12 hoteluri si pensiuni cu cardul de vacanta

12 hoteluri și pensiuni unde te cazezi cu cardul de vacanță

27 Mai 2019

Vacanța este ocazia perfectă de a te bucura de un timp doar al tău, departe de responsabilitățile de zi cu zi. Oferă-ți cât mai des această oportunitate, mai ales că poți achita cazarea și serviciile incluse în pachetul turistic prin cardul Pluxee Turist. Descoperă 12 hoteluri și pensiuni unde poți achita sejurul cu cardul de vacanță.

Oriunde ai lucra și în orice domeniu, simți nevoia unor recompense pentru muncă depusă, în afară salariului. Tichetele sau cardurile de vacanță sunt o formă prin care angajatorul îți poate sugera că îi pasă că tu să ai un concediu în condiții de siguranță și sunt și o modalitate de a promova turismul românesc.

La fel, cardurile de masă, de creșă sau culturale pot fi stimulente pentru ține, în funcție de ce nevoi ai sau ce consideră angajatorul că te-ar motiva mai bine.

Până la urmă, indiferent de ce îți oferă angajatorul, este bine că întotdeauna să existe un echilibru între job și viață personală, fie că vorbim de întemeierea unei familii, de nevoia de a merge la un spectacol de bună calitate sau dorința de a avea o vacanță de vis chiar la ține în țară.

Ce sunt cardurile de vacanță (tichetele sau voucherele de vacanță)

Cardurile de vacanță, ca și bonurile de masa pe card, cardurile cadou sau cardurile culturale, sunt bilete de valoare electronice pe care angajatorul ți le da, potrivit legii. Acestea nu pot fi emise decât de unitățile autorizate de Ministerul Finanțelor Publice. Pe parcursul unui an fiscal, suma maximă de care poți beneficia este de șase salarii minime brute, adică 13.380 lei.

Este important să știi că această este o cheltuiala deductibilă, adică aceste carduri de vacanță sunt scutite de contribuția asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul tău brut lunar, pe care ar trebui să o suporte angajatorul.

Cum obții cardurile de vacanță

Poți primi carduri de vacanță în orice perioada a anului. Reține că sunt valabile un an de la dată emiterii pe suport fizic / electronic sau de la dată alimentării cardurilor pentru vacanță. Și mai e ceva, că să nu te surprindă dacă nu ai avut niciodată astfel de beneficii. În funcție de planurile companiei, managementul poate decide să acorde carduri de vacanță tuturor angajaților sau doar celor care au performanțe deosebite.

Atenție, însă!Dacă ai primit aceste carduri de vacanță, nu mai poți avea și prima de vacanță sau bilete de odihnă în același an fiscal.

Cardurile de vacanță îți sunt oferite de angajator, indiferent că lucrezi la stat (primarii, consilii locale sau județene, sănătate publică, învățământ, sistemul de apărare și ordine publică, instituțîi deconcentrate ale statului) sau în mediul privat. Condiția este să ai un contract de muncă valabil.

Hoteluri și pensiuni care acceptă carduri de vacanță

Vrei să pleci în vacanță, beneficiezi de card sau un tichet de vacanță și nu știi unde îl poți folosi. Iată, mai jos, 12 locații unde te cazezi cu ajutorul cardurilor de vacanță și unde te poți simți minunat.Cele mai multe pensiuni sau hoteluri care acceptă cardurile de vacanță sunt în județul Brașov și în Bucureșți, dar ai câteva variante și în alte zone ale țării.

Locații în județul Brașov: pensiuni care acceptă carduri de vacanță

Pensiunea Casă Cranta

Una dintre pensiunile la care poți merge cu tichetele și cardurile de vacanță este Casă Cranta. Situată chiar în municipiul Brașov, este cunoscută și sub numele de „Un petit Château” și este o varianta mai ales dacă îți place arhitectură anilor ‘30. Poți, deci, avea o vacanță reușită într-o clădire în stil Brâncovenesc cu panorama spre Tampa și centrul istoric al orașului.

Pensiunea Greenhill

Dacă vrei o pensiune amplasată în mijlocul naturii, aproape de pădure, și care să fie și la numai 1,3 kilometri de centrul orașului Brașov, atunci poți alege Greenhill. Aici te poți relaxa într-o livada de nuci, meri și aluni, și, dacă ai noroc, te poți întâlni și cu veverițele.

Pensiunea Residence Hirscher

O scurtă călătorie în timp, să redescoperi istoria orașului Brașov? La poalele muntelui Tampa, la 200 de metri de Piață Sfatului, Biserica Neagră și Stradă Republicii, găseșți o clădire-monument, construită în 1847. Este pensiunea Residence Hirscher, care acceptă și poți folosi, de asemenea, cardurile de vacanță Pluxee Turist, că să te cazezi într-un apartament, în două camere single sau într-una dintre cele 13 camere duble.

Pensiunea Toscana

Cauți o experiență interesantă într-o saună clasic-finlandeză, adică într-un spațiu care te duce cu gândul la băile cu aer cald din Roma antică și în același timp la baia de abur din hamamul turcesc? La pensiunea Toscana, aflată la 10 kilometri de Poiana Brașov, poți găși așa ceva. Menționăm că pensiunea Toscana acceptă tichete și carduri de vacanță și te poți relaxa și într-o grădina exterioară de 1.200 de metri pătrați, la umbră a 100 de arbori.

