Să aflăm de azi cum se va munci în viitor poate fi o provocare, dar și o oportunitate

Raportul #WorkWise | Piața Muncii. Tendințe și scenarii posibile pentru 2030.

Descoperă principalele concluzii ale raportului #WorkWise

Află principalele tendințe și scenarii care vor redefini modul în care muncim.

icon1

47% dintre angajați

cred că un program de lucru flexibil, la cerere, va predomina până în 2030

icon2

2 din 5 români

susțin că, în 2030, vom alege locurile de muncă în functie de impactul în societate

icon3

43% dintre experții în HR

cred că angajații vor dezvolta competențe de „data literacy” până în 2030

Raportul #WorkWise, în viziunea experților

Angajații fericiți și motivați sunt una dintre valorile cheie ale oricărei companii iar pentru a ne pregăti de viitor avem nevoie să înțelegem schimbările prin care va trece piața muncii și să le transformăm în oportunități. Raportul #WorkWise |Piața muncii. Tendințe și scenarii posibile pentru 2030 oferă un ghid de navigare și de decriptare a acestor evoluții profunde care vor transforma modul în care recrutăm, contruim echipe și motivăm angajați.

Manuel Fernandez Amezaga

CEO Pluxee România și Bulgaria

Tendinţele pe care ni le imaginăm sunt cu atât mai valoroase cu cât le cercetăm impactul potenţial în rândul angajaţilor şi specialiştilor în resurse umane. Reuşim astfel să surprindem temeri, angoase, intrebări, bucurie sau nerăbdare într-un mod în care să putem apoi, ca angajatori, să fasonăm viitorul nu doar în functie de ce este probabil şi posibil să se întâmple, ci şi în funcţie de relaţia pe termen lung pe care ne propunem să o construim împreună cu şi pentru angajaţii noştri.

Alina Stepan

Country Manager Ipsos South-Eastern Europe

Pentru a ne pregăti pentru evoluția pieței muncii până în 2030, e esențial să fim atenți la provocările actuale și să înțelegem tendințele ce pot modela viitorul. Trebuie să fim conștienți de scenariile diverse care ne-ar putea aștepta. Cred că premiile vor merge la cei care sunt foarte atenți la ce se schimbă și analizează posibilele evoluții ale acestor schimbări. Iar ulterior se pregătesc pentru aceste evoluții (indiferent dacă pe moment ne plac sau nu), cu scopul de a-și menține relevanța. Imaginați-vă viitorul ca pe o foaie albă, încă nescrisă. Depinde de fiecare dintre noi să contribuim la crearea unui viitor mai promițător, atât pentru noi înșine cât și pentru organizațiile din care facem parte.

Diana Stafie

Foresight Strategist FutureStation

Vrei să afli de azi cum se va munci în viitor? Descarcă raportul #WorkWise| Piața muncii. Tendințe și scenarii posibile pentru 2030