Blog Pluxee

Image
Pluxee Card Virtual

Noutăți

La aproape 10 ani de la prima plată cu telefonul mobil cu un card Pluxee, liderul pieței de beneficii extrasalariale continuă să inoveze și lansează cardul virtual

București, 12 Aprilie 2024
Pluxee, partenerul global pentru beneficii extrasalariale și soluții pentru creșterea implicării angajaților, continuă procesul de digitalizare a portofoliului de produse prin lansarea cardului virtual, ca opțiune pentru cei peste 35.000 de clienți și peste 2 milioane de angajați ce folosesc produsele companiei într-o rețea de peste 55.000 de comercianți.

Citește mai mult
Image
Învață împreună cu Pluxee, Shurubel și Frații Eram cum se pronunță numele brandului

Noutăți

O noua senzație vibrantă este în oraș: Pluxee! Un nume care a fost din ce în ce mai des pe buzele românilor în ultima vreme. Acest brand de origine franceză aduce o notă de farmec englezesc, lăsându-i pe români nedumeriți cu privire la modul în care se pronunță.

Image
Cadouri de Paște prin care îți arăți aprecierea față de angajați

Noutăți

Sărbătorile sunt momentul în care ne reamintim, mai mult ca oricând, cât de importanți sunt oamenii din viața noastră. Fie că este vorba de familie, prieteni sau colegi, ne dorim ca fiecare persoană să știe că o apreciem. Iar aprecierea se transmite cel mai bine printr-un cadou dăruit din suflet. Dacă îți dorești să le oferi angajaților tăi cadouri de Paște inspirate, ți-am pregătit câteva sfaturi și idei care te vor ajuta să alegi darul perfect.

Image
Fericirea angajatilor si rezultatele companiei - Pluxee

Antreprenoriat și management

Vorbim deseori despre fericirea simțită în viața personală, însă cât de des ne gândim la fericirea din mediul profesional? Cu siguranță ai observat că atunci când te simți bine la locul de muncă, lucrurile par mai simple: găsești mai rapid soluții pentru diversele probleme, lucrezi cu mai multă eficiență, iar inspirația pare să curgă mult mai ușor.

Image
sponsorizari deductibile 2024 - Pluxee

Legislație și Fiscalitate

Dezvoltarea comunităților locale este un element urmărit în mod continuu, în contextul economic și social din România, aducând valoare societăţii. O practică esențială, care sprijină și catalizează dezvoltarea comunităților locale este reprezentată de sponsorizare, privită ca acel parteneriat dintre o companie din mediul privat și o entitate nonprofit care are drept rezultat sprijinirea și promovarea unor activități cu rol social și cultural.

Image
Soluții prin care crești satisfacția angajaților - femeie in parc- Pluxee

Antreprenoriat și management

Cauți rețeta prin care să câștigi o echipă mai motivată? Este bine să pornești de la un principiu simplu: oamenii sunt diferiți și au, în consecință, nevoi diferite. Prin urmare, rețeta motivației nu este universală, ci trebuie adaptată la specificul echipei tale și la dorințele fiecărui angajat. În continuare vom explora o serie de soluții care te pot ajuta să crești satisfacția angajaților tăi și să creezi un mediu de lucru mai flexibil.

Image
Certificat de atestare fiscala 2024 - persoana care scrie- Pluxee

Legislație și Fiscalitate

În cadrul relațiilor cetățenilor cu statul, o parte esențială este reprezentată de plata obligațiilor fiscale în așa fel încât să nu existe întârzieri semnificative, iar sumele depuse ca obligații provenite din diverse motive să fie cele precizate de autoritățile competente. Un document de importanță crucială în această privință, atât pentru antreprenori, cât și pentru persoane fizice, este certificatul de atestare fiscală. Acest document are ca principal rol reflectarea situației fiscale a unui contribuabil la un anumit moment în vederea înlesnirii anumitor activități pe care aceștia doresc să le desfășoare.

Image
Pontaj:cum se face - angajati fericiti - Pluxee Romania

Legislație și Fiscalitate

În prezent, în mediul de afaceri, gestionarea eficientă a timpului și a resurselor umane reprezintă aspecte esențiale pentru succesul oricărei organizații. În acest context, un instrument util este sistemul de pontaj. Acesta nu este doar un simplu proces administrativ, ci reprezintă un instrument de bază pentru monitorizarea și optimizarea activității angajaților. În acest articol, vei putea afla ce înseamnă pontajul, cum se face şi cum funcționează, ce tipuri există, cum poate fi utilizat pentru a spori eficiența și controlul muncii, plus câteva exemple de remunerare a angajaților.

