Blog Pluxee

Image
monografie contabila vouchere vacanta

Legislație și Fiscalitate

Monografia voucherelor de vacanță – cum înregistrezi în contabilitate cardurile Pluxee Turist

Te ocupi de monografia contabilă a voucherelor de vacanță? Acestea se acordă exclusiv sub formă de card și le permit angajaților să se bucure de concedii în destinațiile preferate din România. Află care sunt pașii și conturile utilizate pentru a procesa și a înregistra în contabilitate sumele încărcate pe cardul de vacanță Pluxee Turist.

Citește mai mult
Image
Diurna interna sau externa - Pluxee

Legislație și Fiscalitate

Fie că ești angajator, fie că ești angajat, este foarte probabil că te-ai întrebat deja cel puțin odată ce este diurna și cum se acordă, cum se calculează și impozitează aceste sume de bani acordate de angajatori personalului delegat în altă localitate în interes de serviciu. Simplu spus, diurna legală, internă sau externă este suma de bani pe care angajatorul o plătește angajatului pentru a-i acoperi cheltuielile de masă şi alte cheltuieli necesare (cum ar fi deplasarea cu transportul în comun, etc.) atunci când acesta se deplasează în interes de serviciu, în afara localității în care își are sediul angajatorul sau locul de muncă angajatul.

Image
Concediu paternal, concediu de paternitate - Pluxee

Legislație și Fiscalitate

În societatea modernă, rolul tatălui în familie a devenit din ce în ce mai important, acest lucru fiind observat și prin faptul că tot mai mulți bărbați își doresc să participe activ la creșterea copiilor. Unii dintre ei preferă să rămână acasă să se ocupe de acest lucru imediat după nașterea bebelușilor, oferind partenerelor posibilitatea de a se întoarce rapid în câmpul muncii, alții vor să aibă parte de această experiență pe o perioadă mult mai redusă. Astfel, legislația românească s-a mulat pe nevoile familiei moderne și a făcut unele reglementări în acest sens.

Image
monografie contabila tichete de masa

Legislație și Fiscalitate

Cardurile de masă sunt un beneficiu extrasalarial dedicat alimentației echilibrate, motiv pentru care numeroși angajatori aleg să le ofere echipei. Dacă gestionezi contabilitatea unei companii, este important să știi mai multe despre cadrul legislativ al tichetelor de masă, precum și despre întreaga monografie contabilă a acestora. Descoperă în continuare tot ce trebuie să știi despre gestionarea cardului de masă din punct de vedere contabil.

Image
Ore suplimentare, impozit, calcul, spor- femei lucrand la birou- Pluxee

Legislație și Fiscalitate

Orele suplimentare sunt acele ore de muncă pe care le prestează un angajat peste durata normală a timpului de lucru stabilită prin legislația națională a muncii. De multe ori, însă, există cazuri în care compania are nevoie de unii sau de toți angajații pentru a lucra mai mult în vederea finalizării un proiect important, pentru a face față unui volum mare de activitate sau pentru a rezolva o situație de urgență. Sau poate că angajatorul solicită angajaților să efectueze ore suplimentare pentru a îndeplini obiectivele companiei, pentru a compensa lipsa altor angajați sau pentru a profita de anumite oportunități de afaceri.

Image
cardul de masa

Motivare angajați

O masă gustoasă, la un restaurant românesc, îți poate readuce oricând energia și starea de bine. Iar dacă îți poți achita consumația cu cardul de masă, răsfățul este și mai mare. Oferă-ți oportunitatea unei mese savuroase și sănătoase la unul dintre restaurantele cu specific românesc care acceptă cardul de masă Pluxee Gusto.

Image
12 hoteluri si pensiuni cu cardul de vacanta

Motivare angajați

Vacanța este ocazia perfectă de a te bucura de un timp doar al tău, departe de responsabilitățile de zi cu zi. Oferă-ți cât mai des această oportunitate, mai ales că poți achita cazarea și serviciile incluse în pachetul turistic prin cardul Pluxee Turist. Descoperă 10 hoteluri și pensiuni unde poți achita sejurul cu cardul de vacanță.

Image
impozitare tichete de masa

Legislație și Fiscalitate

Știai că atunci când acorzi angajaților tăi carduri de masă, le oferi oportunitatea de a se bucura de un stil de alimentație sănătos? Dacă dorești să știi mai multe despre cel mai iubit beneficiu extrasalarial din România, ți-am pregătit un articol care îți va clarifica aspectele de fiscalitate. De la valoarea cardurilor de masă până la modul de impozitare, descoperă tot ce trebuie să știi despre impozitarea bonurilor de masă în format electronic.

