Cu ce putem să te ajutăm?

Ai o întrebare sau dorești informații suplimentare? Spune-ne mai multe despre tine că să îți putem oferi soluția potrivită.

Product

Ce alternativă am pentru a acordă vouchere cadou persoanelor care nu sunt angajații mei?

Acordarea de ticherte cadou pentru campaniile de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate (alte categorii de beneficiari) a fost interzisă. Pentru a află răspunsul la această întrebare, va rog să apelați la un consultant fiscal, care în funcție de specificul activității dvs va poate face recomandări în acest sens.

Ce este MID-ul (Merchant ID)?

MID, pe scurt, sau Merchand ID, pe lung, este codul unic, oferit de o bancă, care identifică o afacere în procesarea cardurilor bancare la plata la POS. Cu alte cuvinte, dacă ești comerciant, prin MID se procesează tranzacțiile făcute cu cardul în magazinul tău.

Dacă ești deja comerciant partener Sodexo, că să poți încasa plățile efectuate cu cardurile Pluxee, este important să înregistrezi MID-ul, dacă ai un POS, sau MID-urile, dacă deții mai multe aparate POS în locație, în sistemul Pluxee.

Am introdus codul PIN greșit și am blocat cardul.

Accesează portalul web https://app.sodexo.ro/mysodexo/wallet, și apasă butonul „Deblocare PIN”. Vei putea efectua din nou tranzacții imediat după deblocarea cardului.

Daca am vouchere expirate, le pot trimite inapoi sa fie schimbate?

Voucherele (Pluxee Viva, Pluxee Social - Tichete sociale de grădiniță) nu pot fi înlocuite decât în perioada de valabilitate a acestora, în cazul unor defecte sau deteriorări.

Ce este proxy ID?

Proxy ID se referă la secvență de 12 cifre aflată pe spatele cardului tău Pluxee.

Când primesc angajații mei sumele pe card?

Sumele aferente tichetelor de masă electronice devin disponibile pe cardurile angajaților tăi în maxim 2 ore de la încasarea sumei aferente comenzii totale în contul Pluxee. Dacă dorești alimentarea conturilor de card în aceeași zi, îți recomandăm să efectuezi plata înainte de ora 12:00.

În ce perioada se acordă și pot fi folosite voucherele de vacanță?- Pluxee Turist

Voucherele de vacanță se acordă în orice perioada a anului și au o perioada de valabilitate de un an de la dată alimentării pentru voucherele emise pe suport electronic.

Ce fac daca mi s-au luat banii dar nu mai am bonul de la casa?

Te rog să ne transmiți, prin formularul de contact din aplicația Pluxee sau de pe site-ul www.sodexo.ro, detaliile tranzacției (dată, valoarea tranzacției și locația) împreună cu codul proxy al cardului Pluxee. Dacă ai achitat produsele prin altă modalitate, ne este de folos și dovadă că ai plătit cash sau cu card bancar.

Îți recomandăm totuși să aștepți 24 de ore înainte de a ne sesiza situația, deoarece este posibil că sumele să fie deblocate automat în acest termen.

Android – Am plătit cu Pluxee Pay dar mi-a luat banii de pe alt card.

Dacă mai ai o altă aplicație de mobile payment instalată pe telefon și este setată că default, înainte de a face plata cu PluxeePay trebuie să deschizi aplicația. Este necesar să te asiguri și de setările din telefonul tău – de la opțiunea „Atingeți și plătiți” din meniul NFC trebuie să alegi „Utilizați aplicația deschisă în locul…(aici va apărea numele aplicației setată că default).

Ce fac daca nu identific MID-ul si am POS de la BCR / Viva Wallet?

Dacă POS-ul dvs. este de la BCR (Global Payments) sau Viva Wallet, trebuie să solicitați la firmele respective codul MID în scris, pe e-mail și să atașați un prinț screen cu mesajul primit de la acestea în locul copiei de bon de la POS.

Ce pot sa cumpar cu cardul Pluxee?