Citește și: Cardul Pluxee Turist te ajută să găseșți rapid și ușor locul perfect pentru vacanța ta

Hoteluri sau pensiuni care acceptă vouchere de vacanță în Bucureșți

Hotel Domenii Plaza

Dacă vrei o locație elegantă într-o zona rezidențială a Bucureștiului, aproape de Mănăstirea Cașîn și Arcul de Triumf, ai la dispoziție un hotel boutique de patru stele, care acceptă cardurile de vacanță. Domenii Plaza este pe lista clădirilor de patrimoniu și e placat cu același tip de piatră din care a fost construit și Arcul de Triumf. Decorațiunile sunt din marmură de Carrara și din lemn prețios. De aici, ajungi foarte repede la unele dintre cele mai importante obiective turistice din Capitală, cum ar fi Muzeul Satului, Muzeul Țăranului Român sau Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Hotel Arc de Triomphe

O altă locație de patru stele, din vecinătatea Arcului de Triumf și a Bulevardului Kiseleff, este Arc de Triomphe. Pe lângă serviciile specifice oricărui hotel de lux, aici este interesant că poți lua masă într-o grădina de vara și să să participi, dacă vrei, la un tur de agrement. În plus, hotelul acceptă și tichetele sau cardurile de vacanță Pluxee Turist.

La Conac

Dacă vrei o vacanță într-un loc rustic și aproape de Complexul Istoric Mogoșoaia, atunci poți opta pentru vila turistică La Conac. Așa cum îi spune și numele, e o locație în care te vei simți că într-o casă boierească românească, în condiții de patru stele.

Te poți bucură și de o piscină în aer liber și de o terasă de vara. Și aici se acceptă tichetele și cardurile de vacanță

Locații hoteliere care acceptă cardurile de vacanță, în alte zone ale țării

Pensiunea Hadar Chalet

La Gură Siriului, în județul Buzău, poți avea parte de o vacanță deosebită alături de familie, la pensiunea Hadar Chalet. Dacă ai copii, ei nu se vor plictisi aici. Au la dispoziție teren de sport, leagăne, tobogane, groapă de nisip și pot face drumeții prin pădure alături de un ghid specializat. Dacă îți place peștele, e bine să știi că pensiunea are și o păstrăvărie. Și dacă eșți și amator de adrenalină, poți face mountain biking, climbing, rafting sau trasee off-road cu mașini 4 x 4.

Hotel Sighișoara

O vacanță în mijlocul Cetății Sighișoara? Și aici poți folosi tichetele și cardurile de vacanță, la Hotelul Sighișoara, de exemplu. Niciuna dintre cele 29 de camere nu seamănă una cu altă. După ce te-ai plimbat pe străzile orașului că o călătorie în timp, te vei întoarce în timpurile moderne și vei opta pentru serviciile de kinetoterapie.

Lux Garden Hotel

Pentru o vacanță de cinci stele la poalele pârtiilor de schi din Azuga, județul Prahova, te poți caza la Lux Garden Hotel - un alt hotel care acceptă tichetele și cardurile de vacanță. Este un loc în care vei putea degusta unul dintre cele 500 de vinuri de colecție din Franța, Italia și România, cum ar fi Château Lafite Rothschild, Château Mouton Rothschild sau Château Margaux.

Ioana Hotels

Dacă vrei o experiență culinară deosebită, poți să mergi în Sinaia, la Ioana Hotels. Pe o terasă unde poți bea o cafea în aer liber, dacă vrei, ți se pot prepară chiar în față ta diferite tipuri de friptură, fructe de mare, peste și legume, la Tatarenhut, un dispozitiv special sub formă de pălărie tătară. După ce ai mâncat, te poți plimbă pe jos până la Castelul Peleș, aflat la doar 15 minute de hotelul de cinci stele. Și acest hotel acceptă cardurile de vacanță.

Pensiunea Unglerus

Îți surâde ideea unei călătorii într-un sat medieval din Patrimoniul Mondial UNESCO? Atunci, e bine să știi că și în Biertan, județul Sibiu, poți folosi cardurile și tichetele de vacanță și să te cazezi la una dintre cele două pensiuni Unglerus, de pildă. Restaurantul pensiunii, construit în secolul al 17-lea, face parte din Biserica Fortificată din Biertan.

 

Cum folosești cardurile de vacanță

Dacă nu ai mai folosit până acum cardurile și te întrebi ce poți plăti cu ele, ai două posibilități:

  1. cazarea la orice unitate turistică din România, autorizată
  2. pachete turistice care pot include transportul, masă, alte costuri de agrement, oferite de agenții de turism licențiate. 
     

Nu toți operatorii din turism acceptă cardurile sau tichetele de vacanță că modalitate de plata, așa că va trebui să verifici acest lucru înainte. Nu poți folosi cardurile de vacanță decât în țară, pentru pachete turistice care includ minim o noapte de cazare, masă și transport.Prin urmare, iată o lista cu ce nu poți achita cu ele:

  • Excursii și sejururi în afară României
  • Bilete de avion sau transportul cu autocar pentru călătoriile în străînătate
  • Cazarea în hoteluri și pensiuni din afară țării
  • Cazarea în hoteluri și pensiuni din țară, dar care nu au clasificare turistică
  • Asigurări medicale

În concluzie, dacă vrei să mergi în concediu prin țară și să ai siguranță că locurile în care te cazezi sunt de calitate, cu un card de vacanță poți să faci asta. În plus, ia-l și că pe o răsplată a angajatorului pentru muncă ta, dar și că pe o formă de a te motiva să fii mai performant și de a scapă de niște cheltuieli. Prin urmare cardurile de vacanță sunt un avantaj atât pentru angajat, cât și pentru angajator.

Sursă foto: iStock