Image
avantajele in natura

Legislație și Fiscalitate

Avantajele în natură sunt un mod simplu și eficient de a-ți motiva angajații, câștigând o echipă mai implicată și mai motivată. Poți adapta pachetul de beneficii extrasalariale la nevoile echipei tale, astfel încât să deschizi o lume plină de oportunități pentru fiecare angajat. Descoperă ce sunt avantajele în natură, cum se impozitează și ce beneficii pot aduce companiei.

Image
Granturi IMM 2024 - Pluxee

Antreprenoriat și management

Fie că ești fondatorul unui start-up, proprietarul unei mici afaceri sau un antreprenor cu o idee revoluționară, finanțarea este combustibilul care te poate propulsa spre succes.
Dar, uneori, obținerea unor granturi pentru investiții poate părea ca un labirint. Cu toate acestea, nu trebuie să îți face griji. În acest articol îți vom prezenta câteva granturi IMM disponibile în 2024, care să te ajute să îți transformi visul în realitate.

Image
Onboarding angajati noi

Antreprenoriat și management

Începuturile sunt pline de entuziasm, dar și de provocări, mai ales când vine vorba despre un nou loc de muncă. De aceea, este esențial să te asiguri că persoanele proaspăt angajate au la dispoziție sprijinul și resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea în condiții optime.
Procesul de onboarding este o etapă importantă pentru integrarea noilor angajați. Le permite nu doar să învețe ce au de făcut, ci și să simtă că-și găsesc locul în echipă. Iar rezultatele acestui proces nu sunt benefice doar pentru angajați - impactul lor se simte în întreaga organizație. Descoperă în continuare de ce este important onboardingul și cum se realizează.

Image
lider, ce este un lider, calitatile unui lider - Pluxee

Antreprenoriat și management

Calitatea de lider poate fi de multe ori confundată cu simpla asumare a unei funcții de conducere. În realitate, liderul reprezintă mai mult decât un titlu, fiind o persoană care inspiră și își ajută echipa să atingă obiectivele. Calitățile unui lider autentic depășesc simpla autoritate și se bazează pe respect, încredere, empatie și abilitatea de a ghida și a dezvolta oamenii cu care lucrează. Totodată un lider de succes este un exemplu de integritate, luând decizii fundamentate pe valorile sale și asumându-și responsabilitatea pentru proiectele companiei. Descoperă în continuare ce înseamnă să fii un lider bun, ce calități trebuie să ai și cum îți poți dezvolta abilitățile necesare.

Image
Mesaje de sarbatori angajati. Mesaje de Craciun. Urari de sarbatori - Pluxee

Motivare angajați

Se apropie sărbătorile și îți dorești să le faci o surpriză plăcută colegilor, șefilor sau clienților? Demonstrează-le cât îi prețuiești printr-un gest aparent mărunt, însă încărcat de semnificație: un mesaj de Crăciun. Mesajele de sărbători reprezintă o metodă de a le demonstra oamenilor din jurul tău cât de mult contează pentru tine. Află în continuare cum să compui cele mai inspirate urări și descoperă câteva exemple pe care ți le-am pregătit pentru a-ți simplifica misiunea.

Image
Best Place to Work

Noutăți

În 2023 am fost certificați ca fiind Best Place to Work în Romania, în urma unui sondaj anonim printre angajații a mai mult de 6.000 de companii. Best Places to Work este o certificare internațională care oferă angajatorilor oportunitatea de a afla mai multe despre implicarea și satisfacția angajaților și recunoaște performanțele companiilor care reușesc să ofere experiențe de lucru și condiții de muncă la cele mai înalte standarde.

Image
tendinte piata muncii

Noutăți

Pluxee România, liderul în soluții globale pentru creșterea implicării și motivării angajaților, alături de FutureStation și Ipsos România, lansează azi concluziile primului studiu din seria #WorkWise, o radiografie detaliată a principalelor tendințe care pot schimba piața muncii până în 2030. Realizat pe baza unei metodologii complexe, care combină analiza de scenarii cu cercetări cantitative, studiul identifică principalele tendințe care pot determina felul în care vom lucra până în 2030, în viziunea angajaților români dar și a specialiștilor.

Image
targuri de craciun

Motivare angajați

Târgurile de Crăciun sunt locul perfect pentru a-ți umple sufletul de bucurie și a te simți din nou ca în copilărie. An de an, cele mai frumoase târguri de sărbători devin adevărate atracții turistice și atrag vizitatori din întreaga țară. Ești în căutarea unor cadouri inspirate sau pur și simplu îți dorești să trăiești din plin farmecul sărbătorilor? Descoperă noi destinații de vis, perfecte pentru vacanța de iarnă.