Best Place to Work

Pluxee dă viață jobului. Pluxee, certificat Best Place to Work Romania 2023

27 Noiembrie 2023

În 2023 am fost certificați ca fiind Best Place to Work în Romania, în urma unui sondaj anonim printre angajații a mai mult de 6.000 de companii. Best Places to Work este o certificare internațională care oferă angajatorilor oportunitatea de a afla mai multe despre implicarea și satisfacția angajaților și recunoaște performanțele companiilor care reușesc să ofere experiențe de lucru și condiții de muncă la cele mai înalte standarde.

Certificarea este obținută în urma unui proces complex de evaluare care analizează practicile de HR dar și experiența angajaților, prin sondaj anonimizat. Focusul evaluării este pe elemente precum cultura organizațională, politica de resurse umane, posibilitățile de dezvoltare în carieră, relațiile din interiorul organizației, sistemul de beneficii și compensații extra-salariale, elemente considerate definitorii pentru companiile cu performanțe deosebite. 

Pluxee a obținut scoruri excelente pentru numeroase aspecte ale mediului de lucru, inclusiv cultura, oportunitățile de carieră și dezvoltare, conducerea și gestionarea talentelor. Prin această recunoaștere, organizația noastră s-a alăturat unui grup select de companii la nivel global care împărtășesc angajamentul pentru cele mai înalte standarde în ceea ce privește mediul de lucru și pun un accent deosebit pe experiența angajaților. 

Noi, la Pluxee creăm soluții pentru implicarea angajaților și deschidem o lume de oportunități pentru ca toți oamenii să se bucure mai mult de ceea ce contează cu adevarat în vieţile lor. Începând cu noi. Distincția "Best Place to Work Romania 2023" reprezintă  o validare a angajamentului nostru ferm față de angajați și valorile noastre. La Pluxee înțelegem în mod autentic ce îi motivează pe membrii echipei noastre și ne concentrăm asupra satisfacției lor la locul de muncă. Prezența pe lista celor mai buni angajatori din țară, și chiar câștigarea titlului, arată că am creat împreună un loc de muncă de încredere, unde angajații se simt cu adevărat valorizați.

"Primirea certificării Best Place to Work este o dovadă a implicării și pasiunii echipei noastre. Este o reflecție a încrederii, colaborării și sentimentului de apartenență pe care le-am construit de-a lungul timpului. Noi credem că atunci când angajații prosperă, compania se dezvoltă, iar acest premiu subliniază angajamentul nostru de a promova un mediu de lucru excepțional în care oamenii pot crește, inova și au satisfacția unei contribuții semnificative", declară Manuel Fernandez Amezaga, CEO Pluxee România și Bulgaria.

Ne-am uitat mereu la toate aspectele business-ului nostru pentru a ne asigura că angajații Pluxee simt că fac parte dintr-o companie care promovează o cultură a diversității, generozității și a implicării sociale. O rată de implicare a angajaților impresionantă de 8.8 la nivel local ne clasează în fruntea grupului global prezent în 31 de țări. La Pluxee, facem din egalitatea de gen o realitate practică și oferim fiecărui angajat, șanse și oportunități egale. Ca urmare, femeile reprezintă 65% dintre angajați, ocupă 60% dintre pozițiile de conducere și trei dintre cele șapte locuri de membri ai consiliului de administrație.

La Pluxee, etica și integritatea sunt fundamentale pentru toate aspectele activității noastre. 93% dintre angajați sunt instruiți în Conducere Responsabilă în Afaceri, asigurându-ne că menținem cele mai înalte standarde. 

Mai mult decât atât, ne considerăm o comunitate care prețuiește valorile sociale, cu pasiune pentru a construi o lume mai bună. Programele dedicate responsabilității sociale și comunității sunt inima Pluxee. Am dezvoltat o cultură care încurajează voluntariatul, cu 20% dintre angajații noștri contribuind la diferite cauze. Implicarea noastră nu se oprește la ușile companiei; o extindem și la beneficiarii noștri. Un exemplu remarcabil este proiectul "Magic Ticket", unde colaborăm împreună cu ei pentru a face lumea mai bună. Prin noile carduri pe care le vom emite folosind plastic reciclat vom reduce amprenta noastră de carbon de la 40 la doar 5 tone pentru fiecare 1 milion de carduri emise, obiectivul nostru strategic global fiind acela de a reduce amprenta de carbon cu 90% până în 2035. 

Aceste acțiuni au contribuit semnificativ la obținerea distincției de bun angajator și la consolidarea acesteia în ochii întregii comunități. Toate aceste realizări CSR sunt realizările și ambițiile echipei noastre, ceea ce ne face mândri pe fiecare dintre noi și se reflectă în rezultatele enumerate mai sus.

Colegii noștri împărtășesc motivele pentru care consideră că Pluxee este Best Place to Work:

"Primirea acestei distincții se datorează implicării angajaților Pluxee. Să gestionezi 35.000 de clienți și peste 55.000 de locații partenere nu poate spune despre noi decât că suntem cu adevărat o echipă, că toți oamenii se simt cu adevărat acceptați și susținuți, că mediul de lucru este unul sănătos și transparent.” Marius Popescu Sales Director, Pluxee Romania.

"În cadrul companiei noastre, oamenii sunt pe primul loc și acest lucru se simte în fiecare aspect al muncii noastre. Avem obiective clare, taskuri bine definite și flexibilitate pentru a le îndeplini. Salariile competitive și pachetele extra-salariale avantajoase completează atmosfera prietenoasă și mediul de lucru stabil." Florentina Ciontea, Director HR & CSR, Pluxee România si Bulgaria. 

"Suntem mândri să facem parte dintr-o companie care investește în dezvoltarea profesională a angajaților săi. Aici angajații găsesc perspective de dezvoltare pe termen lung, iar proiectele noi aduc provocări profesionale interesante și stimulante.” Doris Dezzani, CMO, Pluxee România.

"Simt că am cu adevărat privilegiul de a lucra într-un mediu de lucru care se distinge prin claritate, flexibilitate și sprijin reciproc. Suntem o echipă unită care creează locul de muncă ideal, bazat pe principii solide, în care oamenii se simt valorizați și se dezvoltă constant." Laurent Sury, CFO Pluxee România.

Câștigarea unei astfel de distincții ne consolidează poziția de brand puternic de angajator, recunoscut în întreaga comunitate și în țară dar, nu ne vom opri aici. Ne propunem ca prin tot ceea ce facem, Pluxee să rămână locul de muncă care atrage oameni talentați, pasionați de ceea ce fac și care doresc să aibă un impact pozitiv în comunitate. Pentru cei care sunt deja Pluxeers ne dorim să rămână pentru o perioadă cât mai lungă în companie și să creștem împreună, să ne dezvoltăm și să ne reinventăm an de an pentru a ne atinge împreună obiectivele, atât profesionale cât și personale.