De ce merită să accepți plata cu cardul de vacanță la cazare | Sodexo
Avantaje plata cazare cu cardul de vacanta Sodexo

De ce merită să accepți plata cu cardul de vacanță în unitatea ta de cazare

Dacă deții sau conduci o unitate de cazare este cert că nu vei uita cu ușurință anul 2020, perioadă în care toate business-urile de profil au avut extrem de mult de suferit. Cu atât mai mult, cu cât venea după un an reușit, precum 2019, când peste 2,6 milioane de turiști străini s-au cazat în România și au cheltuit 6,9 miliarde de lei. 

Odată declanșată pandemia, lucrurile s-au schimbat radical. Turiștii străini au fost aproape inexistenți din cauza riscului de carantinare, dar și din cauza restricțiilor impuse de propriile țări, iar focusul a trecut pe turiștii din țara noastră. Potrivit Institutului Național de Statistică, în 2020, aproape 93% dintre turiști au fost români, restul fiind străini.

În paralel, angajatorii români, pentru a-și putea menține echipele motivate, au început să acorde în număr tot mai mare carduri de vacanță ca beneficiu extra salarial. Cu ajutorul acestor carduri, angajații își pot achiziționa servicii turistice, cazare, transport și nu numai și pot vizita România. 

Aceste carduri au valabilitate extinsă, de exemplu, cardul Sodexo Turist Pass este valabil 5 ani, iar sumele aflate pe acesta pot fi utilizate timp de un an de la data încărcării. Practic, în fiecare an în care primesc aceste beneficii, angajații ar trebui să se bucure de ele începând prin a-și programa prin booking o vacanță în țară.

Astfel s-a creat un context în care, a devenit esențial pentru businessurile în domeniul turistic să înceapă să accepte plata cu cardul în unităților lor de cazare.

Iată câteva avantaje la plata cu cardul de vacanță:

  •       Acceptând plata cu cardul de vacanță, îți vei lărgi automat plaja de clienți, toți cei careprimesc de la angajator cardul Turist Pass Sodexo, devenindu-ți potențiali oaspeți;
  •       Adăugând plata cu cardul de vacanță de la Sodexo, îți vei putea crește vizibilitatea și vei putea atrage clienți datorită adăugării unor noi medii de promovare. Este vorba despre aplicația MySodexo și despre portalul MySodexo, dar și despre parteneriatul Sodexo-Booking.com.

Cum te ajută parteneriatul Sodexo-Booking.com, prin plata cu cardul Turist Pass

Booking.com este una dintre cele mai des utilizate platforme de către românii care își caută online cazare. Pe această platformă sunt peste 20.000 de hoteluri și pensiuni din țară, dintre care peste 6.000 fac parte din rețeaua de afiliați Sodexo, deci folosesc sistemul de booking cu plata cu cardul de tichete de vacanță. 

Cei care intră pe www.booking.com au opțiunea de a filtra direct unitățile de cazare care acceptă plata cu cardul Sodexo Turist Pass. Așadar, acceptând plăți cu cardurile de vacanță Sodexo, vei intra în rândul unităților de cazare de pe una dintre platformele preferate de booking online . 

Cum fac booking românii care au cardul de vacanță Turist Pass 

Cei care au primit deja cardul  de vacanță Turist Pass de la angajator, au de parcurs următorii pași pentru a rezerva și plăti cu acesta.

Pasul 1 

Să intre pe www.booking.com/SodexoRomania și să se autentifice în cont sau își creeze unul nou.

Pasul 2

Să aleagă dintre unitățile de cazare partenere Sodexo și să facă o rezervare.

Pasul 3

Să plătească cu Turist Pass atunci când ajung la destinație sau prin platforma Booking.com, după caz. 

Tu, la rândul tău, va trebui să te asiguri că ai în unitatea ta de cazare un POS. Dacă încă nu îl ai, este suficient să îți contactezi banca preferată pentru a-ți instala terminalele în locație. Ulterior, va trebui să ne contactezi pentru a le adăuga în rețeaua Sodexo. Crește-ți gradul de ocupare cu ajutorul românilor care au cardul de vacanță Turist Pass de la Sodexo! 

Intra si tu in reteaua partenerilor Sodexo

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.