniturile medii generate de fiecare om de vanzari au crescut cu 2,1%, fata de scaderea de 0,7% resimtita de acelasi indicator in companiile care au recurs la motivarea cu bani.
Cat despre gradul de atingere a targetului, acesta a inregistrat un avans de 1,6% in companiile din prima categorie, in vreme ce in a doua categorie indicatorul a reflectat o scadere de 2,2%.

Orice angajat poate fi stimulat sa obtina rezultate mai bune la locul de munca, printr-un program de incentivare.

„Incentivare” este un termen care nu exista in dictionarele de limba romana. A fost imprumutat si adaptat din englezescul „incentive”, adica un lucru/program care ii stimuleaza si incurajeaza pe oameni sa faca o anumita actiune. Chiar daca nu exista in limba romana, acest cuvant este des intalnit in limbajul corporatist si descrie modalitatile de recompensare non-financiara a angajatilor si partenerilor de afaceri.

Sodexo pune la dispozitie pe piata romaneasca  solutii de incentivare, precum tichetele Cadou Pass, care pot fi achizitionate de catre companii atat pentru motivarea angajatilor, cu diferite ocazii (8 martie, Paste, 1 iunie, Craciun), cat si pentru recompensarea partenerilor externi.

Beneficii Angajator

 • Oferind tichete Cadou Pass, angajatorii pot beneficia de Codul Fiscal si Legea 193/2006.

 • Cu tichetele Cadou Pass de la Sodexo:

 • sporesti fidelitatea angajatilor

 • elimini cheltuielile administrative legate de alegerea, achizitionarea, impachetarea si depozitarea cadourilor clasice

 • ai posibilitatea personalizarii tichetelor cadou cu diverse mesaje de felicitare si logouri

 • satisfaci orice gust si standard social.

Cum functioneaza?

Achizitionezi de la Sodexo necesarul de tichete

Oferi tichetele beneficiarilor

Angajatii utilizeaza tichetele la comerciantii acceptati

Comerciantii ramburseaza tichetele, iar Sodexo le achita contravaloarea

Ce intrebari au angajatorii despre Cadou Pass?

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial acordat angajatilor de companiile care doresc sa le ofere acestora posibilitatea de a-si alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie, Craciun sau sarbatori specifice ale altor culte religioase.

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial care se acorda cu ocazia sarbatorilor, in timp ce tichetele de masa se pot acorda lunar.

Tichetelor cadou pot fi folosite pentru achizionarea unei game variate de produse, de la electronice si produse IT, la bijuterii sau servicii HoReCa. In baza bonurilor de masa pot fi achizitionate doar alimente.

Potrivit legii in vigoare: „Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei (RON) sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei (RON)“.

Angajatorul decide cate tichete cadou va acorda fiecarui angajat in parte. Insa  sunt neimpozabile si nu intra in baza de calcul a contributiilor sociale numai in cazul in care valoarea acestora pentru fiecare angajat in parte nu depaseste 150 lei.
De exemplu, daca o companie alege sa acorde unui angajat tichete cadou in valoare de 400 de lei, 150 de lei sunt neimpozabili, iar statul nu va retine contributii pentru ei. Restul de 250 de lei reprezinta o suma impozabila si intra in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.

Daca un angajat are un copil minor poate primi tichete cadou in valoare de 300 de lei, 150 pentru el si 150 pentru copilul lui. In cazul in care ambii parinti ai unui copil lucreaza pentru aceeasi companie, fiecare dintre acestia poate primi bonuri atat pentru el, cat si pentru copil.

Toate companiile (societati comerciale, regii autonome, societati si companii nationale, institutii din sectorul bugetar, unitati cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoane fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca) pot beneficia de avantajele fiscale si cele legate de impozitare aferente tichetelor Cadou Pass oferite salariatilor conform legislatiei, indiferent daca in anul anterior au obtinut sau nu profit.

Angajatorul este cel care alege valoarea tichetelor cadou, respectand prevederile legii aflate in vigoare.

Potrivit legii in vigoare, tichetele cadou pot fi emise de catre orice unitate cu activitate specializata in acest domeniu. Companiile emitente de tichete cadou functioneaza pe baza unei autorizatii acordate de Ministerul Finantelor Publice.

Angajatorii interesati de acordarea unor tichete cadou angajatilor cu ocazia diferitelor sarbatori trebuie sa se adreseze unei companii emitente autorizate de Ministerul Finantelor Publice.

Nu. Legea in vigoare nu ii obliga pe angajatori sa ofere tichete cadou. Acestea reprezinta un beneficiu extrasalarial optional.

