Adi

De la mecanică auto și medicină la Data Management. Adrian Chira: „Rezolvarea problemelor este laitmotivul meu”

3 Aprilie 2023

În lumea datelor și a informațiilor complexe, există oameni pasionați care transformă cifrele într-o poveste simplu de înțeles. Adrian Chira, Data Spoke Manager în cadrul Pluxee România, este unul dintre ei. Cu o carieră plină de transformări, Adrian ne dezvăluie cum a navigat cu succes de la domeniul auto și medicină la managementul datelor. Pentru el, rezolvarea problemelor a fost mereu un laitmotiv, iar în continuare vom explora parcursul său profesional plin de curaj. Descoperă cum și-a îmbinat pasiunea pentru date și raportări cu cea pentru oameni și cum reușește să obțină echilibrul atât la birou, cât și acasă.

Adrian Chira este Data Spoke Manager în cadrul Pluxee România. Mai exact, conduce cu succes echipa internațională care servește nevoile legate de date și raportări pentru cinci țări din cadrul grupului: România, Bulgaria, Franța, Germania și Austria.

Adrian s-a alăturat echipei Pluxee în 2020, chiar cu o săptămână înainte de lockdown. Cu toate că a început să lucreze de acasă, s-a simțit imediat parte din echipă.

„Eu îi ajut pe oameni să înțeleagă foarte bine felul în care performează. Trebuie să găsesc sursa datelor, să mă asigur că e corectă și completă. Dacă nu e, o fac să fie, iar apoi, pe baza datelor, fac cele mai diverse și mai utile rapoarte și analize”, își descrie el jobul actual. A găsit la Pluxee o echipă pasionată și dornică de evoluție constantă, asemenea lui.

Mecanică, medicină, antreprenoriat… Un CV fără pauză

De-a lungul vieții sale, Adrian s-a aflat într-o permanentă dezvoltare și creștere, iar acest lucru transpare din tot ceea ce spune. „Am descoperit ceva interesant: atunci când înveți ceva, ai nevoie și de o pauză, și poți să faci o pauză învățând altceva”, spune el cu seninătate.

Primul job al lui Adrian a fost de mecanic auto, în Cluj, când avea aproximativ 19 ani. Motivația din spate? Plăcerea imensă de a găsi cele mai bune soluții pentru problemele pe care le descoperea. Consideră că acesta este laitmotivul vieții sale: rezolvarea problemelor.

În paralel cu mecanica, se pregătea pentru admiterea la Facultatea de Medicină. A terminat studiile și a profesat șase luni, în Marea Britanie. A crezut că își dorește să fie medic, la fel ca ambii săi părinți, însă și-a dat seama că este atras mai mult de latura tehnică a lucrurilor. Așadar, a dat examenul la Politehnică și a terminat și această universitate.

A făcut reclame pentru radio, a avut o afacere de tip catering pentru o companie aeriană, apoi s-a înscris într-un program MBA, în București. Avea de parcurs frecvent un drum de 8-10 ore cu trenul din Cluj, așa că folosea acest timp pentru a învăța. După masterat, a lucrat pentru o vreme în domeniul bancar. A fost, pe rând, director de vânzări, director de produs și director de marketing.

Wellbeing mai presus de orice, chiar și pentru un om în permanentă mișcare

Pare că Adrian a făcut, până acum, activități cât pentru zece vieți – și are în continuare planuri mărețe. Lucrează în ritm alert și depune eforturi constante, fie în business sau în viața personală. Cu toate acestea, el apreciază cel mai mult, în prezent, liniștea și echilibrul.

Când vorbește despre cariera sa în cadrul Pluxee, el menționează, în primul rând, preocuparea companiei pentru starea lui bine. După ce a avut experiențe profesionale extrem de solicitante și a experimentat medii de lucru unde nivelul de stres și de presiune era maxim, Adrian apreciază enorm grija pentru echilibru a colegilor de la Pluxee.

Consideră că, pentru un angajator cool, adaptat la realitatea actuală, va conta mereu ca echipa să fie binedispusă, odihnită și relaxată. Iar la Pluxee, acest lucru este o regulă nescrisă.

Adrian Chirea

Adrian Chira

Cariera la Pluxee: despre stare de bine și învățare continuă, la birou și acasă

Adrian povestește despre date cu o pasiune greu de contestat. Dacă viața lui ar fi un serial, Adrian spune că următorul episod ar fi… tot despre date. Le percepe ca fiind o permanentă provocare și, tocmai de aceea, adoră să intre în profunzimea lor și să le interpreteze în toate modurile posibile.

Cu toate acestea, nu este interesat doar de dobândirea de noi abilități profesionale, ci și de evoluția lui ca individ și ca părinte. Are trei copii și încearcă să fie un tată cât mai bun pentru ei, iar compania în care lucrează îl ajută și în acest sens.

De exemplu, în cadrul Pluxee, a participat la o serie de traininguri și la coaching de echipă, unde a învățat cum să comunice mai eficient. „Am aflat cum să mă fac mai bine înțeles și de către copii și cum să fiu mai aproape de ei. Sunt anumite metode de a te exprima, le-am pus în practică și chiar funcționează”, povestește Adrian cu entuziasm.

El adaugă că, în contextul post-pandemic, după o perioadă în care ‘acasă’ a devenit și un al doilea birou, este esențial ca toate aspectele vieții sale să fie în armonie. Așadar, buna comunicare cu familia face parte din echilibrul său interior, la fel de mult ca felul în care performează în carieră.

Adrian consideră că fiecare zi de lucru este o zi perfectă. Are două ingrediente secrete pentru o săptămână de succes. Primul este să își rezerve timp pentru el, iar al doilea este ca jobul să îi și permită asta – ceea ce se întâmplă întotdeauna.

De aceea, Adrian a găsit în cadrul Pluxee mediul perfect. Este locul în care poate fi exact cine și ce își dorește, în lumea datelor, și care îl încurajează să crească, să se dezvolte și să îi inspire pe ceilalți pe parcurs.