Poți face cumpărături la o gama largă de unități partenere Pluxee, în funcție de tipul de card pe care îl deții. Cu cardul de masă poți cumpără produse alimentare de la supermarketuri sau restaurante, cu cardul Cadou poți achiziționa o gama variată de servicii și produse nealimentare – poate fi utilizat inclusiv în industra HoReCa, iar cu cardul de vacanță Turist poți să achiziționezi pachete turistice (pe lângă cazare, pot include și transport, masă sau servicii de agement). Te așteptăm să verifici întreagă lista a unităților partenere, în funcție de tipul de card deținut, în aplicația Pluxee România, secțiunea „Harta”.

Cine acordă, cine furnizează și cum se comandă tichetele de creșă?

Legea prevede că tichetele de creșă pot fi acordate de societățile comerciale, regiile autonome, societățile și companiile naționale, instituțiile din sectorul bugetar, unitățile cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum și persoanele fizice care încadrează personal pe baza de contract individual de muncă.

De furnizarea tichetelor de creșă se ocupă companii specializate în astfel de servicii. Sistemul Primul Pass reunește: clientul (compania ta), angajații beneficiari, locațiile în care se pot utiliza tichetele și Pluxee.

Când se pot acorda cardurile cadou? Cu ce ocazii se pot acorda?

Cardurile cadou reprezintă un beneficiu extrasalarial acordat angajaților de companiile care doresc să le ofere acestora posibilitatea de a-și alege cadoul dorit cu diverse ocazii: 8 Martie, Paște, 1 Iunie, Crăciun sau sărbători specifice ale altor culte religioase. Poți oferi carduri cadou și pentru alte evenimente care păstrează încadrarea de cheltuieli cu caracter social, altele decât cele prezentate anterior, efectuate în baza contractului colectiv de muncă sau a regulamentului intern.

Card pierdut sau cod PIN uitat de angajat?

Din când în când, este posibil că unii dintre angajații tăi să aibă diverse solicitări, cum ar fi înlocuirea unui card pierdut sau care a fost furat, înlocuirea unui cod PIN uitat etc. Aceste situații necesită parcurgerea procedurilor corespunzătoare și pot aduce costuri adiționale, despre care poți află mai multe întrebând unul dintre consultanții noștri. Codul PIN poate fi aflat din aplicația Pluxee, care se instalează gratuit.

Ce pot cumpara cu acest card? – Social Plus

Cardul Social Plus are drept scop acoperirea unor cheltuieli pentru hrană ce asigura traiul zilnic, pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau pentru asigurarea de mese calde, la unitățile afiliate Pluxee. Utilizarea cardului pentru achiziționarea de alte produse decât cele menționate mai sus, constituie contravenție și se sancționează conform legilor în vigoare.

Cine alege valoarea tichetelor electronice cadou? – Pluxee Cadou

Angajatorul este cel care alege valoarea tichetelor cadou, respectând prevederile legii aflate în vigoare în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli.

Când și cum se acordă tichetele de masă electronice?

Numărul tichetelor de masă electronice trebuie să corespundă cu zilele lucrate de angajat.
În situația în care angajatul a fost în concediu în luna respectivă și a primit tichetele integral, în avans, trebuie să returneze angajatorului tichetele primite pentru zilele în care nu a fost la serviciu.
Există și opțiunea că angajatorul să acorde în luna următoare un număr de tichete diminuat cu numărul de tichete acordate pentru luna anterioară și necuvenite.
Alimentarea cardurilor ar trebui să se producă după primirea acestora de angajați, astfel încât să poată beneficia de sumele disponibile imediat ce comandă de încărcare a cardurilor este finalizată.

Cine poate primi tichete de creșă? Când se întrerupe furnizarea acestor tichete?

Pot primi tichete de creșă numai angajații care au copii cu vârste cuprinse între 0-3 ani și care nu beneficiază de concediul sau de indemnizația acordate pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

Aceste tichete se acordă la cerere doar unuia dintre părinți sau tutorelui.

Cine furnizează tichete electronice cadou? – Pluxee Cadou

Potrivit legii în vigoare, tichetele cadou electronice pot fi emise de către orice unitate cu activitate specializată în acest domeniu. Companiile emitente de tichete cadou electronice funcționează pe baza unei autorizații acordate de Ministerul Finanțelor Publice.

Cine poate acordă tichete culturale? – Pluxee Cultură

Conform Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, precum și altor prevederi legale aplicabile, tichetele culturale pot fi acordate de către entitățile care încadrează personal pe baza unui contract de muncă.