Image
Adeverință de la angajator 2024 - femeie la birou - Pluxee Romania

Legislație și Fiscalitate

Societatea modernă este foarte dinamică, evoluând rapid în diverse sectoare de activitate. Din diferite motive, angajații instituțiilor de stat sau private, ai companiilor și firmelor sunt nevoiți să facă dovada muncii prestate și să apeleze la un document important eliberat de angajator, și anume adeverința. Cu ajutorul ei dovedesc care este experiența profesională, ce statut financiar au dobândit, precum și faptul că toate informațiile pe care le spun terților sunt veridice și oficiale.

Image
impozitare carduri vacanta

Legislație și Fiscalitate

Cardurile de vacanță le oferă angajaților oportunitatea de a se detașa de stres, cu ajutorul unui binemeritat concediu. Îți dorești să acorzi și tu echipei tale un astfel de beneficiu extrasalarial? Află cu ce sume poți să încarci anual cardurile angajaților, care sunt facilitățile fiscale și cum se impozitează aceste beneficii.

Image
monografie contabila

Legislație și Fiscalitate

Vrei să afli cum înregistrezi în contabilitate cardul Pluxee Cadou? Este bine să știi că acesta e încărcat cu ocazia sărbătorilor și le permite angajaților să se bucure de cadourile preferate. Monografia contabilă a cardurilor Pluxee Cadou presupune câteva etape, de la achiziționare până la înregistrarea impozitului pe venit. Pașii sunt simplu de urmat, mai ales când ai la dispoziție detaliile necesare.

Image
impozit microintreprindere

Legislație și Fiscalitate

Dacă ai o microîntreprindere, cu siguranță știi că impozitarea acestei categorii de afaceri a fost schimbată în 2024, prin modificările și completările aduse Codului fiscal. Dacă vrei să afli mai multe despre impozitul pentru microîntreprinderi sau alte noutăți despre acest subiect, vei găsi toate detaliile în acest articol.

Image
monografie contabila vouchere vacanta

Legislație și Fiscalitate

Te ocupi de monografia contabilă a voucherelor de vacanță? Acestea se acordă exclusiv sub formă de card și le permit angajaților să se bucure de concedii în destinațiile preferate din România. Află care sunt pașii și conturile utilizate pentru a procesa și a înregistra în contabilitate sumele încărcate pe cardul de vacanță Pluxee Turist.

Image
Diurna interna sau externa - Pluxee

Legislație și Fiscalitate

Fie că ești angajator, fie că ești angajat, este foarte probabil că te-ai întrebat deja cel puțin odată ce este diurna și cum se acordă, cum se calculează și impozitează aceste sume de bani acordate de angajatori personalului delegat în altă localitate în interes de serviciu. Simplu spus, diurna legală, internă sau externă este suma de bani pe care angajatorul o plătește angajatului pentru a-i acoperi cheltuielile de masă şi alte cheltuieli necesare (cum ar fi deplasarea cu transportul în comun, etc.) atunci când acesta se deplasează în interes de serviciu, în afara localității în care își are sediul angajatorul sau locul de muncă angajatul.

Image
Concediu paternal, concediu de paternitate - Pluxee

Legislație și Fiscalitate

În societatea modernă, rolul tatălui în familie a devenit din ce în ce mai important, acest lucru fiind observat și prin faptul că tot mai mulți bărbați își doresc să participe activ la creșterea copiilor. Unii dintre ei preferă să rămână acasă să se ocupe de acest lucru imediat după nașterea bebelușilor, oferind partenerelor posibilitatea de a se întoarce rapid în câmpul muncii, alții vor să aibă parte de această experiență pe o perioadă mult mai redusă. Astfel, legislația românească s-a mulat pe nevoile familiei moderne și a făcut unele reglementări în acest sens.

Image
monografie contabila tichete de masa

Legislație și Fiscalitate

Cardurile de masă sunt un beneficiu extrasalarial dedicat alimentației echilibrate, motiv pentru care numeroși angajatori aleg să le ofere echipei. Dacă gestionezi contabilitatea unei companii, este important să știi mai multe despre cadrul legislativ al tichetelor de masă, precum și despre întreaga monografie contabilă a acestora. Descoperă în continuare tot ce trebuie să știi despre gestionarea cardului de masă din punct de vedere contabil.