Contravaloarea nominala a tichetelor cadou si pretul imprimatului bonurilor se va achita prin transfer bancar companiei emitente inainte de livrarea acestora. Sodexo tipareste tichetele cadou in ziua in care s-a efectuat comanda. Livrarea se va face face a doua zi de la achitarea acestora. De exemplu, daca un client trimite comanda dimineata si o plateste pana la ora 12.00 PM, livrarea se poate face, teoretic, chiar in ziua urmatoare. Daca banca intarzie transferul banilor din contul clientului in contul companiei emitente, livrarea se decaleaza cu o zi. Termenul de livrare se negociaza cu departamentul Vanzari, in momentul semnarii contractului.

Da, tichetele cadou pot fi acordate si copiilor minori ai angajatilor.

Nu, tichetele cadou nu se pot schimba in bani.

Tichetele cadou sunt nominale. Asta inseamna ca au o sectiune speciala in care trebuie trecute numele si prenumele beneficiarului, dar si codul numeric personal.

Tichetele Cadou Pass, oferite de compania Sodexo, pot fi folosite intr-o retea de aproximativ 67.000 de locatii din intreaga tara.

Angajatii care beneficiaza de tichete Cadou Pass au posibilitatea de a-si alegere singuri cadoul din ofera magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, electronice si electrocasnice, cosmetice, bijuterii, carti, articole sportive, mobilier, decoratiuni, combustibil etc. incluse in aceasta retea.

Cum ofer tichete?

 • Orice companie poate oferi tichete cadou angajatilor, apeland la serviciile unei firme specializate in asemenea beneficii.

 • Poti opta pentru oferta standard, care implica

 • Imprimarea tichetelor cu valoarea nominala si datele de identificare ale companiei client

 • Utilizarea hartiei securizate

 • Ambalarea si sigilarea tichetelor intr-un pachet de plastic securizat

 • Transportul printr-o firma specializata in transport de valori si asigurarea valorii nominale pe toata durata transportului

 • Livrarea tichetelor la adresa indicata (door-to-door)

 • Accesul la 20 linii de telefon Help Line 021 204 46 46  

 • Asistenta legala, fiscala si contabila permanenta

 • Comunicarea modificarilor legislative si noutatilor din domeniul beneficiilor extrasalariale si motivationale, prin buletinul informativ Info Pass, dedicat partenerilor Sodexo

Galaxia Solutiilor Extra-Salariale

Cadou Pass este un sistem de adaptare perfecta a tichetelor Sodexo la specificul companiei tale, ajutandu-te sa economisesti timp si sa cresti productivitatea angajatilor:

Plic - ambalarea tichetelor in cate un plic sigilat pentru fiecare angajat/ beneficiar

Nominal - imprimarea tichetelor cu numele, prenumele si CNP-ul angajatului / beneficiarului

Text - imprimarea unui mesaj pe tichete

Logo - imprimarea unui logo pe tichete

Compartis - impartirea tichetelor pe departamente / sectii / birouri

Compartis Pack - furnizarea extraserviciului Compartis cu plicurile individuale ambalate intr-un pachet de plastic sigilat, pentru o manipulare mai usoara si mai sigura

Navigator - impartirea si livrarea tichetelor pe zone geografice

Interaktiv - comandarea online a tichetelor

Ai nelamuriri despre sistemul de tichete cadou? Vezi raspunsurile de mai jos:

Tichetele cadou reprezinta un beneficiu extrasalarial care se acorda cu ocazia sarbatorilor, in timp ce tichetele de masa se pot acorda lunar.

Tichetelor cadou pot fi folosite pentru achizionarea unei game variate de produse, de la electronice si produse IT, la bijuterii sau servicii HoReCa. In baza bonurilor de masa pot fi achizitionate doar alimente.

Da, tichetele cadou pot fi acordate si copiilor minori ai angajatilor.

Nu, tichetele cadou nu se pot schimba in bani.

Tichetele cadou sunt nominale. Asta inseamna ca au o sectiune speciala in care trebuie trecute numele si prenumele beneficiarului, dar si codul numeric personal.

Angajatorii interesati de acordarea unor tichete cadou angajatilor cu ocazia diferitelor sarbatori trebuie sa se adreseze unei companii emitente autorizate de Ministerul Finantelor Publice.

Toate companiile (societati comerciale, regii autonome, societati si companii nationale, institutii din sectorul bugetar, unitati cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoane fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca) pot beneficia de avantajele fiscale si cele legate de impozitare aferente tichetelor Cadou Pass oferite salariatilor conform legislatiei, indiferent daca in anul anterior au obtinut sau nu profit.

Browser-ul tau este vechi.

Actualizeaza-ti browser-ul pentru a putea vedea aceasta pagina corespunzator. Actualizeaza browserul acum.

×